Gambas pil pil -katkaravut

arvosana4/5

(9)arviota
4 Annosta

15 min

Gambas pil pil on maukas katkarapuherkku espanjalaiseen tyyliin. Katkaravut kuumennetaan mausteisessa valkosipuli-chiliöljyssä ja syödään tirisevän kuumina patongin kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
200 g(1 ps) jättikatkaravunpyrstöjä
2 kplvalkosipulinkynttä
1/2 - 1 kplpunaista chiliä
3/4 dloliiviöljyä
1 tlpaprikajauhetta
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
1/2 tlsuolaa
1/2 dlpersiljaa hienonnettuna

Lisäksi

patonkia

Valmistus

  1. 1

    Sulata katkaravut pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta talouspaperin päällä ja painele kuiviksi. Kuori ja leikkaa valkosipulinkynnet ohuiksi viipaleiksi. Huuhtele chili. Halkaise, poista siemenet ja hienonna.

    MääräAinesosa
    200 g(1 ps) jättikatkaravunpyrstöjä
    2 kplvalkosipulinkynttä
    1/2 - 1 kplpunaista chiliä
  2. 2

    Kuumenna öljy pannulla, lisää valkosipulit ja chili. Kuullota noin 1 minuutti. Lisää paprikajauhe, pippuri ja suola. Kääntele mausteita hetki öljyssä. Lisää katkaravut ja kuumenna nopeasti. Ripottele pinnalle persilja.

    MääräAinesosa
    3/4 dloliiviöljyä
    1 tlpaprikajauhetta
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    1/2 tlsuolaa
    1/2 dlpersiljaa hienonnettuna
  3. 3

    Tarjoa höyryävän kuumana viipaloidun patongin kanssa.

    MääräAinesosa
    patonkia

Vinkki: Annoksesta riittää neljälle henkilölle alkupalaksi patongin kanssa.

Vinkki: Pil pil -katkaravut sopivat mainiosti tapaspöytään, alkuruoaksi ja illanistujaisiin.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 dl persiljaa hienonnettuna, patonkia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Mikko Hannula
2.3.2020
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä