Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tuo lempeää lämpöä syyspäiviin — nämä 5 helppoa keittoa ilahduttavat arkena

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 19.10.2022
|
Muokattu: 19.10.2022
Viilenevinä syyspäivinä maistuu lämmittävä keitto, joka valmistuu helposti satokauden kasviksia ja kuivakaapin antimia hyödyntämällä.

Savukalakeitto chowderin tapaan

Leppäsavustettu kala öljyssä on mainio kalasäilyke, joka sopii hyvin keittoihin ja leivän päälle. Sen avulla valmistuukin helposti amerikkalaishenkinen, chowderin tyyppinen keitto, jossa kala annostellaan kermaisen kasvissosekeiton pinnalle. Keiton lempeän ja aromikkaan maun salaisuuksia ovat peruna, purjo, varsiselleri ja porkkana. Täyteläinen keitto viimeistellään tuoreella tillillä.

Syksyinen klassikko kanakeitto

Perinteinen kirkas kanakeitto on yllättävän helppo valmistaa ja hurmaa yksinkertaisilla, mutta runsailla puhtailla mauillaan. Kanan paistileikkeet kypsyvät liemessä mureiksi ja meheviksi ja antavat kypsyessään liemeen syvän maun. Lisämakua tuovat aromikkaat kasvikset, kuten selleri ja porkkana. Kun keitto on valmis, kypsät broilerleikkeet on helppo nyhtää keittoon sopiviksi suupaloiksi. Ripottele valmiin keiton päälle tuoretta persiljaa ja purista puolikkaan sitruunan mehu keiton joukkoon. Pieni hapokkuus korostaa keiton syvää makua ja viimeistelee kokonaisuuden.

Mausteinen kikherne-nuudelikeitto

Keittokin voi olla vartissa valmis, kun hyödynnät sen teossa kuivakaapin antimia. Lempeän mausteisen kikherne-nuudelikeiton salaisuus on nuudelipussin valmis mausteseos, joka antaa keitolle mukavaa potkua. Vegaaneillekin sopivan keiton mausteisuutta on helppo säädellä - lisää aluksi vain yksi pussi valmista mausteseosta ja lisää makua tarpeen mukaan. Tuoreet kasvikset ja paketillinen kikherneitä tekevät keitosta ruokaisan ja antavat mukavaa purutuntumaa. Viimeistele keitto chilillä ja tuoreella korianterilla.

Upean oranssi kurpitsakeitto

Kurpitsat ovat nyt parhaimmillaan, ja paahtamisen ja makeiden herkkujen lisäksi niitä kannattaa hyödyntää myös keitoissa. Myskikurpitsasosekeitto on helppo lounasruoka, joka saa ryhtiä ja ruokaisuutta perunasta ja makua muskottipähkinästä. Kurpitsalla kokkaillessa kannattaa muistaa käyttää myös siemenet. Putsaa siemenet ja paahda niitä pannulla tai uunissa, niin saat keiton päälle mainion rouskuvan ripotteen.

Tuhdin tomaattinen makkara-kaalikeitto

Tomaattinen kaalikeitto on sekä lämmittävä arkiruoka että mainio käyttökohde satokausikasviksille. Porkkanaa ja kaalia sisältävä keitto maustuu hurmaavan mausteiseksi fondin ja makua tuovan bratwurstin avulla. Kylmänä päivänä maistuva keitto viimeistellään ranskankermanokareilla ja suolakurkkuviipaleilla. Keittoa kannattaa keittää kerralla kunnon kattilallinen, sillä sen maut syvenevät jääkaapissa ja keitto maistuu mahtavalta seuraavana päivänä.

Katso lisää keittoreseptejä