Tee viikonloppuna itse gnoccheja, ja kokeile taikinassa perunan kanssa palsternakkaa! Lempeä juures sopii gnoccheihin loistavasti, sillä sen rakenne on juuri sopivan jauhoinen. Gnocchien paras puoli on se, että ne imevät tehokkaasti kastikkeen makua - tämän reseptin voi-salviakastike maistuukin taivaalliselta pehmeänmakuisen palsternakan parina.
Näitä juuresreseptejä et vielä tunne – kokeile gnoccheja, naposteltavia ja helppoja arkiruokia
Juuresgnocchit vievät makumatkalle Italiaan
Rapsakkaa naposteltavaa
Valmista koti-illan astetta terveellisemmät sipsit erilaisista juureksista. Paahda perunoita, bataattia ja palsternakkaa uunissa ohuina lastuina ja dippaile lempidippiisi. Muista valmistusvaiheessa leikata juurekset ohuen ohuiksi, niin takaat rapsakan lopputuloksen. Saat tarpeeksi ohuita lastuja esimerkiksi vihannesmandoliinilla, juustohöylällä tai kuorimaveitsellä höyläämällä.
Vuokaruokia vähällä vaivalla
Kokeile näitä reseptejä, kun haluat helpon uuniruoan, joka maistuu sellaisenaan tai lisukkeena. Kermainen juuresvuoka muistuttaa ulkomuodoltaan valkosipuliperunoita, mutta sisältää perunoiden lisäksi myös juuriselleriä ja palsternakkaa. Juureslisä tuo vuokaan mahtavan lisämaun. Myös arkiruokien klassikon, kaikille maistuvan kiusauksen, voi tehdä juureskimarasta. Perunaa, porkkanaa ja palsternakkaa yhdistelevä kaviskiusaus kruunataan fetajuustolla ja persiljalla.
Uusi tapa syödä paahdettuja juureksia
Tee uunijuureksista arki-iltaan sopiva ruokaisa salaatti! Mausta porkkanat, palsternakat ja punajuuret yrttiseoksella ja hunajalla ja viimeistele tuoreella pinaatilla. Lämmittävän salaatin kanssa maistuu mintulla maustettu jogurtti-fetakastike. Paahteinen peltijuuressalaatti sopii syksyn lisäksi pitkälle talveen.
Juuresherkku blinien ystävälle
Jos tykkäät blineistä tai röstiperunoista, kokeile ehdottomasti juureksista tehtyjä latkes-lettuja. Raasta latkeseihin perunaa ja palsternakkaa ja tarjoa blinien tapaan erilaisilla täytteillä höystettynä. Erityisen hyvin latkes-lettusten kanssa sopii kasviskaviaari, johon pilkotaan saksanpähkinöitä, kapriksia ja reilusti punajuurta.
Juureksia makeanhimoon
Juureksia kannattaa käyttää myös makeisiin herkkuihin – niiden luontaisesti makea maku sopii nimittäin erinomaisesti leivontaan. Raastamalla porkkanaa, palsternakkaa tai punajuurta erilaisten taikinoiden joukkoon saat astetta mehevämpiä ja terveellisempiä leivonnaisia. Kokeile juureslisää kakuissa, kekseissä ja pehmeissä porkkanapalloissa.