Helppo persimon-broileripata

arvosana4/5

(3)arviota
4 Annosta

45 min (josta 30 min aktiivista)

Riisi-broileripata saa hedelmäisen sävyn maukkaista persimoneista. Helppo pata valmistuu kätevästi yhden pannun taktiikalla.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
600 gbroilerin paistileikkeitä
4 kplpersimonia
2 kplvalkosipulinkynttä
1 kplsipuli
1 kplporkkana
1 kplpaprika
2 rklrypsiöljyä
2 dlriisiä
400 g(1 prk) tomaattimurskaa
2 - 4 dlvettä
1 kplkanaliemikuutio (gluteeniton)
1 rklsoijakastiketta (gluteenitonta)
1 tlkuivattua timjamia
1/4 tlrouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele persimonit ja lohko persimonit. Kuori valkosipulit, sipuli ja porkkana. Hienonna valkosipulit ja kuutioi sipuli ja paprika. Leikkaa porkkana ohuiksi viipaleiksi.

    MääräAinesosa
    4 kplpersimonia
    2 kplvalkosipulinkynttä
    1 kplsipuli
    1 kplporkkana
    1 kplpaprika
  2. 2

    Kuumenna öljy isolla korkeareunaisella pannulla. Paista paistileikkeitä molemmin puolin 3–5 minuuttia. Ota ne pois pannulta. Paista sipuleita ja porkkanoita pannulla 2 minuuttia, lisää sitten paprika ja riisi. Paista 2 minuuttia niin, että riisi muuttuu hieman läpikuultavaksi.

    MääräAinesosa
    2 rklrypsiöljyä
    600 gbroilerin paistileikkeitä
    2 dlriisiä
  3. 3

    Kaada tomaattimurska ja 2 dl vettä pannulle, lisää liemikuutio ja broilerit ja kuumenna kiehuvaksi. Hauduta kannen alla noin 15 minuuttia tai kunnes riisi on kypsynyt. Lisää tarvittaessa vettä.

    MääräAinesosa
    400 g(1 prk) tomaattimurskaa
    2 - 4 dlvettä
    1 kplkanaliemikuutio (gluteeniton)
  4. 4

    Mausta pata soijakastikkeella, timjamilla ja pippurilla. Lisää persimonit ja kypsennä vielä 5–10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 rklsoijakastiketta (gluteenitonta)
    1 tlkuivattua timjamia
    1/4 tlrouhittua mustapippuria
    4 kplpersimonia

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynttä, 2 - 4 dl Vettä, 1 tl Kuivattua timjamia, 0,25 tl Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Ninna Lindström
13.10.2018
|
Päivitetty: 13.11.2025

Samankaltaisia reseptejä