
Karitsavartaat ja kurkkujogurtti
Ainekset
Mausteöljy
Kurkku-jogurttikastike
Lisäksi
Valmistus
Valmista kastike. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuori ja halkaise kurkku. Poista siemenet lusikalla ja viipaloi kurkku. Hienonna ruohosipuli. Sekoita kurkut, ruohosipuli ja valkosipuli jogurttiin. Mausta hunajalla, suolalla ja pippurilla. Laita jääkaappiin maustumaan.
Leikkaa liha 3 cm:n kuutioiksi ja jaa varrastikkuihin. Huuhtele ja paloittele kesäkurpitsa ja paprikat. Sekoita kasviksiin öljy ja suola. Paista vartaita 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai grillissä noin 8 minuuttia välillä käännellen. Grillaa samalla kasviksia noin 5 minuuttia, kunnes ne pehmenevät hieman. Laita vartaat ja kasvikset tarjoiluastiaan ja peitä foliolla.
Tee mausteöljy. Kuori ja hienonna valkosipulit. Hienonna persilja. Lämmitä öljy varovasti kattilassa. Lisää valkosipulit, persilja ja mausteet. Kaada lämmin mausteöljy vartaiden päälle.
Tarjoa vartaat rieskojen, kurkkujogurtin, grillattujen kasvisten ja salaatin kanssa.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
833
3489
48,8 g
14,2 g
48,3 g
6,7 g
4,8 g
48,0 g
2,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ruukku lehtipersiljaa,
ruukkua ruohosipulia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli