Keitä pestyt perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä), noin 20 minuuttia. Valuta ja jäähdytä.
Kuori ja paloittele perunat kulhoon. Hienonna kevätsipulit. Sekoita sipulit, majoneesi, kermaviili, kaprikset, sinappi ja mausteet keskenään ja pyöräytä kastike perunoiden joukkoon.
Paloittele makkarat ja ruskista ne pannulla tai grillaa makkarat kokonaisina ja paloittele kuumina. Annostele makkarat salaatin päälle. Viimeistele sitruunalohkoilla. Tarjoa makkara-perunasalaatti sitruunalohkojen kanssa.
Vinkki: Kokeile salaattiin myös chorizoa tai muita mausteisia makkaroita.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
255
1070
15,8 g
3,3 g
21,5 g
2,0 g
1,3 g
5,5 g
0,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Kevätsipulia,
2 rkl Kapriksia,
0,5 tl Suolaa,
0,25 tl (¼ tl) mustapippuria,
Sitruunanlohkoa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli