Säädä uuni 200 asteeseen.
Pilko raparperit. Sulata margariini ja anna sen jäähtyä.
Vatkaa kananmunat ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi, noin 5 minuuttia. Yhdistä toisessa kulhossa kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne kananmunavaahtoon. Lisää jäähtynyt margariini ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Voitele ja jauhota piirakkavuoka (halk. 25–27 cm) tai vuoraa se leivinpaperilla. Levitä taikina vuokaan. Levitä raparperit tasaiseksi kerrokseksi taikinan pinnalle. Paista piirakkaa uunissa 15 minuuttia. Valmista sillä aikaa tosca.
Yhdistä kaikki toscan ainekset kattilassa. Kuumenna koko ajan sekoittaen niin, että rasva sulaa ja seos pulpahtaa muutaman kerran.
Ota piirakka uunista, levitä tosca pinnalle ja paista vielä 15–20 minuuttia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
306
1281
15,8 g
3,3 g
33,7 g
24,8 g
2,3 g
5,5 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl Vaniljasokeria,
1 tl Leivinjauhetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli