Mehulaadut eroavat toisistaan maultaan ja hinnaltaan valmistusmenetelmiensä ja koostumustensa vuoksi. Lainsäädännössä ne on määritelty tarkasti.
Valmistustavat vaikuttavat myös mehujen säilyvyyteen. Kylmäsäilytyksessä hedelmien oma maku ja vitamiinipitoisuus säilyvät pitkään raikkaana. Tiiliskivenmuotoiset mehupakkaukset säilyvät huoneenlämmössä aseptisen pakkauksen ansiosta, myös ilman lisäaineita.
Täysmehu
Täysmehut ovat sataprosenttisesti hedelmistä, marjoista tai kasviksista valmistettuja. Ne valmistetaan mekaanisilla menetelmillä, ja niihin ei lisätä vettä eikä muita valmistusaineita. Täysmehuja ei enää saa makeuttaa sokerilla, mutta Suomessa tämä ei ole ollut yleensä tapanakaan. Mehuihin voidaan lisätä myös hedelmälihaa ja vitamiineja. Lisäaineiden käyttö on rajoitettua.
Tiivisteestä valmistettu täysmehu
Tiivisteestä valmistetut täysmehut on valmistettu mehutiivisteestä palauttamalla sama määrä vettä kuin tiivistettäessä on poistettu. Samalla voidaan palauttaa tiivistämisprosessissa talteenotettuja hedelmäsoluja, hedelmälihaa tai aromeja takaisin mehuun. Näin valmistetulla mehulla on oltava vähintään vastaavat ominaisuudet kuin keskivertotäysmehulla.
Täysmehutiiviste
Täysmehutiivisteellä tarkoitetaan valmistetta, joka on tehty täysmehusta poistamalla siitä vettä vähintään puolet täysmehun tilavuudesta.
Tuorepuristettu täysmehu
Tuorepuristettu täysmehu on puristettu lähellä sadonkorjuuajankohtaa. Vastapuristettu täysmehu on puristettu lähellä kulutusajankohtaa.
Tuoremehuksi saa kutsua puristamalla tai linkoamalla valmistettua täysmehua, jota ei ole lämpökäsitelty.