Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Ota juusto pois kääreestä, mutta jätä puukuori paikalleen.
Laita juusto uunivuokaan ja leikkaa pintaan ristiin kaksi viiltoa ja avaat kuorta hieman.
Laita vuoka uunin keskitasolle noin 12-16 minuutiksi. Ota juusto uunista ja poista kuori päältä.
Leikkaa maalaisleivästä ohuita viipaleita. Paahda leivät uunissa tai pannulla rapeiksi.
Hiero leivän pintaan valkosipulia ja oliiviöljyä.
Leikkaa viikunat lohkoiksi.
Valuvaa juustoa dipataan valkosipulikrutongeilla ja nautitaan ilmakuivatun kinkun ja tuoreiden viikunoiden kanssa
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
561
2345
25,3 g
15,0 g
46,0 g
1,0 g
3,0 g
35,0 g
3,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
oliiviöljyä,
4 kpl tuoretta viikunaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli