Kukkoa viinissä | Pataruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kukkoa punaviinissä tai valkoviinissä

Kukkoa viinissä

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Kukkoa viinissä on ranskalainen klassikkoruoka, jota on helppo valmistaa itsekin. Katso ohje! Voit käyttää valintasi mukaan puna- tai valkoviiniä.

Ruokavaliot

Ainekset

1 kg
Broilerin koipi-reisipaloja
1 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria
3 rkl
Öljyä
1 kpl
Tuoreita herkkusieniä
120 g
Pekonia
3 kpl
Valkosipulinkynttä
4 kpl
Pientä sipulia
4 dl
Puna- tai valkoviiniä
2 dl
Paseerattua tomaattia
1 dl
Vettä
1 kpl
Kanaliemikuutio
1 kpl
Laakerinlehti
2 rkl
Timjamia
Persiljasilppua

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Paloittele koipi-reidet kolmeen osaan. Puhdista ja puolita isot sienet. Silppua pekoni. Kuori ja puolita sipulit. Mausta vehnäjauhot suolalla ja pippurilla. Kääntele broileripalat seoksessa.

1 kg
Broilerin koipi-reisipaloja
120 g
Pekonia
4 kpl
Pientä sipulia
1 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria
2

Kuumenna öljy paistinpannulla ja ruskista broileripalat parissa erässä ja siirrä pataan tai uunivuokaan.

3 rkl
Öljyä
3

Pyyhkäise pannu puhtaaksi, paista pekoni ja lisää pataan. Kaada päälle viini, paseerattu tomaatti ja vesi. Murenna sekaan liemikuutio. Lisää mausteet. Peitä pata kannella ja anna hautua 175-asteisessa uunissa 1 tunti.

4 dl
Puna- tai valkoviiniä
2 dl
Paseerattua tomaattia
1 dl
Vettä
1 kpl
Kanaliemikuutio
1 kpl
Laakerinlehti
2 rkl
Timjamia
3 kpl
Valkosipulinkynttä
4

Lisää herkkusienet ja kypsennä vielä ilman kantta puolisen tuntia. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Silppua pinnalle persiljaa.

1 kpl
Tuoreita herkkusieniä
Persiljasilppua
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 20.2.2015
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

3045

728

50,0 g

13,3 g

11,0 g

2,5 g

1,2 g

48,0 g

3,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Suolaa,

0,5 tl Mustapippuria,

1 dl Vettä,

Laakerinlehti,

2 rkl Timjamia,

Persiljasilppua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli