Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Valkosuklaa-persikkakakku

Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Keväinen persikkakakku maistuu sekä lapsille että aikuisille. Jos et ehdi leipoa itse kakkupohjaa, käytä valmispohjaa.

Ainekset

Pohja

4 kpl
Munaa
1 1/2 dl
Sokeria
1 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Perunajauhoja
1 tl
Leivinjauhetta

Täyte

250 g
Maitorahkaa
200 g
Valkosuklaata
3 dl
Vispikermaa
2 rkl
Sokeria

Kostutus

1 dl
Säilykepersikoiden lientä
1/2 dl
Vettä
1/2 kpl
Sitruunan mehu

Pinnalle

1 kpl
Säilykepersikoita
Mantelilastuja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi munavaahtoon. Kääntele taikina tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan (halk. n. 25 cm).

Kypsennä pohjaa 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hetki ja kumoa sitten vuoasta. Halkaise pohja kahteen osaan.

Paloittele valkosuklaa mikron kestävään astiaan ja sulata pienellä teholla pari kertaa sekoittaen. Sekoita kuuma suklaa rahkaan. Vatkaa kerma vaahdoksi sokerin kanssa. Lisää rahkaseos kermaan.

Laimenna persikkamehu vedellä ja mausta sitruunamehulla. Kostuta pohjat mehulla. Levitä puolet täytteestä toiselle kakkupohjalle. Nosta päälle toinen pohja. Levitä pinnalle loput täytteestä.

Koristele persikkaviipaleilla ja kuivalla pannulla paahdetuilla mantelilastuilla.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.2.2016
|
Muokattu: 28.1.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

311

1301

17,2 g

10,7 g

31,5 g

22,9 g

0,4 g

6,8 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Leivinjauhetta,

1 dl Säilykepersikoiden lientä,

0,5 dl Vettä,

Mantelilastuja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli