Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

100 % vegaanista! Näin teet muhkeat, kuohkeat vegaaniset blinit ja niille 5 parasta täytettä

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 15.12.2021
|
Muokattu: 27.12.2021
Blinit ilman maitoa, munia ja mätiä? Vegaaniset blinit ovat vähintään yhtä hyviä kuin alkuperäiset. Onnistumisen takuuna ovat blinitaikinan hapattaminen ja kuohkeuttaminen sekä tietysti herkulliset vegaaniset päälliset.

Tee vegaaninen blinitaikina kaurajogurtista

Maustamattomat jogurtit tuovat erilaisiin blinitaikinoihin niille tyypillistä happamuutta. Niin toimii myös kaurapohjainen blinitaikina. Sekoita kauramaitoon kaurapohjaista hapatettua ”jogurttia”. Lisää lämmitettyyn seokseen hiiva ja jauhot ja jätä taikina hapantumaan vähintään pariksi tunniksi.

Kuohkeuta vichyllä tai oluella ennen paistamista

Koska vegaaniseen blinitaikinaan ei käytetä kananmunaa, se kannattaa kuohkeuttaa vichyllä tai vaalealla oluella, joka antaa taikinaan myös makua. Lorauta hiilihapollinen juoma blinitaikinaan vasta juuri ennen paistamista, jotta kuplat eivät ehdi kadota.

Paista maidottomat blinit rypsiöljyssä

Kuumenna blinipannu, lettupannu tai pieni valurautapannu. Paista taikinasta kuumassa rypsiöljyssä paksuja lettuja. Öljyä saa olla runsaasti, jotta blinit paistuvat rapeapintaisiksi. Kun olet kääntänyt blinin, sivele sen reunoille sudilla lisää öljyä, jotta reunasta tulee takuurapea.

5 parasta täytettä vegaanisille blineille

Sillä aikaa, kun blinitaikina kuplii kulhossa ja tekeytyy maukkaaksi, ehdit valmistaa blineille ihanat vegaaniset täytteet.

• Tee blinien seuraksi ainakin kylmäsavustofutahna. Siinä punasipuli, tilli ja tofumuru sekoitetaan samettiseen kauralevitteeseen ja maustetaan sitruunalla ja pippurilla.

• Kokeile myös kapriksilla ja pähkinöillä rikastettua punajuurikaviaaria, joka tehdään pieneksi rouhitusta kypsästä punajuuresta.

• Merellistä tunnelmaa vegaanisten blinien täytteisiin tuo myös munakoisosilli. Voit tehdä siitä myös tahnamaisen ”sillikaviaarin”.

• Savustuspussissa kypsennetyt, marinoidut porkkalat voit tarjota graavikalan tapaan. Muista myös perinteiset blinien lisukkeet: merileväkaviaari eli cavi-art, punasipuli, suolakurkut ja etikkapunajuuret.

• Sitruunainen, viinietikalla maustettu sienisalaattikin on vastapaistettujen blinien kanssa suurta herkkua.

Täältä löydät kaikki blinit, täytteet ja vinkit: