Paahda pinjansiemeniä kuivalla kuumalla pannulla koko ajan sekoitellen, kunnes ne saavat hieman väriä. Halutessasi voit jättää pinjansiemenet pois annoksesta.
Levitä lohiviipaleet hieman limittäin tarjoiluvadille tai lautasille. Pirskottele vähän sitruunamehua kalalle.
Ripottele kalan päälle parmesaanilastuja ja rucolaa. Valuta pinnalle öljyä ja viimeistele pinjansiemenillä. Tarjoa heti.
Vinkki! Jos kaipaat lohicarpaccion kanssa kastiketta, laita tarjolle myös majoneesia.
Vinkki! Voit tehdä graavilohesta myös helpon lohitartarin. Tarjoa tartar pihveiksi muotoiltuina tai mutkattomasti kulhosta.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
191
798
14,3 g
3,3 g
1,5 g
1,5 g
—
12,0 g
2,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
(1 rkl pinjansiemeniä).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli