Huuhtele persimonit ja lohko ne neljään osaan. Kuori valkosipulit, sipuli ja porkkana. Hienonna valkosipulit ja kuutioi sipuli ja paprika. Leikkaa porkkana ohuiksi viipaleiksi.
Kuumenna öljy isolla korkeareunaisella pannulla. Paista paistileikkeitä molemmin puolin 3–5 minuuttia. Ota ne pois pannulta. Paista sipuleita ja porkkanoita pannulla 2 minuuttia, lisää sitten paprika ja riisi. Paista 2 minuuttia niin, että riisi muuttuu hieman läpikuultavaksi.
Kaada tomaattimurska ja 2 dl vettä pannulle, lisää liemikuutio ja broilerit ja kuumenna kiehuvaksi. Hauduta kannen alla 15 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä.
Mausta pata soijakastikkeella, timjamilla ja pippurilla. Lisää persimonit ja kypsennä vielä 5 minuuttia.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1499
358
10,3 g
1,3 g
46,5 g
12,8 g
4,5 g
16,5 g
2,0 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Valkosipulinkynttä,
2 - 4 dl Vettä,
1 tl Kuivattua timjamia,
0,25 tl Rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli