Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Karitsavartaat ja kurkkujogurtti

Karitsavartaat ja kurkkujogurtti

timer-icon60 min
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Karitsanpaistista valmistetut vartaat kypsyvät meheviksi grillissä tai uunissa. Tarjoa rieskan ja grillattujen kasvisten kanssa ja viimeistele tsatsikin tyylisellä raikkaalla jogurttikastikkeella.

Ainekset

1 1/5 kg
karitsanpaistia (maustettu)

Mausteöljy

3 kpl
valkosipulinkynttä
1
ruukku lehtipersiljaa
1 dl
oliiviöljyä
1 rkl
sitruunamehua
1 tl
rouhittua mustapippuria
ripaus suolaa

Kurkku-jogurttikastike

1 kpl
valkosipulinkynsi
1 kpl
kurkku
1/2
ruukkua ruohosipulia
300 g
(1 prk) turkkilaista jogurttia
1 tl
juoksevaa hunajaa
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria

Lisäksi

8 kpl
(1 ps) pieniä ohrarieskoja
100 g
(1 ps) kerä salaattia
6
varrastikkua
1 kpl
kesäkurpitsa
2 kpl
paprikaa
1 rkl
rypsiöljyä
1/2 tl
suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valmista kastike. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuori ja halkaise kurkku. Poista siemenet lusikalla ja viipaloi kurkku. Hienonna ruohosipuli. Sekoita kurkut, ruohosipuli ja valkosipuli jogurttiin. Mausta hunajalla, suolalla ja pippurilla. Laita jääkaappiin maustumaan.

1 kpl
valkosipulinkynsi
1 kpl
kurkku
1/2
ruukkua ruohosipulia
1 tl
juoksevaa hunajaa
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
300 g
(1 prk) turkkilaista jogurttia
2

Leikkaa liha 3 cm:n kuutioiksi ja jaa varrastikkuihin. Huuhtele ja paloittele kesäkurpitsa ja paprikat. Sekoita kasviksiin öljy ja suola. Paista vartaita 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai grillissä noin 8 minuuttia välillä käännellen. Grillaa samalla kasviksia noin 5 minuuttia, kunnes ne pehmenevät hieman. Laita vartaat ja kasvikset tarjoiluastiaan ja peitä foliolla.

1 1/5 kg
karitsanpaistia (maustettu)
6
varrastikkua
1 kpl
kesäkurpitsa
2 kpl
paprikaa
1 rkl
rypsiöljyä
1/2 tl
suolaa
3

Tee mausteöljy. Kuori ja hienonna valkosipulit. Hienonna persilja. Lämmitä öljy varovasti kattilassa. Lisää valkosipulit, persilja ja mausteet. Kaada lämmin mausteöljy vartaiden päälle.

3 kpl
valkosipulinkynttä
1
ruukku lehtipersiljaa
1 dl
oliiviöljyä
1 rkl
sitruunamehua
1 tl
rouhittua mustapippuria
ripaus suolaa
4

Tarjoa vartaat rieskojen, kurkkujogurtin, grillattujen kasvisten ja salaatin kanssa.

100 g
(1 ps) kerä salaattia
8 kpl
(1 ps) pieniä ohrarieskoja
grillattuja kasviksia (esim. kesäkurpitsaa ja paprikaa)
Miltä maistui?
Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 4.3.2019
|
Muokattu: 19.3.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

833

3489

48,8 g

14,2 g

48,3 g

6,7 g

4,8 g

48,0 g

2,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ruukku lehtipersiljaa,

ruukkua ruohosipulia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli