Leikkaa paisti noin 2 cm:n kuutioiksi ja jätä huoneenlämpöön puoleksi tunniksi.
Kuori sipuli, halkaise ja leikkaa se puolirenkaiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuullota sipuleita öljyssä padassa tai paksupohjaisessa kattilassa muutama minuutti. Siirrä sipulit lautaselle. Lisää voi pataan ja ruskista lihakuutiot.
Hienonna salvia. Lisää salvia, sipulit, vesi, viini, pyree, viinietikka, fondi ja pippuri pataan. Kiehauta ja hauduta pata kannen alla mureaksi, noin 1 ½ tuntia.
Hienonna anjovikset ja lisää pataan. Tee suurus sekoittamalla maissitärkkelys veteen ja sekoita se pataan. Keitä sekoitellen noin 3 minuuttia, kunnes liemi hieman sakenee. Tarjoa karitsapata esimerkiksi puolikkaiden uuniperunoiden kanssa.
Vinkki: Valmista karitsapadan lisukkeeksi polentaa tai perunamuusia.
Vinkki: Tarjoa loput anjovisfileet Eggs Benedict -leipien päällä pääsiäisbrunssilla.
Vinkki: Kala-allergikko korvaa anjovikset ruokalusikallisella soijakastiketta.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
127
533
5,8 g
2,0 g
3,8 g
1,5 g
0,3 g
8,8 g
0,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ruukkua salviaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli