Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Pistaasi-britakakku

Britakakku on marenkiherkkujen kuningatar - katso reseptit ja vinkit britakakun tekoon!

Britakakku on klassikkoherkku, jonka täytteeksi valitaan usein hedelmiä tai tuoreita marjoja. Britakakkuihin sopivat upeasti myös suklaiset ja pähkinäiset täytteet, ja britakakku onnistuu erinomaisesti myös vegaanisena versiona.
Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 28.2.2022
|
Muokattu: 2.5.2023

Britakakussa maistuu kesä

Mansikkainen britakakku on kesäjuhlien suosikkileivonnainen. Alkukesän juhlissa ihanalta maistuu myös makeankirpeä raparperibrita, jonka täytteeseen vanilja tuo lisälempeyttä.

Britakakku tekee juhlan

Britakakku koostuu kerroksista pehmeää kakkupohjaa, makeaa marenkia ja kermaista täytettä. Pohjan väliin kannattaa kerrostaa satokauden hedelmiä ja marjoja tai omia suosikkimakuja. Täytteitä vaihtelemalla saat britakakusta juhlapöydän kruunun: pääsiäisenä maistuu mangobrita, keväällä sitrunabrita ja itsenäisyyspäivänä mustikkainen sinivalkoinen brita.

Rullaa britakakusta britakääretorttu

Perinteisen britakakun haastaja britakääretorttu sisältää klassikkokakun maut uudessa muodossa. Rullaa brita ja upota täytteeseen omia lemppareitasi! Kesällä maistuu mansikkainen britakääretorttu ja jouluna täytteestä paljastuu puolukkainen yllätys.

Vinkit britakakkujen tekoon ja muihin marenkileivonnaisiin

Haluaisitko uusia ideoita britakakkuihin tai maistuisiko marenki muussa muodossa? Kurkkaa vinkkiartikkeleista uudet oivallukset britakakkuihin, marenkikakkuihin ja pilvenpehmeisiin pavlovaleivonnaisiin.