Karitsavartaat ja kurkkujogurtti

Arvostele resepti
6 Annosta

60 min

Karitsanpaistista valmistetut vartaat kypsyvät meheviksi grillissä tai uunissa. Tarjoa rieskan ja grillattujen kasvisten kanssa ja viimeistele tsatsikin tyylisellä raikkaalla jogurttikastikkeella.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 1/5 kgkaritsanpaistia (maustettu)

Mausteöljy

3 kplvalkosipulinkynttä
1 ruukku lehtipersiljaa
1 dloliiviöljyä
1 rklsitruunamehua
1 tlrouhittua mustapippuria
ripaus suolaa

Kurkku-jogurttikastike

1 kplvalkosipulinkynsi
1 kplkurkku
1/2 ruukkua ruohosipulia
300 g(1 prk) turkkilaista jogurttia
1 tljuoksevaa hunajaa
1/2 tlsuolaa
1/2 tlrouhittua mustapippuria

Lisäksi

8 kpl(1 ps) pieniä ohrarieskoja
100 g(1 ps) kerä salaattia
6 varrastikkua
1 kplkesäkurpitsa
2 kplpaprikaa
1 rklrypsiöljyä
1/2 tlsuolaa

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Valmista kastike. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuori ja halkaise kurkku. Poista siemenet lusikalla ja viipaloi kurkku. Hienonna ruohosipuli. Sekoita kurkut, ruohosipuli ja valkosipuli jogurttiin. Mausta hunajalla, suolalla ja pippurilla. Laita jääkaappiin maustumaan.

    MääräAinesosa
    1 kplvalkosipulinkynsi
    1 kplkurkku
    1/2 ruukkua ruohosipulia
    1 tljuoksevaa hunajaa
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlrouhittua mustapippuria
    300 g(1 prk) turkkilaista jogurttia
  2. 2

    Leikkaa liha 3 cm:n kuutioiksi ja jaa varrastikkuihin. Huuhtele ja paloittele kesäkurpitsa ja paprikat. Sekoita kasviksiin öljy ja suola. Paista vartaita 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai grillissä noin 8 minuuttia välillä käännellen. Grillaa samalla kasviksia noin 5 minuuttia, kunnes ne pehmenevät hieman. Laita vartaat ja kasvikset tarjoiluastiaan ja peitä foliolla.

    MääräAinesosa
    1 1/5 kgkaritsanpaistia (maustettu)
    6 varrastikkua
    1 kplkesäkurpitsa
    2 kplpaprikaa
    1 rklrypsiöljyä
    1/2 tlsuolaa
  3. 3

    Tee mausteöljy. Kuori ja hienonna valkosipulit. Hienonna persilja. Lämmitä öljy varovasti kattilassa. Lisää valkosipulit, persilja ja mausteet. Kaada lämmin mausteöljy vartaiden päälle.

    MääräAinesosa
    3 kplvalkosipulinkynttä
    1 ruukku lehtipersiljaa
    1 dloliiviöljyä
    1 rklsitruunamehua
    1 tlrouhittua mustapippuria
    ripaus suolaa
  4. 4

    Tarjoa vartaat rieskojen, kurkkujogurtin, grillattujen kasvisten ja salaatin kanssa.

    MääräAinesosa
    100 g(1 ps) kerä salaattia
    8 kpl(1 ps) pieniä ohrarieskoja
    grillattuja kasviksia (esim. kesäkurpitsaa ja paprikaa)

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukku lehtipersiljaa, ruukkua ruohosipulia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
4.3.2019
|
Päivitetty: 2.10.2025

Samankaltaisia reseptejä