Uunilohi on erinomainen valinta joulupöydän pääruoaksi: se kypsyy huomattavasti kinkkua nopeammin ja voit maustaa lohen mielesi mukaan. Lohen kanssa sopivat niin miedot kuin vahvemmatkin maut. Sivele lohen pintaan suosikkipestoasi, tee sille kermainen huntu tai letitä lohi helposti kranssin muotoon. Voit myös maustaa lohen kevyesti voilla ja hunajalla ja viimeistellä sen jouluisilla sesongin hedelmillä, yrteillä ja siemenillä.

Nopeasti näyttävään joulupöytään - katso vinkit helppoihin pääruokiin ja lisukkeisiin
Tee uunilohta kinkun sijaan
Tuunaa valmislaatikoita ja lämmitä samaan aikaan lohen kanssa
Kaupan valmiit laatikot ovat rennon joulukokkailijan luottoapuri. Valmislaatikot on helppo tuunata kotitekoisen makuisiksi muutamalla niksillä, kuten voita tai smetanaa lisäämällä. Katso vinkit erilaisten laatikoiden tuunaamiseen ja valitse suosikkisi! Laatikot lämpenevät pääruoaksi tarjotun lohen kanssa uunissa yhtä aikaa, joten uunia ei tarvitse lämmittää useampaan kertaan. Näin säästät vaivan lisäksi myös sähköä.
Kokoa salaatista upea kranssi
Saat salaatista näyttävän ja juhlavan lisukkeen, kun asettelet sen kauniisti kranssin muotoon. Kranssisalaatti onnistuu jo muutamasta aineksesta, esimerkiksi hedelmästä, valmiista salaattisekoituksesta ja juustoista, kuten persimon-juustosalaatissa. Tarjoile kranssisalaattien keskellä tai vieressä joko itse tehty tai valmiina ostettu vinegretti.
Superhelpossa joulupöydässä myös graavikala tarjoillaan osana pääruokaa, jolloin erillistä kalapöytää ei tarvita: asettele graavilohi omenaisen kranssisalaatin joukkoon helppoina ruusukkeina. Myös jouluinen juustotarjotin on kaunis kranssina, josta voi napostella juustoja läpi jouluaterian.