Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Herkkujuustolan Metsuri -fondue

timer-icon30 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Palaa
Fork and knife
4 Palaa
Tähän ihanaan fondue-reseptiin tarvitaan juuston lisäksi vain muutama raaka-aine.

Ainekset

300 g
(1 pkt) Mouhijärven Herkkujuustolan Metsuri-juusto
400 g
(1 kpl) maalaisleipää
2 kpl
valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
80 g
(1 pkt) ilmakuivattua kinkkua
4 kpl
tuoretta viikunaa

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Ota juusto pois kääreestä, mutta jätä puukuori paikalleen.

Laita juusto uunivuokaan ja leikkaa pintaan ristiin kaksi viiltoa ja avaat kuorta hieman.

Laita vuoka uunin keskitasolle noin 12-16 minuutiksi. Ota juusto uunista ja poista kuori päältä.

300 g
(1 pkt) Mouhijärven Herkkujuustolan Metsuri-juusto
2

Leikkaa maalaisleivästä ohuita viipaleita. Paahda leivät uunissa tai pannulla rapeiksi.

Hiero leivän pintaan valkosipulia ja oliiviöljyä.

400 g
(1 kpl) maalaisleipää
2 kpl
valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
3

Leikkaa viikunat lohkoiksi.

Valuvaa juustoa dipataan valkosipulikrutongeilla ja nautitaan ilmakuivatun kinkun ja tuoreiden viikunoiden kanssa

4 kpl
tuoretta viikunaa
80 g
(1 pkt) ilmakuivattua kinkkua
Miltä maistui?
Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 1.10.2019
|
Muokattu: 20.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

561

2345

25,3 g

15,0 g

46,0 g

1,0 g

3,0 g

35,0 g

3,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

oliiviöljyä,

4 kpl tuoretta viikunaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli