Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Helppo persimon-broileripata

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Riisi-broileripata saa hedelmäisen sävyn maukkaista persimoneista.

Ainekset

1 kpl
(600 g) broilerin paistileikkeitä
4 kpl
Persimonia
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
Sipuli
1 kpl
Porkkana
1 kpl
Paprika
2 rkl
Rypsiöljyä
2 dl
Riisiä
1 kpl
(400 g) tomaattimurskaa
2 - 4 dl
Vettä
1 kpl
Kanaliemikuutio (gluteeniton)
1 rkl
Soijakastiketta (gluteenitonta)
1 tl
Kuivattua timjamia
1/4 tl
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele persimonit ja lohko ne neljään osaan. Kuori valkosipulit, sipuli ja porkkana. Hienonna valkosipulit ja kuutioi sipuli ja paprika. Leikkaa porkkana ohuiksi viipaleiksi.

4 kpl
Persimonia
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
Sipuli
1 kpl
Porkkana
1 kpl
Paprika
2

Kuumenna öljy isolla korkeareunaisella pannulla. Paista paistileikkeitä molemmin puolin 3–5 minuuttia. Ota ne pois pannulta. Paista sipuleita ja porkkanoita pannulla 2 minuuttia, lisää sitten paprika ja riisi. Paista 2 minuuttia niin, että riisi muuttuu hieman läpikuultavaksi.

2 rkl
Rypsiöljyä
1 kpl
(600 g) broilerin paistileikkeitä
2 dl
Riisiä
3

Kaada tomaattimurska ja 2 dl vettä pannulle, lisää liemikuutio ja broilerit ja kuumenna kiehuvaksi. Hauduta kannen alla 15 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä.

1 kpl
(400 g) tomaattimurskaa
2 - 4 dl
Vettä
1 kpl
Kanaliemikuutio (gluteeniton)
4

Mausta pata soijakastikkeella, timjamilla ja pippurilla. Lisää persimonit ja kypsennä vielä 5 minuuttia.

1 rkl
Soijakastiketta (gluteenitonta)
1 tl
Kuivattua timjamia
1/4 tl
Rouhittua mustapippuria
4 kpl
Persimonia
Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 8.10.2018
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

358

1499

10,3 g

1,3 g

46,5 g

12,8 g

4,5 g

16,5 g

2,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynttä,

2 - 4 dl Vettä,

1 tl Kuivattua timjamia,

0,25 tl Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli