Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Ota juusto pois kääreestä, mutta jätä puukuori paikalleen.
Laita juusto uunivuokaan ja leikkaa pintaan ristiin kaksi viiltoa ja avaat kuorta hieman.
Laita vuoka uunin keskitasolle noin 12-16 minuutiksi. Ota juusto uunista ja poista kuori päältä.
Leikkaa maalaisleivästä ohuita viipaleita. Paahda leivät uunissa tai pannulla rapeiksi.
Hiero leivän pintaan valkosipulia ja oliiviöljyä.
Leikkaa viikunat lohkoiksi.
Valuvaa juustoa dipataan valkosipulikrutongeilla ja nautitaan ilmakuivatun kinkun ja tuoreiden viikunoiden kanssa
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
64
15
0,3 g
—
2,8 g
—
0,3 g
0,8 g
0,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 kpl Mouhijärven Herkkujuustolan Metsuri-juusto,
oliiviöljyä,
1 paketti ilmakuivattua kinkkua,
4 kpl tuoretta viikunaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli