Helppo persimon-broileripata
45 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Riisi-broileripata saa hedelmäisen sävyn maukkaista persimoneista. Helppo pata valmistuu kätevästi yhden pannun taktiikalla.
| 600 g | broilerin paistileikkeitä |
| 4 kpl | persimonia |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | porkkana |
| 1 kpl | paprika |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 2 dl | riisiä |
| 400 g | (1 prk) tomaattimurskaa |
| 2 - 4 dl | vettä |
| 1 kpl | kanaliemikuutio (gluteeniton) |
| 1 rkl | soijakastiketta (gluteenitonta) |
| 1 tl | kuivattua timjamia |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
- 1.
Huuhtele persimonit ja lohko persimonit. Kuori valkosipulit, sipuli ja porkkana. Hienonna valkosipulit ja kuutioi sipuli ja paprika. Leikkaa porkkana ohuiksi viipaleiksi.
- 2.
Kuumenna öljy isolla korkeareunaisella pannulla. Paista paistileikkeitä molemmin puolin 3–5 minuuttia. Ota ne pois pannulta. Paista sipuleita ja porkkanoita pannulla 2 minuuttia, lisää sitten paprika ja riisi. Paista 2 minuuttia niin, että riisi muuttuu hieman läpikuultavaksi.
- 3.
Kaada tomaattimurska ja 2 dl vettä pannulle, lisää liemikuutio ja broilerit ja kuumenna kiehuvaksi. Hauduta kannen alla noin 15 minuuttia tai kunnes riisi on kypsynyt. Lisää tarvittaessa vettä.
- 4.
Mausta pata soijakastikkeella, timjamilla ja pippurilla. Lisää persimonit ja kypsennä vielä 5–10 minuuttia.
Riisi-broileripata saa hedelmäisen sävyn maukkaista persimoneista. Helppo pata valmistuu kätevästi yhden pannun taktiikalla.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | broilerin paistileikkeitä |
| 4 kpl | persimonia |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | porkkana |
| 1 kpl | paprika |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 2 dl | riisiä |
| 400 g | (1 prk) tomaattimurskaa |
| 2 - 4 dl | vettä |
| 1 kpl | kanaliemikuutio (gluteeniton) |
| 1 rkl | soijakastiketta (gluteenitonta) |
| 1 tl | kuivattua timjamia |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
Valmistus
- 1
Huuhtele persimonit ja lohko persimonit. Kuori valkosipulit, sipuli ja porkkana. Hienonna valkosipulit ja kuutioi sipuli ja paprika. Leikkaa porkkana ohuiksi viipaleiksi.
Määrä Ainesosa 4 kpl persimonia 2 kpl valkosipulinkynttä 1 kpl sipuli 1 kpl porkkana 1 kpl paprika - 2
Kuumenna öljy isolla korkeareunaisella pannulla. Paista paistileikkeitä molemmin puolin 3–5 minuuttia. Ota ne pois pannulta. Paista sipuleita ja porkkanoita pannulla 2 minuuttia, lisää sitten paprika ja riisi. Paista 2 minuuttia niin, että riisi muuttuu hieman läpikuultavaksi.
Määrä Ainesosa 2 rkl rypsiöljyä 600 g broilerin paistileikkeitä 2 dl riisiä - 3
Kaada tomaattimurska ja 2 dl vettä pannulle, lisää liemikuutio ja broilerit ja kuumenna kiehuvaksi. Hauduta kannen alla noin 15 minuuttia tai kunnes riisi on kypsynyt. Lisää tarvittaessa vettä.
Määrä Ainesosa 400 g (1 prk) tomaattimurskaa 2 - 4 dl vettä 1 kpl kanaliemikuutio (gluteeniton) - 4
Mausta pata soijakastikkeella, timjamilla ja pippurilla. Lisää persimonit ja kypsennä vielä 5–10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 rkl soijakastiketta (gluteenitonta) 1 tl kuivattua timjamia 1/4 tl rouhittua mustapippuria 4 kpl persimonia
Ravintosisältö
510
Energiaa kcal
2138
Energiaa kj
14,8 g
Rasvaa
2,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
51,8 g
Hiilihydraatteja
17,8 g
Sokereita
6,3 g
Kuituja
38,5 g
Proteiinia
2,2 g
Suolaa
510
Energiaa kcal
2138
Energiaa kj
14,8 g
Rasvaa
2,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
51,8 g
Hiilihydraatteja
17,8 g
Sokereita
6,3 g
Kuituja
38,5 g
Proteiinia
2,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynttä, 2 - 4 dl Vettä, 1 tl Kuivattua timjamia, 0,25 tl Rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























