Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lohicarpaccio graavilohesta

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Tarjoa graavilohi italialaiseen tapaan carpacciona. Helppo lohicarpaccio sopii alkuruoaksi hienommallekin päivälliselle, mutta yhtä hyvin voit tarjota graavilohicarpaccion ruisleivän päällä.

Ainekset

300 g
(2 pkt) graavilohta
2 tl
sitruunan mehua
30 g
(1 dl) parmesaanijuustoa lastuina
25 g
(2 dl) rucolaa
1 rkl
oliiviöljyä

Lisäksi

(1 rkl pinjansiemeniä)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Paahda pinjansiemeniä kuivalla kuumalla pannulla koko ajan sekoitellen, kunnes ne saavat hieman väriä. Halutessasi voit jättää pinjansiemenet pois annoksesta.

(1 rkl pinjansiemeniä)
2

Levitä lohiviipaleet hieman limittäin tarjoiluvadille tai lautasille. Pirskottele vähän sitruunamehua kalalle.

300 g
(2 pkt) graavilohta
2 tl
sitruunan mehua
3

Ripottele kalan päälle parmesaanilastuja ja rucolaa. Valuta pinnalle öljyä ja viimeistele pinjansiemenillä. Tarjoa heti.

30 g
(1 dl) parmesaanijuustoa lastuina
25 g
(2 dl) rucolaa
1 rkl
oliiviöljyä

Vinkki! Jos kaipaat lohicarpaccion kanssa kastiketta, laita tarjolle myös majoneesia.

Vinkki! Voit tehdä graavilohesta myös helpon lohitartarin. Tarjoa tartar pihveiksi muotoiltuina tai mutkattomasti kulhosta.

Miltä maistui?
Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 4.11.2022
|
Muokattu: 23.10.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

191

798

14,3 g

3,3 g

1,5 g

1,5 g

12,0 g

2,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

(1 rkl pinjansiemeniä).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli