Kasvispyörykkäpelti | Uuniruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kasvispyörykkäpelti

Kasvispyörykkäpelti

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
5 Annosta
Fork and knife
5 Annosta
S-ryhmän Menestysresepti-kilpailun voittaja Boltsi on vegaaninen kaura-siemenpyörykkä, josta valmistuu helposti ja nopeasti kasvisten kanssa yhdellä pellillä kypsyvä kasvisruoka arkeen. Ripottele päälle fetajuustoa ja tuoretta basilikaa.

Ainekset

400 g
(1 kpl) kesäkurpitsa
400 g
(2 rs) minitomaatteja
2 kpl
salottisipulia
2 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
rypsiöljyä
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
paprikajauhetta
200 g
(1 pkt) fetajuustoa
460 g
(2 rs) kaura-siemenpyöryköitä (Boltsi original)

lisäksi

basilikaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Säädä uuni 200 asteeseen. Huuhtele kesäkurpitsa ja tomaatit. Kuori ja hienonna sipulit. Leikkaa kesäkurpitsa pitkittäin neljään osaan ja viipaloi palat. Laita kasvikset pellille leivinpaperin päälle. Pirskottele päälle öljyä. Mausta suolalla ja paprikajauheella. Kypsennä uunissa 20 minuuttia.

400 g
(1 kpl) kesäkurpitsa
400 g
(2 rs) minitomaatteja
2 kpl
valkosipulinkynttä
2 kpl
salottisipulia
2 rkl
rypsiöljyä
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
paprikajauhetta
2

Paloittele fetajuusto. Lisää juusto ja kaura-siemenpyörykät kasvisten joukkoon. Jatka kypsennystä vielä 20 minuuttia. Viimeistele basilikalla.

200 g
(1 pkt) fetajuustoa
460 g
(2 rs) kaura-siemenpyöryköitä (Boltsi original)
basilikaa
Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 10.9.2019
Muokattu: 12.9.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

929

222

17,4 g

6,4 g

7,0 g

5,8 g

2,2 g

8,2 g

1,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

460 g (2 rs) kaura-siemenpyöryköitä (Boltsi original).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli