Mansikkainen britakakku on kesäjuhlien suosikkileivonnainen. Alkukesän juhlissa ihanalta maistuu myös makeankirpeä raparperibrita, jonka täytteeseen vanilja tuo lisälempeyttä.
Pistaasi-britakakku
Mansikkainen britakakku on kesäjuhlien suosikkileivonnainen. Alkukesän juhlissa ihanalta maistuu myös makeankirpeä raparperibrita, jonka täytteeseen vanilja tuo lisälempeyttä.
Britakakku koostuu kerroksista pehmeää kakkupohjaa, makeaa marenkia ja kermaista täytettä. Pohjan väliin kannattaa kerrostaa satokauden hedelmiä ja marjoja tai omia suosikkimakuja. Täytteitä vaihtelemalla saat britakakusta juhlapöydän kruunun: pääsiäisenä maistuu mangobrita, keväällä sitrunabrita, syksyllä puolukkabrita ja itsenäisyyspäivänä mustikkainen sinivalkoinen brita. Myös jouluksi voi leipoa britakakun esimerkiksi omenatäytteellä.
Perinteisen britakakun haastaja britakääretorttu sisältää klassikkokakun maut uudessa muodossa. Rullaa brita ja upota täytteeseen omia lemppareitasi! Kesällä maistuu mansikkainen britakääretorttu ja jouluna täytteestä paljastuu puolukkainen yllätys.
Haluaisitko uusia ideoita britakakkuihin tai maistuisiko marenki muussa muodossa? Kurkkaa vinkkiartikkeleista uudet oivallukset britakakkuihin, marenkikakkuihin ja pilvenpehmeisiin pavlovaleivonnaisiin.