Pese, kuori ja paloittele perunat. Kuullota juurekset öljyssä kattilassa. Lisää perunat, vesi, tomaattipyree, fondi ja pippurit kattilaan. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes kasvikset ovat hieman pehmenneet.
Purista siskonmakkaramassaa kuorestaan pieniksi palloiksi keittoon. Keitä 5–10 minuuttia, kunnes makkarat ja kasvikset ovat kypsiä. Viimeistele keitto hienonnetulla lipstikalla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
428
1792
25,3 g
8,5 g
26,8 g
7,0 g
3,5 g
16,3 g
2,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
8 kpl kokonaista maustepippuria,
1 dl tuoretta lipstikkaa hienonnettuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli