Kasvispyörykkäpelti
60 min

Nappaa talteen!
Kokkaa kaura-siemenpyöryköistä helppo ja nopea yhden pellin kasvisruoka. Tämä täydellinen arkiruoka viimeistellään fetajuustolla ja tuoreella basilikalla.
| 400 g | (1 kpl) kesäkurpitsa |
| 400 g | (2 rs) minitomaatteja |
| 2 kpl | salottisipulia |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | paprikajauhetta |
| 200 g | (1 pkt) fetajuustoa |
| 460 g | (2 rs) kaura-siemenpyöryköitä (boltsi original) |
| Lisäksi | |
|---|---|
| basilikaa | |
- 1.
Säädä uuni 200 asteeseen. Huuhtele kesäkurpitsa ja tomaatit. Kuori ja hienonna sipulit. Leikkaa kesäkurpitsa pitkittäin neljään osaan ja viipaloi palat. Laita kasvikset pellille leivinpaperin päälle. Pirskottele päälle öljyä. Mausta suolalla ja paprikajauheella. Kypsennä uunissa 20 minuuttia.
- 2.
Paloittele fetajuusto. Lisää juusto ja kaura-siemenpyörykät kasvisten joukkoon. Jatka kypsennystä vielä 20 minuuttia. Viimeistele basilikalla.
Kokkaa kaura-siemenpyöryköistä helppo ja nopea yhden pellin kasvisruoka. Tämä täydellinen arkiruoka viimeistellään fetajuustolla ja tuoreella basilikalla.
Ainekset (5 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | (1 kpl) kesäkurpitsa |
| 400 g | (2 rs) minitomaatteja |
| 2 kpl | salottisipulia |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | paprikajauhetta |
| 200 g | (1 pkt) fetajuustoa |
| 460 g | (2 rs) kaura-siemenpyöryköitä (boltsi original) |
Lisäksi | |
| basilikaa | |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Säädä uuni 200 asteeseen. Huuhtele kesäkurpitsa ja tomaatit. Kuori ja hienonna sipulit. Leikkaa kesäkurpitsa pitkittäin neljään osaan ja viipaloi palat. Laita kasvikset pellille leivinpaperin päälle. Pirskottele päälle öljyä. Mausta suolalla ja paprikajauheella. Kypsennä uunissa 20 minuuttia.
Määrä Ainesosa 400 g (1 kpl) kesäkurpitsa 400 g (2 rs) minitomaatteja 2 kpl valkosipulinkynttä 2 kpl salottisipulia 2 rkl rypsiöljyä 1/2 tl suolaa 1/2 tl paprikajauhetta - 2
Paloittele fetajuusto. Lisää juusto ja kaura-siemenpyörykät kasvisten joukkoon. Jatka kypsennystä vielä 20 minuuttia. Viimeistele basilikalla.
Määrä Ainesosa 200 g (1 pkt) fetajuustoa 460 g (2 rs) kaura-siemenpyöryköitä (boltsi original) basilikaa
Ravintosisältö
211
Energiaa kcal
882
Energiaa kj
16,0 g
Rasvaa
6,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
7,0 g
Hiilihydraatteja
5,8 g
Sokereita
2,2 g
Kuituja
8,6 g
Proteiinia
2,1 g
Suolaa
211
Energiaa kcal
882
Energiaa kj
16,0 g
Rasvaa
6,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
7,0 g
Hiilihydraatteja
5,8 g
Sokereita
2,2 g
Kuituja
8,6 g
Proteiinia
2,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 460 g (2 rs) kaura-siemenpyöryköitä (Boltsi original).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























