Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Broccolini on helppo terveysherkku – 5 tapaa käyttää hittikasvista

Teksti:
Susanna Karhapää
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 7.4.2017
|
Muokattu: 20.4.2021
Parsakaalin hentovartinen sukulainen broccolini on yksi viime aikojen hittikasviksista. Eikä ihme, sillä se on paitsi terveellinen, myös helppo- ja monikäyttöinen. Katso viisi herkullista tapaa käyttää uutta suosikkikasvista!

Broccolini on pitkävartinen ja ohutkuorinen parsakaalin ja härmekaalin risteytys, joka on maultaan parsakaalia makeampi ja miedompi. Se alkoi nostaa suosiotaan, kun huippuravintolat ja harrastajaruoanlaittajat innostuivat siitä. Nyt broccolinia syödään grilli-illoissa, arkiruokien lisukkeena ja juhlapiiraissa.

Broccolini taklaa monen ruoanlaittajan pulmia: sen valmistus ei vie kauan aikaa ja se on helppo tapa lisätä terveellisten kasviksien määrää esimerkiksi arkiruoassa.

Näin saat broccolinista kaiken irti:

1. Grillaa nopeasti

Grillissä broccolinit valmistuvat muutamassa minuutissa. Sipaise vain pintaan öljyä ja grillaa. Ripottele lopuksi pinnalle suolaa ja pippuria. Pärjäät hyvin pelkällä suolalla ja pippurilla, mutta voit kokeilla monenlaisia mausteita, vaikkapa chiliä.

2. Maista raakana – ei hävikkiä

Ohutkuorinen ja mieto broccolini syödään kokonaan varsineen päivineen, ja se maistuu raakanakin. Pilko salaatin joukkoon tai asettele lautaselle lihan tai kalan lisukkeeksi. Terästä raastetulla inkiväärillä ja sitruunalla tai lisää joukkoon pehmeää juustoa, kuten fetaa.

3. Höyrytä ja säästä vitamiinit

Höyrytä broccolinit, niin saat säilytettyä niiden hyvän vitamiinipitoisuuden. Broccolini sisältää muun muassa rautaa, kalsiumia ja A- ja C-vitamiineja. Kasviksen voi yhtä lailla myös paahtaa uunissa tai pannulla.

4. Lisää arkiruokaan

Broccolini on heti käyttövalmis. Sitä ei tarvitse kuoria, pelkkä huuhtelu riittää. Se myös kypsyy pikaisesti, joten se sopii nopeisiin arkiruokiin, kuten pastaan tai salaattiin, sekä lisukkeeksi.

5. Kelpuuta juhlapöytään

Kevään juhlatarjoiluissa broccolini on trendikäs ja makoisa raaka-aine. Se sopii hyvin esimerkiksi piiraisiin tai voileipäkakkuihin.

Katso broccolinireseptejä

Lue lisää broccolinista