Vegaaniset pullat muotoillaan joulun kunniaksi solmuiksi, joiden sisällä maistuu kaneli-fariinisokeritäyte. Paista pullat muffinivuoassa, niin saat niille muhkean muodon.
Joulun suosikkipikkuleivät eli piparkakut on helppo valmistaa vegaanisesti. Ruisjauhot tekevät piparkakuista erityisen rapeita ja maukkaita.
Suklaa ja joulu kuuluvat yhteen! Yhdistä rapea taateli-pähkinäpohja ja samettinen suklaaganachetäyte herkulliseksi tortuksi. Voit tehdä tortun jo päivää ennen herkuttelua ja koristella näyttäväksi juuri ennen tarjoilua.
Kanelilta ja karamellilta maistuva keksilevite on kuin tehty joululeivontaan. Käytä sitä vegaaniseen taatelikakkuun, jossa levite maistuu sekä taikinassa että kakun kuorrutteessa. Helpossa juustokakussa keksilevitteen maku toistuu sekä pohjassa, täytteessä että pinnassa.
Joulun ehkäpä rakastetuimman juustokakun eli glögijuustokakun vegaaninen versio hyydytetään agar agarilla. Kakku viimeistellään glögikiilteellä ja koristellaan glögin makuisilla marmeladeilla ja piparkakuilla.
Suolaisista leivonnaisista pitävän suosikkijuustokakku on vegaaninen kylmäsavulohijuustokakku. Kakku saa makunsa savustetusta porkkanavalmisteesta, jonka aromi muistuttaa hämmästyttävän paljon kylmäsavulohta.
Maukkaat piirakat ja leivät ovat olennainen osa joulupöytää. Karjalanpiirakat on helppo tehdä vegaanisena, kun keität täytteeksi kaurakermalla viimeistellyn puuron ja voitelet valmiit piirakat margariinin ja soijajuoman seoksella. Kun teet saaristolaisleivän taikinan omenamehuun, saat leivästä myös vegaanille maistuvan. Helppo pataleipä muuttuu jouluisaksi, kun lisäät joukkoon puolukoita.
Tilaa Yhteishyvän uutiskirje, niin saat ajankohtaiset reseptit ja arkea helpottavat vinkit suoraan sähköpostiisi.