Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Murua, pullapohjaa, murotaikinaa – nyt leivotaan mustikkapiirakkaa! 5 luottoreseptiä, joita Yhteishyvän lukijat rakastavat

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 8.7.2021
|
Muokattu: 30.8.2023
Nyt sitä saa, mustikkapiirakkaa! Leivotko mieluummin pulla- vai muropohjaan, rahkatäytteellä vai kokonaan marjoista, murupinnalla vai ilman? Miten vain, näistä Yhteishyvän lukijoiden luottoresepteistä löydät täydellisen mustikkapiirakan ohjeen!

1. Hurmaavan helppo mustikkapiirakka

Tämän helpon mustikkapiirakan voi leipoa lastenkin kanssa! Uunivuokaan tehty, kuohkea mustikkapiirakkaa maistuu erityisen ihanalta vaniljakastikelorauksella tai jäätelöpallolla viimeisteltynä. P.S. Voit tehdä piirakan myös uunipellille. Silloin siitä tulee hieman matalampi.

2. Mustikka-rahkapiirakka

Tätä mustikka-rahkapiirakkaa syntyy kerralla koko pellillinen, joten kahville voi kutsua isommankin seurueen! Erityisen mehevän piirakkapohjan salaisuus on pieni pussillinen mantelijauhoa.

3. Mummon moderni mustikkapiirakka

Mummo pisti perinteet uusiksi ja siveli pullapohjan päälle raikasta lemon curd -sitruunatahnaa. Ja koska reseptistä tuli niin herkullinen, päätti hän tehdä kerralla koko pellillisen!

4. Rapeapintainen kaura-mustikkapiirakka

Kun suomalainen kaura ja mustikat yhdistävät voimansa, on luvassa jotain superherkullista! Kaurahiutaleet maistuvat tässä piirakassa sekä mehevässä pohjassa että rapeassa toscakuorrutteessa.

5. Pellillinen mustikkapiirakkaa

Tee mustikkapiirakkaa kerralla koko pellillinen! Täyteläinen muropohjapiirakka kruunaa kesäisen kahvihetken. Voit valmistaa piirakan tuoreista tai pakastetuista mustikoista.

Lisää kesäherkkuja: