Laita kondensoitu maito jääkaappiin vähintään 30 minuutiksi.
Lusikoi kondensoitu maito kulhoon, lisää tuorejuusto ja 1 dl jogurttia. Vispaa seosta noin 5 minuuttia, kunnes se on kuohkeaa. Pese ja kuivaa limet. Raasta kuorten vihreä osa. Lämmitä limejä mikrossa 10–20 sekuntia. Purista mehu kulhoon ja sekoita hunaja joukkoon. Lisää kuoriraaste ja hunaja-mehuseos juustovaahtoon ja laita täyte jääkaappiin maustumaan noin tunniksi.
Murskaa keksit muovipussissa esimerkiksi kaulimella ja laita kulhoon. Sulata margariini ja raasta inkivääri. Sekoita ne keksimuruun.
Vaahdota kerma, lisää 1 dl jogurttia ja vaniljasokeri ja vispaa vielä hetki.
Jaa limetäyte laseihin, lusikoi keksimuru päälle ja pursota jogurtti-kermavaahtoa pinnalle.
Pese koristeeksi tuleva lime. Vuole kuoresta suikaleita sitrusraudalla tai viipaloi hedelmä ja taivuta koristeeksi annosten päälle.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
263
1099
20,9 g
13,4 g
14,1 g
12,0 g
1,0 g
2,8 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
397 g (1 prk) makeutettua kondensoitua maitoa,
3 rkl Margariinia,
1 rkl Inkivääriä raastettuna,
1 kpl lime.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli