Karitsavartaat ja kurkkujogurtti - Yhteishyvä

Karitsavartaat ja kurkkujogurtti

Karitsavartaat ja kurkkujogurtti
Annokset
6
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
200°C
Ruokavalio
Karitsanpaistista valmistetut vartaat kypsyvät meheviksi grillissä tai uunissa. Tarjoa rieskan ja grillattujen kasvisten kanssa ja viimeistele tsatsikin tyylisellä raikkaalla jogurttikastikkeella.
Jaa Somessa

Ainekset

1 1/5 kg
karitsanpaistia (maustettu)

MAUSTEÖLJY

3 kpl
valkosipulinkynttä
1
ruukku lehtipersiljaa
1 dl
oliiviöljyä
1 rkl
sitruunamehua
1 tl
rouhittua mustapippuria
ripaus suolaa

KURKKU-JOGURTTIKASTIKE

1 kpl
valkosipulinkynsi
1 kpl
kurkku
1/2
ruukkua ruohosipulia
300 g
(1 prk) turkkilaista jogurttia
1 tl
juoksevaa hunajaa
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria

LISÄKSI

8 kpl
(1 ps) pieniä ohrarieskoja
1
kerä salaattia
grillattuja kasviksia (esim. kesäkurpitsaa ja paprikaa)
6
varrastikkua

Näin teet

1

Kuori ja hienonna mausteöljyn ja kastikkeen valkosipulit. Valmista kastike. Kuori ja halkaise kurkku. Poista siemenet lusikalla ja viipaloi kurkku. Hienonna ruohosipuli. Sekoita kurkut, ruohosipuli ja ¼ valkosipulista jogurttiin. Mausta hunajalla, suolalla ja pippurilla. Laita jääkaappiin maustumaan.

1 kpl
valkosipulinkynsi
3 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
kurkku
1/2
ruukkua ruohosipulia
1 tl
juoksevaa hunajaa
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
300 g
(1 prk) turkkilaista jogurttia
2

Leikkaa liha 3 cm:n kuutioiksi ja jaa varrastikkuihin. Paista vartaita 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai grillissä noin 8 minuuttia välillä käännellen. Laita vartaat tarjoiluastiaan ja peitä foliolla.

1 1/5 kg
karitsanpaistia (maustettu)
6
varrastikkua
3

Tee mausteöljy. Hienonna persilja. Lämmitä öljy varovasti kattilassa. Lisää hienonnetut valkosipulit, persilja ja mausteet. Kaada lämmin mausteöljy vartaiden päälle.

ripaus suolaa
1 rkl
sitruunamehua
1 dl
oliiviöljyä
1 tl
rouhittua mustapippuria
1
ruukku lehtipersiljaa
4

Tarjoa vartaat rieskojen, kurkkujogurtin, grillattujen kasvisten ja salaatin kanssa.

1
kerä salaattia
8 kpl
(1 ps) pieniä ohrarieskoja
grillattuja kasviksia (esim. kesäkurpitsaa ja paprikaa)
Resepti
Sanna Kekäläinen
Kuvat
Reetta Pasanen
Julkaistu: 4.3.2019
Muokattu: 14.3.2019
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja46 g275 g
Proteiinia47 g284 g
Rasvaa46 g277 g
Kuituja4 g23 g
Energiaa kj3333 19995
Energiaa kcal796 4776

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • ruukku lehtipersiljaa

  • ruukkua ruohosipulia

  • kerä salaattia

  • grillattuja kasviksia (esim. kesäkurpitsaa ja paprikaa)

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja46 g275 g
Proteiinia47 g284 g
Rasvaa46 g277 g
Kuituja4 g23 g
Energiaa kj3333 19995
Energiaa kcal796 4776

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • ruukku lehtipersiljaa

  • ruukkua ruohosipulia

  • kerä salaattia

  • grillattuja kasviksia (esim. kesäkurpitsaa ja paprikaa)

Resepti
Sanna Kekäläinen
Kuvat
Reetta Pasanen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.