Grillisalaatti kylmäsavutofulla

Grillattu kylmäsavutofu antaa kesäiseen kasvisruokaan ihanan savuisen maun ja tekee salaatista maukkaan ja ruokaisan.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 gerilaisia salaatteja
1/2 kplmunakoisoa
4 kplnektariinia
1 kplkylmäsavutofua
250 gmansikoita
1 rklruohosipulia hienonnettuna

Sitrusvinaigrette

1 dlöljyä
1/2 dlvalkoviinietikkaa
2 tlsitruunamehua
1/2 tlsinappia
1 tlsokeria
1/4 tl(1/4 tl) suolaa
1/4 tl(1/4 tl) mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Kuumenna grilli. Huuhtele salaatit ja revi suupaloiksi. Leikkaa munakoiso ensin pitkittäin kahteen osaan ja sitten viipaleiksi. Huuhtele ja puolita nektariinit, poista siemenet ja lohko hedelmälihat. Viipaloi kylmäsavutofu. Puolita mansikat.

    Sekoita sitrusvinaigretten ainekset keskenään.

    Grillaa munakoisopaloja, nektariineja ja tofua kuumassa grillissä muutamia minuutteja molemmin puolin. Käytä grillauksessa tilkka öljyä halutessasi, mutta se ei ole välttämätöntä, jos grilli on kuuma ja puhdas.

    Nosta salaatit tarjoiluastiaan ja asettele munakoisot, nektariini, tofut ja mansikat päälle. Ripottele pinnalle ruohosipulia ja pirskottele sitrusvinaigrettea. Tarjoa loppu vinaigrette erikseen salaatin kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 paketti Kylmäsavutofua, 1 rkl Ruohosipulia hienonnettuna, 2 tl Sitruunamehua, 0,25 tl (1/4 tl) suolaa, 0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Elvi Rista
23.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä