Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Huhtikuu oli leivonnan superkuukausi – näihin resepteihin lukijamme ihastuivat

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 26.4.2021
|
Muokattu: 26.4.2021
Mangojuustokeikauskakku, yön yli tekeytyvä sämpylätaikina, raikkaan sitruunaiset piirakat ja muffinit… Kun katsoo Yhteishyvän huhtikuun suosituimpia reseptejä, yksi juttu on varma: huhtikuussa on leivottu ja paljon. Katso tästä kuukauden suosituimmat reseptit! Onko listalla sinulle tuttuja?

1. Keikautettu mangojuustokakku

Huhtikuun suosituin resepti oli upside down -tyyliin keikautettu mangojuustokakku. Kakku kootaan rengasvuokaan niin, että pohjalle tulee keksiseos ja sen suojiin rahkainen juustotäyte. Tätä kakkua näkyi paljon kotileipurien somekanavissa, kiitos kaikille kuvia jakaneille! Jollet sinä ole vielä kokeillut, kakku sopii myös vaikkapa äitienpäiväpöytään.

2. Yön yli -sämpylät

Yön yli jääkaapissa tekeytyvien sämpylöiden idea on vastustamaton: taikina sekoitetaan illalla, aamulle jää vain sämpylöiden pyörittely ja paisto. Ei ihme, että resepti ihastutti! Kokosimme yhteen myös muita suosittuja sämpyläohjeita.

3. Sitruunamuffinit

Kolmanneksi suosituimmaksi kirivät raikkaat sitruunamuffinit. Resepti sopi kevääseen ja pääsiäiseen, mutta myös oikeastaan mihin tahansa hetkeen, jossa kaipaa helppoa, puolessa tunnissa valmistuvaa kahvipöydän herkkua. Hiukan juhlavammat sitrusleivonnaiset, klassinen marenkipiirakka sekä limepiirakoiden kuningatar key lime pie, olivat myös huhtikuussa suosittuja.

4. Pätkiskakku

Moni bongasi minttusuklaisen moussekakun Sesonki-lehden takakannesta, ja myös verkossa suklaakakun resepti keräsi katseluja. Upea kakku on yllättävän helppo tehdä, sillä ainekset vain sekoitetaan keskenään. Täytteeseen käytetään Pätkis bites -suklaapaloja. ”Olipas hyvää” -kommentteja tuli monta.

5. Voileipäkakku rengasvuoassa

Vasta huhtikuun lopulla julkaistusta, rengasvuokaan koottavasta voileipäkakusta näyttää nousevan kevään seuraava leivontahitti – niin paljon lukijoita se on kerännyt jo muutamassa päivässä. Kaunis voileipäkakku kootaan uudella tavalla käyttäen apuna rengasvuokaa. Täytteeksi tulee muun muassa graavilohta, katkarapuja ja herneitä.

Kurkkaa myös nämä suositut jutut