Kuori ja silppua sipulit. Hienonna valkosipulinkynnet ja chilit. Kuori ja paloittele porkkanat.
Kuumenna öljy padan tai kattilan pohjalla. Lisää sipulit, porkkanat, valkosipuli, chilit, juustokumina, paprikajauhe ja tomaattipyree. Kuumenna sekoitellen muutama minuutti. Lisää siirappi, tomaattimurska, liemikuutio ja vesi. Anna hautua, kunnes porkkanat ovat kypsiä.
Huuhtele pavut ja kikherneet siivilässä ja lisää pataan. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna hautua 10 minuuttia. Silppua pinnalle persiljaa. Tarjoa kermaviilin kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
222
929
10,2 g
3,5 g
20,7 g
9,5 g
6,7 g
8,0 g
2,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Juustokuminaa,
2 rkl Tomaattipyreetä,
Persiljaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli