Chili sin carne
60 min

Nappaa talteen!
Chili sin carne on kasvissyöjällekin sopiva versio tutusta meksikolaisruoasta, chili con carnesta. Chilin määrää voit lisätä tai vähentää oman maun mukaan. Tarjoa annoksen kanssa keitettyä riisiä.
| 2 kpl | sipulia |
| 4 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 2 kpl | punaista chiliä |
| 2 tl | paprikajauhetta |
| 1 tl | juustokuminaa |
| 2 rkl | tomaattipyreetä |
| 2 rkl | öljyä |
| 1 rkl | siirappia |
| 400 g | (1 prk) tomaattimurskaa |
| 2 dl | vettä |
| 1 kpl | kasvisliemikuutio |
| 170 g | (1 prk 285 /170 g) kikherneitä |
| 270 g | (1 prk 400 /270 g) ruskeita papuja |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| persiljaa | |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 200 g | (1 prk) kermaviiliä |
- 1.
Kuori ja silppua sipulit. Hienonna valkosipulinkynnet ja chilit. Kuori ja paloittele porkkanat.
- 2.
Kuumenna öljy padan tai kattilan pohjalla. Lisää sipulit, porkkanat, valkosipuli, chilit, juustokumina, paprikajauhe ja tomaattipyree. Kuumenna sekoitellen muutama minuutti. Lisää siirappi, tomaattimurska, liemikuutio ja vesi. Anna hautua, kunnes porkkanat ovat kypsiä.
- 3.
Huuhtele pavut ja kikherneet siivilässä ja lisää pataan. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna hautua 10 minuuttia. Silppua pinnalle persiljaa. Tarjoa kermaviilin kanssa.
Chili sin carne on kasvissyöjällekin sopiva versio tutusta meksikolaisruoasta, chili con carnesta. Chilin määrää voit lisätä tai vähentää oman maun mukaan. Tarjoa annoksen kanssa keitettyä riisiä.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kpl | sipulia |
| 4 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 2 kpl | punaista chiliä |
| 2 tl | paprikajauhetta |
| 1 tl | juustokuminaa |
| 2 rkl | tomaattipyreetä |
| 2 rkl | öljyä |
| 1 rkl | siirappia |
| 400 g | (1 prk) tomaattimurskaa |
| 2 dl | vettä |
| 1 kpl | kasvisliemikuutio |
| 170 g | (1 prk 285 /170 g) kikherneitä |
| 270 g | (1 prk 400 /270 g) ruskeita papuja |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| persiljaa | |
Lisäksi | |
| 200 g | (1 prk) kermaviiliä |
Valmistus
- 1
Kuori ja silppua sipulit. Hienonna valkosipulinkynnet ja chilit. Kuori ja paloittele porkkanat.
Määrä Ainesosa 2 kpl sipulia 4 kpl valkosipulinkynttä 2 kpl punaista chiliä 2 kpl porkkanaa - 2
Kuumenna öljy padan tai kattilan pohjalla. Lisää sipulit, porkkanat, valkosipuli, chilit, juustokumina, paprikajauhe ja tomaattipyree. Kuumenna sekoitellen muutama minuutti. Lisää siirappi, tomaattimurska, liemikuutio ja vesi. Anna hautua, kunnes porkkanat ovat kypsiä.
Määrä Ainesosa 2 rkl öljyä 1 tl juustokuminaa 2 tl paprikajauhetta 2 rkl tomaattipyreetä 1 rkl siirappia 400 g (1 prk) tomaattimurskaa 1 kpl kasvisliemikuutio 2 dl vettä - 3
Huuhtele pavut ja kikherneet siivilässä ja lisää pataan. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna hautua 10 minuuttia. Silppua pinnalle persiljaa. Tarjoa kermaviilin kanssa.
Määrä Ainesosa 270 g (1 prk 400 /270 g) ruskeita papuja 170 g (1 prk 285 /170 g) kikherneitä 1 tl suolaa 1/2 tl rouhittua mustapippuria persiljaa 200 g (1 prk) kermaviiliä
Ravintosisältö
225
Energiaa kcal
945
Energiaa kj
10,2 g
Rasvaa
3,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
21,3 g
Hiilihydraatteja
9,7 g
Sokereita
6,8 g
Kuituja
8,2 g
Proteiinia
2,0 g
Suolaa
225
Energiaa kcal
945
Energiaa kj
10,2 g
Rasvaa
3,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
21,3 g
Hiilihydraatteja
9,7 g
Sokereita
6,8 g
Kuituja
8,2 g
Proteiinia
2,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Juustokuminaa, 2 rkl Tomaattipyreetä, Persiljaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























