Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Italialainen karitsapata

timer-iconNoin 2 tuntia
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Agnello alla cacciotore on italialainen karitsapata, joka tarjoillaan perinteisesti pääsiäisen juhla-aterialla. Hauduta pata liedellä herkullisen mureaksi salvialla ja valkoviinillä maustetussa tomaattiliemessä. Umamiset anjovisfileet viimeistelevät padan maun.

Ainekset

1 kpl
(1,2 kg) maustettu karitsanpaisti
1 kpl
sipuli
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
voita
1/2
ruukkua salviaa
3 dl
vettä
2 dl
valkoviiniä
70 g
(1 tlk) tomaattipyreetä
1 rkl
punaviinietikkaa
1 kpl
liha-annosfondi (gluteeniton)
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
4 kpl
(n. 1/2 prk) anjovisfileetä

Suurus

1/2 dl
vettä
1 rkl
maissitärkkelystä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Leikkaa paisti noin 2 cm:n kuutioiksi ja jätä huoneenlämpöön puoleksi tunniksi.

1 kpl
(1,2 kg) maustettu karitsanpaisti
2

Kuori sipuli, halkaise ja leikkaa se puolirenkaiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuullota sipuleita öljyssä padassa tai paksupohjaisessa kattilassa muutama minuutti. Siirrä sipulit lautaselle. Lisää voi pataan ja ruskista lihakuutiot.

1 kpl
sipuli
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
voita
3

Hienonna salvia. Lisää salvia, sipulit, vesi, viini, pyree, viinietikka, fondi ja pippuri pataan. Kiehauta ja hauduta pata kannen alla mureaksi, noin 1 ½ tuntia.

1/2
ruukkua salviaa
3 dl
vettä
2 dl
valkoviiniä
70 g
(1 tlk) tomaattipyreetä
1 rkl
punaviinietikkaa
1 kpl
liha-annosfondi (gluteeniton)
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
4

Hienonna anjovikset ja lisää pataan. Tee suurus sekoittamalla maissitärkkelys veteen ja sekoita se pataan. Keitä sekoitellen noin 3 minuuttia, kunnes liemi hieman sakenee. Tarjoa karitsapata esimerkiksi puolikkaiden uuniperunoiden kanssa.

4 kpl
(n. 1/2 prk) anjovisfileetä
1 rkl
maissitärkkelystä
1/2 dl
vettä

Vinkki: Valmista karitsapadan lisukkeeksi polentaa tai perunamuusia.

Vinkki: Tarjoa loput anjovisfileet Eggs Benedict -leipien päällä pääsiäisbrunssilla.

Vinkki: Kala-allergikko korvaa anjovikset ruokalusikallisella soijakastiketta.

Miltä maistui?(4 arviota)
Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 15.2.2023
|
Muokattu: 17.10.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

127

533

5,8 g

2,0 g

3,8 g

1,5 g

0,3 g

8,8 g

0,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ruukkua salviaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli