Paloittele koipi-reidet kolmeen osaan. Puhdista ja puolita isot sienet. Silppua pekoni. Kuori ja puolita sipulit. Mausta vehnäjauhot suolalla ja pippurilla. Kääntele broileripalat seoksessa.
Kuumenna öljy paistinpannulla ja ruskista broileripalat parissa erässä ja siirrä pataan tai uunivuokaan.
Pyyhkäise pannu puhtaaksi, paista pekoni ja lisää pataan. Kaada päälle viini, paseerattu tomaatti ja vesi. Murenna sekaan liemikuutio. Lisää mausteet. Peitä pata kannella ja anna hautua 175-asteisessa uunissa 1 tunti.
Lisää herkkusienet ja kypsennä vielä ilman kantta puolisen tuntia. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Silppua pinnalle persiljaa.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
3045
728
50,0 g
13,3 g
11,0 g
2,5 g
1,2 g
48,0 g
3,2 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Suolaa,
0,5 tl Mustapippuria,
1 dl Vettä,
Laakerinlehti,
2 rkl Timjamia,
Persiljasilppua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli