Gambas pil pil -katkaravut
15 min

Nappaa talteen!
Gambas pil pil on maukas katkarapuherkku espanjalaiseen tyyliin. Katkaravut kuumennetaan mausteisessa valkosipuli-chiliöljyssä ja syödään tirisevän kuumina patongin kanssa.
| 200 g | (1 ps) jättikatkaravunpyrstöjä |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1/2 - 1 kpl | punaista chiliä |
| 3/4 dl | oliiviöljyä |
| 1 tl | paprikajauhetta |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 dl | persiljaa hienonnettuna |
| Lisäksi | |
|---|---|
| patonkia | |
- 1.
Sulata katkaravut pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta talouspaperin päällä ja painele kuiviksi. Kuori ja leikkaa valkosipulinkynnet ohuiksi viipaleiksi. Huuhtele chili. Halkaise, poista siemenet ja hienonna.
- 2.
Kuumenna öljy pannulla, lisää valkosipulit ja chili. Kuullota noin 1 minuutti. Lisää paprikajauhe, pippuri ja suola. Kääntele mausteita hetki öljyssä. Lisää katkaravut ja kuumenna nopeasti. Ripottele pinnalle persilja.
- 3.
Tarjoa höyryävän kuumana viipaloidun patongin kanssa.
Gambas pil pil -katkaravut
arvosana4/5
15 min
Gambas pil pil on maukas katkarapuherkku espanjalaiseen tyyliin. Katkaravut kuumennetaan mausteisessa valkosipuli-chiliöljyssä ja syödään tirisevän kuumina patongin kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | (1 ps) jättikatkaravunpyrstöjä |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1/2 - 1 kpl | punaista chiliä |
| 3/4 dl | oliiviöljyä |
| 1 tl | paprikajauhetta |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 dl | persiljaa hienonnettuna |
Lisäksi | |
| patonkia | |
Valmistus
- 1
Sulata katkaravut pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta talouspaperin päällä ja painele kuiviksi. Kuori ja leikkaa valkosipulinkynnet ohuiksi viipaleiksi. Huuhtele chili. Halkaise, poista siemenet ja hienonna.
Määrä Ainesosa 200 g (1 ps) jättikatkaravunpyrstöjä 2 kpl valkosipulinkynttä 1/2 - 1 kpl punaista chiliä - 2
Kuumenna öljy pannulla, lisää valkosipulit ja chili. Kuullota noin 1 minuutti. Lisää paprikajauhe, pippuri ja suola. Kääntele mausteita hetki öljyssä. Lisää katkaravut ja kuumenna nopeasti. Ripottele pinnalle persilja.
Määrä Ainesosa 3/4 dl oliiviöljyä 1 tl paprikajauhetta 1/2 tl mustapippuria rouhittuna 1/2 tl suolaa 1/2 dl persiljaa hienonnettuna - 3
Tarjoa höyryävän kuumana viipaloidun patongin kanssa.
Määrä Ainesosa patonkia
Vinkki: Annoksesta riittää neljälle henkilölle alkupalaksi patongin kanssa.
Vinkki: Pil pil -katkaravut sopivat mainiosti tapaspöytään, alkuruoaksi ja illanistujaisiin.
Ravintosisältö
188
Energiaa kcal
788
Energiaa kj
17,5 g
Rasvaa
2,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
0,8 g
Hiilihydraatteja
0,3 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
7,5 g
Proteiinia
1,0 g
Suolaa
188
Energiaa kcal
788
Energiaa kj
17,5 g
Rasvaa
2,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
0,8 g
Hiilihydraatteja
0,3 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
7,5 g
Proteiinia
1,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 dl persiljaa hienonnettuna, patonkia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























