Karitsavartaat ja kurkkujogurtti | Vartaat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Karitsavartaat ja kurkkujogurtti
Play

Karitsavartaat ja kurkkujogurtti

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Karitsanpaistista valmistetut vartaat kypsyvät meheviksi grillissä tai uunissa. Tarjoa rieskan ja grillattujen kasvisten kanssa ja viimeistele tsatsikin tyylisellä raikkaalla jogurttikastikkeella.

Ruokavaliot

Ainekset

1 1/5 kg
karitsanpaistia (maustettu)

mausteöljy

3 kpl
valkosipulinkynttä
1
ruukku lehtipersiljaa
1 dl
oliiviöljyä
1 rkl
sitruunamehua
1 tl
rouhittua mustapippuria
ripaus suolaa

kurkku-jogurttikastike

1 kpl
valkosipulinkynsi
1 kpl
kurkku
1/2
ruukkua ruohosipulia
300 g
(1 prk) turkkilaista jogurttia
1 tl
juoksevaa hunajaa
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria

lisäksi

8 kpl
(1 ps) pieniä ohrarieskoja
1
kerä salaattia
grillattuja kasviksia (esim. kesäkurpitsaa ja paprikaa)
6
varrastikkua

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja hienonna mausteöljyn ja kastikkeen valkosipulit. Valmista kastike. Kuori ja halkaise kurkku. Poista siemenet lusikalla ja viipaloi kurkku. Hienonna ruohosipuli. Sekoita kurkut, ruohosipuli ja ¼ valkosipulista jogurttiin. Mausta hunajalla, suolalla ja pippurilla. Laita jääkaappiin maustumaan.

1 kpl
valkosipulinkynsi
3 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
kurkku
1/2
ruukkua ruohosipulia
1 tl
juoksevaa hunajaa
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
300 g
(1 prk) turkkilaista jogurttia
2

Leikkaa liha 3 cm:n kuutioiksi ja jaa varrastikkuihin. Paista vartaita 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai grillissä noin 8 minuuttia välillä käännellen. Laita vartaat tarjoiluastiaan ja peitä foliolla.

1 1/5 kg
karitsanpaistia (maustettu)
6
varrastikkua
3

Tee mausteöljy. Hienonna persilja. Lämmitä öljy varovasti kattilassa. Lisää hienonnetut valkosipulit, persilja ja mausteet. Kaada lämmin mausteöljy vartaiden päälle.

ripaus suolaa
1 rkl
sitruunamehua
1 dl
oliiviöljyä
1 tl
rouhittua mustapippuria
1
ruukku lehtipersiljaa
4

Tarjoa vartaat rieskojen, kurkkujogurtin, grillattujen kasvisten ja salaatin kanssa.

1
kerä salaattia
8 kpl
(1 ps) pieniä ohrarieskoja
grillattuja kasviksia (esim. kesäkurpitsaa ja paprikaa)
Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 4.3.2019
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

3333

796

46,2 g

14,0 g

45,8 g

4,2 g

3,8 g

47,3 g

1,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ruukku lehtipersiljaa,

ruukkua ruohosipulia,

kerä salaattia,

grillattuja kasviksia (esim, kesäkurpitsaa ja paprikaa).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli