Kuori ja hienonna mausteöljyn ja kastikkeen valkosipulit. Valmista kastike. Kuori ja halkaise kurkku. Poista siemenet lusikalla ja viipaloi kurkku. Hienonna ruohosipuli. Sekoita kurkut, ruohosipuli ja ¼ valkosipulista jogurttiin. Mausta hunajalla, suolalla ja pippurilla. Laita jääkaappiin maustumaan.
Leikkaa liha 3 cm:n kuutioiksi ja jaa varrastikkuihin. Paista vartaita 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai grillissä noin 8 minuuttia välillä käännellen. Laita vartaat tarjoiluastiaan ja peitä foliolla.
Tee mausteöljy. Hienonna persilja. Lämmitä öljy varovasti kattilassa. Lisää hienonnetut valkosipulit, persilja ja mausteet. Kaada lämmin mausteöljy vartaiden päälle.
Tarjoa vartaat rieskojen, kurkkujogurtin, grillattujen kasvisten ja salaatin kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
796
3333
46,2 g
14,0 g
45,8 g
4,2 g
3,8 g
47,3 g
1,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ruukku lehtipersiljaa,
ruukkua ruohosipulia,
kerä salaattia,
grillattuja kasviksia (esim, kesäkurpitsaa ja paprikaa).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli