Kasvispyörykkäpelti

arvosana5/5

(10)arviota
5 Annosta

60 min

Kokkaa kaura-siemenpyöryköistä helppo ja nopea yhden pellin kasvisruoka. Tämä täydellinen arkiruoka viimeistellään fetajuustolla ja tuoreella basilikalla.

Ainekset (5 annosta)

MääräAinesosa
400 g(1 kpl) kesäkurpitsa
400 g(2 rs) minitomaatteja
2 kplsalottisipulia
2 kplvalkosipulinkynttä
2 rklrypsiöljyä
1/2 tlsuolaa
1/2 tlpaprikajauhetta
200 g(1 pkt) fetajuustoa
460 g(2 rs) kaura-siemenpyöryköitä (boltsi original)

Lisäksi

basilikaa

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Säädä uuni 200 asteeseen. Huuhtele kesäkurpitsa ja tomaatit. Kuori ja hienonna sipulit. Leikkaa kesäkurpitsa pitkittäin neljään osaan ja viipaloi palat. Laita kasvikset pellille leivinpaperin päälle. Pirskottele päälle öljyä. Mausta suolalla ja paprikajauheella. Kypsennä uunissa 20 minuuttia.

    MääräAinesosa
    400 g(1 kpl) kesäkurpitsa
    400 g(2 rs) minitomaatteja
    2 kplvalkosipulinkynttä
    2 kplsalottisipulia
    2 rklrypsiöljyä
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlpaprikajauhetta
  2. 2

    Paloittele fetajuusto. Lisää juusto ja kaura-siemenpyörykät kasvisten joukkoon. Jatka kypsennystä vielä 20 minuuttia. Viimeistele basilikalla.

    MääräAinesosa
    200 g(1 pkt) fetajuustoa
    460 g(2 rs) kaura-siemenpyöryköitä (boltsi original)
    basilikaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 460 g (2 rs) kaura-siemenpyöryköitä (Boltsi original).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
10.9.2019
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä