Vähän fiinimpää ruokaa viikonloppuun? Tässä 5 maukasta kalareseptiä

Herkuttele viikonloppuna hieman fiinimmällä kalaruoalla! Poimimme viisi maukasta reseptiä, joista valita. Mukana on myös monen lempiruoka aivan uudenlaisessa muodossa.

Jos mielesi tekee syödä jotakin hieman parempaa, käännä katseesi kalaresepteihin. Koska kala kypsyy nopeasti, ruoanlaitossa on aikaa keskittyä erityisen herkullisiin lisukkeisiin. Esimerkiksi pannulla paistettu kalafilee muuttuu ravintolatasoiseksi annokseksi, kun se tarjotaan juhlavan kastikkeen kanssa.

Teksti: Outi Vartiainen
16.10.2025 | Päivitetty 16.10.2025

Hauduta uunissa

Perunamuusista tehtyjen pursotusten koristama kuha Walewska on uunissa valmistuvien kalaruokien aatelia. Viimeistele valkoviiniliemessä kypsytetty kala pannulla paistetuilla sienillä ja katkaravuilla.

Keitä liedellä

Kaikkien kalakeittojen äiti, ranskalainen bouillabaisse, on täydellinen valinta viikonloppuun. Kahta kalaa ja simpukoita sisältävä keitto hurmaa tomaattisella liemellään. Makunautinto hipoo täydellisyyttä, kun tarjoat keiton lisukkeena valkosipulimajoneesia ja rapeakuorista vaaleaa leipää.

Paista pannulla

Miedonmakuinen kuha pääsee oikeuksiinsa pannulla paistettuna. Tee kalan lisukkeeksi voi-valkoviinikastike eli beurre blanck, jonka maun salaisuus on loraus kermaa. Keltajuuripyree viimeistelee kokonaisuuden juhla-ateriaksi!

Kuorruta kauniiksi

Siikafileistä tulee uunissa helposti hieno päivällinen, kun kuorrutat fileet yrttisellä leipämurulla. Mehevien fileiden lisukkeena maistuu kuohkea kylmä kastike, joka saa herkullista hapokkuutta piimästä. Keitetyt perunat täydentävät annoksen.

Tarjoa näyttävästi

Kalaruokien suosikista eli uunilohesta tulee todella juhlava, kun kiepautat sen uuteen muotoon. Kieritä tangoiksi leikattu lohifilee palmikoksi, sivele mausteöljyllä ja anna marinoitua huoneenlämmössä tai jääkaapissa ennen paistamista. Lohen lisukkeena maistuvat uunissa paahdettu fenkoli ja tomaatit sekä aromaattinen yrttitahna.

Kokeile myös näitä

Lisää maukkaita kalaruokia