Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Herkulliset blinireseptit

Blinit ovat talven suosikkiherkkuja! Katso ohjeet blinitaikinaan, blinien paistamiseen ja herkullisiin täytteisiin. Olipa valintasi vegaaniset blinit, gluteenittomat blinit tai vaikka blinipannukakku, näillä ohjeilla onnistut.

Kuohkea rapeareunainen blini, kuumaa voisulaa ja suolaisia täytteitä, siitä ei talviherkku parane! Venäjällä blini on yleensä ohut ja lettumainen, mutta Suomessa blinit nautitaan hiivalla kuohkeiksi kohotettuina. Kuohkeimman blinitaikinan salaisuus on vaahdotetut kananmunanvalkuaiset.

Perinteisesti blinit tehdään tattarijauhoista ja vehnäjauhoista, mutta blinitaikinan voi valmistaa myös spelttijauhoista.

Vaihtelua perinteisiin blineihiin saa maustamalla blinitaikinan porkkanalla tai perunalla. Herkuttele vaikka uutenavuotena perunablineillä tai porkkanablineillä, joihin saat käytettyä porkkanalaatikon tähteet.

Gluteeniton ruokavalio ei estä blineistä nauttimista. Gluteenittomat blinit valmistat käyttämällä taikinaan tattarijauhojen lisäksi gluteenitonta jauhoseosta.

Vegaaniset blinit taas syntyvät käyttämällä kauramaitoa ja -"jogurttia". Muista myös vegaaniset täytteet!

Vaikka suolainen blini on monien rakastama klassikko, voi herkun valmistaa myös makeana. Venäjällä jälkiruokablinit tunnetaan nimellä blintšiki. Kokeile paistaa makeat blinit vohveliraudalla.

Se klassinen blinitaikina - ja muut herkulliset vaihtoehdot

Onko sinustakin ihanin blini kuohkea, rapeareunainen ja aavistuksen hapan? Tästä taikinasta syntyvät ne klassiset blinit.

Valmista blinitaikina ajan kanssa hapattaen, tai jos blininhimo iskee yllättäen, valmista pikaisesti valmistuva taikina. Jos herkuttelemassa on isompi porukka, kokeile kätevää blinipannukakkua. Katso kaikki ohjeet erilaisiin blinitaikinoihin.

Blinien paistamisen salaisuus ja ihanimmat täytteet

Blinit paistetaan rapeiksi voissa. Kirkastettu voi ei käryä eikä roisku. Voisulaa voi valuttaa myös valmiin blinin päälle...mmm!

Blinien kanssa maistuvat erilaiset kalatäytteet. Kokeile myös sieni-, tofu- tai vaikkapa porotäytettä. Oikaisija kattaa blinipöytään lisukkeet valmiista raaka-aineista.

Vegaaniset ja gluteenittomat blinit

Blinit maistuvat ja sopivat kaikille, kun teet taikinan vegaanisena tai gluteenittomana. Kokeile myös herkullisia vegaanisia täytteitä blineille.