Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Raparperitoscapiirakka

timer-icon60 min
Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Kirpeän raparperin ja makean toscakuorrutteen yhdistelmä on kevään parhaita makuja. Raparperipiirakka valmistuu nopeasti uunissa.

Ainekset

1 l
(n. 600 g) raparperia paloiteltuna
100 g
Margariinia
3 kpl
Kananmunaa
2 dl
Sokeria
2 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Vaniljasokeria
1 tl
Leivinjauhetta

Toscakuorrute

100 g
(1 pussi) mantelilastuja
100 g
Margariinia
1 dl
Sokeria
1/4 dl
vehnäjauhoja
1 rkl
Maitoa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Säädä uuni 200 asteeseen.

2

Pilko raparperit. Sulata margariini ja anna sen jäähtyä.

1 l
(n. 600 g) raparperia paloiteltuna
100 g
Margariinia
3

Vatkaa kananmunat ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi, noin 5 minuuttia. Yhdistä toisessa kulhossa kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne kananmunavaahtoon. Lisää jäähtynyt margariini ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

3 kpl
Kananmunaa
2 dl
Sokeria
2 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
2 tl
Vaniljasokeria
4

Voitele ja jauhota piirakkavuoka (halk. 25–27 cm) tai vuoraa se leivinpaperilla. Levitä taikina vuokaan. Levitä raparperit tasaiseksi kerrokseksi taikinan pinnalle. Paista piirakkaa uunissa 15 minuuttia. Valmista sillä aikaa tosca.

1 l
(n. 600 g) raparperia paloiteltuna
5

Yhdistä kaikki toscan ainekset kattilassa. Kuumenna koko ajan sekoittaen niin, että rasva sulaa ja seos pulpahtaa muutaman kerran.

100 g
Margariinia
100 g
(1 pussi) mantelilastuja
1/4 dl
vehnäjauhoja
1 rkl
Maitoa
1 dl
Sokeria
6

Ota piirakka uunista, levitä tosca pinnalle ja paista vielä 15–20 minuuttia.

Miltä maistui?(7 arviota)
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 12.4.2018
|
Muokattu: 19.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

306

1281

15,8 g

3,3 g

33,7 g

24,8 g

2,3 g

5,5 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl Vaniljasokeria,

1 tl Leivinjauhetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli