Myyjäisten kestohitti ja lastenjuhlien vetonaula, joka maistuu myös aikuisille – sitä kaikkea on rakastettu mokkapala, jota juhlistetaan omalla teemapäivällä 8. joulukuuta. Nyt jos koskaan on hyvä syy leipoa perinteisiä mokkapaloja tai kokeilla sen herkullisia variaatioita.
Haluatko leipoa elämäsi parhaimmat mokkapalat? Katso nämä kuvalliset vinkit ennen leipomista, niin onnistut varmasti.
Kun vinkit ovat hallussa on aika valita houkuttelevin resepti. Perinteinen mokkapala strösseleillä koristeltuna on varma valinta, joka maistuu kaikille.
Jos herkkuhammasta kolottaa kovasti, ota testiin yhden hengen mokkapala. Nopeasti valmistuvan herkun voit kypsentää uunin sijaan myös mikrossa.
Arvostatko vaivattomuutta? Helpot mokkapalat on sinulle oikea valinta, sillä ne valmistuvat vähällä tiskillä ja ilman sähkövatkainta.
Jos kaipaat uutta makua perinteisiin mokkapaloihin, kokeile lisätä joukkoon kinuskin ja karamellin aromeja. Sekoita uudenlainen kuorrute keksilevitteestä tai kinuskikastikkeesta ja mascarponejuustosta. Etenkin aikuiseen makuun sopivat mokkapalat saat, kun maustat sekä taikinan että kuorrutteen umamisella miso-tahnalla.
Mokkapaloista saa kätevästi suklaanystävän lempiherkun. Ripota ranskanpastilleja mokkapalataikinaan ja käytä niitä myös koristeluun. Pastillit tuovat leivonnaiseen kivaa rousketta ja piparminttuista makua. Nämä mokkapalat maistuvat myös vegaaneille, sillä ne valmistuvat ilman munaa ja maitoa. Jos kaipaat supersuklaista makua, kokeile tumma- ja valkosuklaakuorrutteella viimeisteltyjä mokkapaloja.
Yhdistä mokkapalaan sacherkakusta tuttuja makuja: levitä paistetun mokkapalapohjan päälle aprikoosimarmeladia ja kuorruta komeus mokkaisella suklaaganachella. Nämä mokkapalat sisältävät myös hedelmäisen yllätyksen, sillä taikinaan sekoitetaan paloiteltua mangoa.
Hempeän vaaleanpunaisten mokkapalojen kuorrutteessa maistuu mansikka. Nämä mokkapalat ovat helppo leivottava myös lapsille, sillä taikina ja kuorrute valmistuvat sekoittamalla, eikä sähkövatkainta tarvita.
Taateleilla ja granaattiomenalla tuunatut mokkapalat sopivat erityisesti loppuvuoden juhliin. Käytä taateleita soseutettuna mokkapalojen pohjassa ja koristele leivonnaisen pinta granaattiomenansiemenillä.