Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pidätkö valkosipulista? Nämä 3 makuparia on koettava!

Teksti:
Anu Brask
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 19.3.2019
|
Muokattu: 28.2.2024
Peruna on valkosipulin luottokumppani. Eksoottinen kookos ja pehmeä hunaja yllättävät valkosipulin parina.

Valkosipuli

Voimakas valkosipuli maustaa lukuisat ruoat pastoista keittoihin, salaatteihin ja uuniruokiin. Valkosipulipaahtuu uunissa pehmeäksi, meheväksi ja miedon makuiseksi. Mausta uunissa paahdetut valkosipulit hunajalla tai tee nopeat naposteluleivät hieromalla paahdettuja leipäviipaleita valkosipulinkynnellä.

Peruna ja valkosipuli ovat klassikkopari

Peruna on valkosipulin klassikkopari. Yhdistä peruna ja valkosipuli perinteisesti kerman kanssa uunivuoassa, pujota hasselbackan- perunan väleihin valkosipuliviipaleita tai leikkaa uuniperunaan kolo ja upota muutama valkosipulinkynsi timjamin kanssa perunan sisään.

Eksoottinen valkosipulin ja kookoksen yhdistelmä

Kookos on valkosipulin eksoottinen kaveri. Lorauta kookosmaitoa tai -kermaa valkosipulin maustamaan kastikkeeseen, keittoon tai pataan. Sekoita raikas salaatti grilliruokien lisukkeeksi kookoshiutaleista, vesimeloni- ja kurkkukuutioista, murskatusta valkosipulista ja limemehusta. Viimeistele makealla chilikastikkeella.