Huuhtele ja paloittele munakoiso. Siirrä palat lävikköön ja ripottele väleihin suolaa. Anna olla puoli tuntia. Huuhtele munakoisot, valuta ja painele talouspaperilla kuiviksi. Kuumenna pannulla 4 rkl oliiviöljyä ja paista munakoisopalat kullanruskeiksi. Nosta syrjään.
Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulinkynnet. Lohko paprika. Lisää pannulle loppu öljy ja sipulit sekä paprikat ja kääntele kunnes kasvikset pehmentyvät. Lisää pannulle kirsikkatomaatit liemineen ja huuhtele purkki vedellä. Lisää etikka, kaprikset ja sokeri.
Anna seoksen hautua noin 10 minuuttia tai kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut. Lisää joukkoon munakoisopalat ja siemenet.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
222
930
21,5 g
2,8 g
3,8 g
3,8 g
2,8 g
2,5 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 rkl Suolaa,
Valkosipulinkynttä,
1 dl Vettä,
2 rkl Punaviinietikkaa,
2 rkl Kapriksia,
1 rkl Sokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli