Herkkujuustolan Metsuri -fondue | Suolaiset leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Juustoa, maalaisleipää ja ilmakuivattua kinkkua. Täydellistä.

Herkkujuustolan Metsuri -fondue

timer-icon30 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Palaa
Fork and knife
4 Palaa
Tähän ihanaan fondue-reseptiin tarvitaan juuston lisäksi vain muutama raaka-aine.

Ainekset

1 kpl
Mouhijärven Herkkujuustolan Metsuri-juusto
1 kpl
maalaisleipä
2 kpl
valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
1 paketti ilmakuivattua kinkkua
4 kpl
tuoretta viikunaa

Valmistus

1

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Ota juusto pois kääreestä, mutta jätä puukuori paikalleen.

Laita juusto uunivuokaan ja leikkaa pintaan ristiin kaksi viiltoa ja avaat kuorta hieman.

Laita vuoka uunin keskitasolle noin 12-16 minuutiksi. Ota juusto uunista ja poista kuori päältä.

1 kpl
Mouhijärven Herkkujuustolan Metsuri-juusto
2

Leikkaa maalaisleivästä ohuita viipaleita. Paahda leivät uunissa tai pannulla rapeiksi.

Hiero leivän pintaan valkosipulia ja oliiviöljyä.

1 kpl
maalaisleipä
2 kpl
valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
3

Leikkaa viikunat lohkoiksi.

Valuvaa juustoa dipataan valkosipulikrutongeilla ja nautitaan ilmakuivatun kinkun ja tuoreiden viikunoiden kanssa

4 kpl
tuoretta viikunaa
1 paketti ilmakuivattua kinkkua
Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 1.10.2019
Muokattu: 12.5.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

64

15

0,3 g

2,8 g

0,3 g

0,8 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 kpl Mouhijärven Herkkujuustolan Metsuri-juusto,

oliiviöljyä,

1 paketti ilmakuivattua kinkkua,

4 kpl tuoretta viikunaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli