Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Joululeivonta lasten kanssa – 7 kivaa ideaa koko perheen leivontahetkeen!

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 23.10.2019
|
Muokattu: 23.11.2022
Leivo yhdessä lasten kanssa! Ottakaa porukalla ilo irti piparien ja kuusibrownieiden koristelusta ja joulupullien solmimisesta. Näistä helpoista leivonnaisista tykkäävät niin pienet kuin isot joulutontut!

1. Sämpyläkuusi

Leivo sisarussämpylät joulun kunniaksi kuusen muotoon ja koristele vihreiksi kurpitsansiemenillä ja yrteillä.

2. Hauskat piparit

Käytä valmista piparitaikinaa, niin voitte ottaa koristelusta kaiken irti! Oman tonttuoven tai lempiemojin taiteilu on hauskaa puuhaa. Itse koristeltuja pipareita on kiva viedä myös kavereille.

3. Jouluiset brownie-kuuset

Ihanan tahmeat browniet tai piparimokkapalat muuttuvat pieneksi kuusiksi, kun leikkaat kakkulevyn kolmioiksi. Leivontahetken hauskin osuus on kuorruttaminen – minkälaiset koristeet teidän kuusenne saavat?

4. Huippuhelpot murokeksit x 2

Näitä helpompia joulukeksejä saa hakea, sillä pohjana toimii valmis murotaikina! Mausta se esimerkiksi tummalla suklaalla ja hasselpähkinöillä tai valkosuklaalla ja karpaloilla. Näitä on erityisen kiva leipoa lasten kanssa.

5. Hauskan muotoiset joulutortut

Kokeilkaa yhdessä uusia tapoja taitella joulutorttu! Onko teidän suosikkejanne tähdet, kukkaset vai lumihiutaleet?

6. Kieritetyt juustotikut

Kierittäkää voitaikinasta hauskoja juustotankoja glögin kanssa naposteltavaksi. Rapeissa leipätikuissa maistuvat mehevä juusto, pikantti paprika ja seesaminsiemenet.

7. Suloiset sahramipullat

Leivo lasten kanssa pehmeä pullataikina. Lisätkää runsaasti rusinoita ja pyöräyttäkää yhdessä ässiksi! Pullat maistuvat mainiolta maidon kera ja sopivat myös viemisiksi koulun myyjäisiin.

Lahjaksi, myyjäisiin, joulupöytään – katso kaikki reseptit joulun leivonnaisiin

Koska on joulu – katso reseptit ja ideat vuoden rakkaimpaan juhlaan

Rentoudu ja unohda vaatimukset tai jouluta vaikka joka ilta. Löydä oma tyylisi joulusivultamme ja nauti vuoden ihanimmasta ajasta itsesi näköisellä tavalla. Koska on joulu.