
Limejuustokakku lasissa
Ainekset
Limetäyte
Keksimuru
Jogurtti-kermavaahto
Koristelu
Valmistus
Laita kondensoitu maito jääkaappiin vähintään 30 minuutiksi.
Lusikoi kondensoitu maito kulhoon, lisää tuorejuusto ja jogurtti. Vispaa seosta noin 5 minuuttia, kunnes se on kuohkeaa. Pese ja kuivaa limet. Raasta kuorten vihreä osa. Lämmitä limejä mikrossa 10–20 sekuntia. Purista mehu kulhoon ja sekoita hunaja joukkoon. Lisää kuoriraaste ja hunaja-mehuseos juustovaahtoon ja laita täyte jääkaappiin maustumaan noin tunniksi.
Murskaa keksit muovipussissa esimerkiksi kaulimella ja laita kulhoon. Sulata margariini ja raasta inkivääri. Sekoita ne keksimuruun.
Vaahdota kerma, lisää jogurtti ja vaniljasokeri ja vispaa vielä hetki.
Jaa limetäyte laseihin, lusikoi keksimuru päälle ja pursota jogurtti-kermavaahtoa pinnalle.
Pese koristeeksi tuleva lime. Vuole kuoresta suikaleita sitrusraudalla tai viipaloi hedelmä ja taivuta koristeeksi annosten päälle.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
263
1099
20,9 g
13,4 g
14,1 g
12,0 g
1,0 g
2,8 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
397 g (1 prk) makeutettua kondensoitua maitoa,
3 rkl Margariinia,
1 rkl Inkivääriä raastettuna,
1 kpl lime.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli