Juustoa, maalaisleipää ja ilmakuivattua kinkkua. Täydellistä.
Juustoa, maalaisleipää ja ilmakuivattua kinkkua. Täydellistä.
Yhteistyössä

Herkkujuustolan Metsuri -fondue

Arvostele resepti
4 Palaa

30 min (josta 15 min aktiivista)

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Tähän ihanaan fondue-reseptiin tarvitaan juuston lisäksi vain muutama raaka-aine.

Ainekset

MääräAinesosa
300 g(1 pkt) mouhijärven herkkujuustolan metsuri-juusto
400 g(1 kpl) maalaisleipää
2 kplvalkosipulinkynttä
oliiviöljyä
80 g(1 pkt) ilmakuivattua kinkkua
4 kpltuoretta viikunaa

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Ota juusto pois kääreestä, mutta jätä puukuori paikalleen.

    Laita juusto uunivuokaan ja leikkaa pintaan ristiin kaksi viiltoa ja avaat kuorta hieman.

    Laita vuoka uunin keskitasolle noin 12-16 minuutiksi. Ota juusto uunista ja poista kuori päältä.

    MääräAinesosa
    300 g(1 pkt) mouhijärven herkkujuustolan metsuri-juusto
  2. 2

    Leikkaa maalaisleivästä ohuita viipaleita. Paahda leivät uunissa tai pannulla rapeiksi.

    Hiero leivän pintaan valkosipulia ja oliiviöljyä.

    MääräAinesosa
    400 g(1 kpl) maalaisleipää
    2 kplvalkosipulinkynttä
    oliiviöljyä
  3. 3

    Leikkaa viikunat lohkoiksi.

    Valuvaa juustoa dipataan valkosipulikrutongeilla ja nautitaan ilmakuivatun kinkun ja tuoreiden viikunoiden kanssa

    MääräAinesosa
    4 kpltuoretta viikunaa
    80 g(1 pkt) ilmakuivattua kinkkua

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: oliiviöljyä, 4 kpl tuoretta viikunaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
12.5.2020
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä