Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Ranskalainen lammaspata

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta

Ainekset

1 kpl
(1,2 kg) maustettu karitsanpaisti
2 kpl
Sipulia
1 kpl
Valkosipuli
1 kpl
Porkkana
Pala selleriä
3 rkl
Tomaattisosetta (pyree)
5 dl
Lihalientä
1 dl
Valkoviinia, halutessasi
1 - 2 kpl
Rosmariinin oksaa
1 kpl
Laakerinlehti
Ripaus sokeria
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria
1 kpl
Pieni kesäkurpitsa
1 kpl
Punainen paprika
1 dl
Oliiveja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Leikkaa paisti paloiksi. Ruskista palat useassa erässä kuumalla pannulla öljytilkassa ja siirrä pataan.

Leikkaa valkosipulin yläpäästä pois viipale ja pane valkosipuli kokonaisena pataan. Lisää paloiteltu porkkana, selleri, tomaattipyree ja sen verran lihalientä (ja valkoviiniä), että lihapalat juuri ja juuri peittyvät. Lisää mausteet ja pane pata ensin 225-asteiseen uuniin 30 minuutiksi.

Laske lämpö 175 asteeseen, peitä pata kannella ja anna ruoan kypsyä noin 2 tuntia. Viipaloi kesäkurpitsa, kuutioi paprika ja valuta oliivit liemestään. Lisää kasvikset pataan ja kypsennä vielä puolisen tuntia.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.2.2016
|
Muokattu: 24.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

215

899

18,2 g

3,2 g

5,3 g

2,8 g

0,8 g

4,3 g

1,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Pala selleriä,

3 rkl Tomaattisosetta (pyree),

Rosmariinin oksaa,

Laakerinlehti,

Ripaus sokeria,

1 tl Suolaa,

0,5 tl Mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli