
Kasvisvartaat ja grillattu chilikastike
Ainekset
Kasvisvartaat
Grillattu chilikastike
Lisäksi
Valmistus
Huuhtele kastikkeeseen tulevat kasvikset. Poista paprikoista ja chilistä siemenet, kannat ja valkoiset kalvot. Puolita tomaatit. Leikkaa kesäkurpitsa noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Grillaa kasviksia käännellen, kunnes ne saavat väriä ja pehmenevät. Paprika pehmenee noin 15 minuutissa, muille riittää 2–5 minuuttia.
Grillaa leipään kaunis väri. Paahda auringonkukansiemeniä koko ajan sekoitellen kuivalla, kuumalla paistinpannulla tai grillin parilalevyllä, kunnes ne saavat hieman väriä.
Laita kasvikset, leipä ja siemenet teho- tai sauvasekoittimen kulhoon. Lisää öljy, kuorittu valkosipuli, etikka, tomaattipyree, savupaprika ja suola. Soseuta ainekset karkeaksi tahnaksi. Hienonna lehtipersilja ja sekoita se lusikalla kastikkeeseen. Säilytä kastike jääkaapissa.
Liota puisia varrastikkuja vedessä noin puoli tuntia. Huuhtele vartaisiin tulevat kasvikset. Esikeitä halutessasi porkkanat puolikypsiksi. Paloittele kesäkurpitsa, munakoiso ja porkkanat isoiksi suupaloiksi ja tikuta ns. yhden lajin vartaiksi eli pujota kuhunkin varrastikkuun vain yhtä kasvista. Näin vartaat kypsyvät tasaisesti. Sivele vartaat öljyllä ja mausta kevyesti suolalla.
Grillaa vartaita kasviksesta riippuen 5-10 minuuttia, kunnes kasvikset ovat hieman pehmenneet. Tarjoile vartaat grillatun chilikastikkeen kanssa.
Vinkki: Kokeile sujauttaa vartaisiin myös paprikaa, herkkusieniä tai vaikka edelliseltä päivältä jääneitä keitettyjä perunoita.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
346
1448
28,8 g
2,3 g
14,0 g
11,0 g
6,0 g
5,3 g
1,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 rkl tomaattipyreetä,
varrastikkuja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli