Leikkaa paisti paloiksi. Ruskista palat useassa erässä kuumalla pannulla öljytilkassa ja siirrä pataan.
Leikkaa valkosipulin yläpäästä pois viipale ja pane valkosipuli kokonaisena pataan. Lisää paloiteltu porkkana, selleri, tomaattipyree ja sen verran lihalientä (ja valkoviiniä), että lihapalat juuri ja juuri peittyvät. Lisää mausteet ja pane pata ensin 225-asteiseen uuniin 30 minuutiksi.
Laske lämpö 175 asteeseen, peitä pata kannella ja anna ruoan kypsyä noin 2 tuntia. Viipaloi kesäkurpitsa, kuutioi paprika ja valuta oliivit liemestään. Lisää kasvikset pataan ja kypsennä vielä puolisen tuntia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
215
899
18,2 g
3,2 g
5,3 g
2,8 g
0,8 g
4,3 g
1,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Pala selleriä,
3 rkl Tomaattisosetta (pyree),
Rosmariinin oksaa,
Laakerinlehti,
Ripaus sokeria,
1 tl Suolaa,
0,5 tl Mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli