Kukkoa viinissä - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kukkoa viinissä

Kukkoa punaviinissä tai valkoviinissä
Annokset
6
Valmistusaika
Useita tunteja
Uunin lämpötila
175°C
Ruokavalio
Kukkoa viinissä on ranskalainen klassikkoruoka, jota on helppo valmistaa itsekin. Katso ohje! Voit käyttää valintasi mukaan puna- tai valkoviiniä.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kg
Broilerin koipi-reisipaloja
1 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria
3 rkl
Öljyä
1 kpl
Tuoreita herkkusieniä
120 g
Pekonia
3 kpl
Valkosipulinkynttä
4 kpl
Pientä sipulia
4 dl
Puna- tai valkoviiniä
2 dl
Paseerattua tomaattia
1 dl
Vettä
1 kpl
Kanaliemikuutio
1 kpl
Laakerinlehti
2 rkl
Timjamia
Persiljasilppua

Näin teet

1

Paloittele koipi-reidet kolmeen osaan. Puhdista ja puolita isot sienet. Silppua pekoni. Kuori ja puolita sipulit. Mausta vehnäjauhot suolalla ja pippurilla. Kääntele broileripalat seoksessa.

1 kg
Broilerin koipi-reisipaloja
120 g
Pekonia
4 kpl
Pientä sipulia
1 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria
2

Kuumenna öljy paistinpannulla ja ruskista broileripalat parissa erässä ja siirrä pataan tai uunivuokaan.

3 rkl
Öljyä
3

Pyyhkäise pannu puhtaaksi, paista pekoni ja lisää pataan. Kaada päälle viini, paseerattu tomaatti ja vesi. Murenna sekaan liemikuutio. Lisää mausteet. Peitä pata kannella ja anna hautua 175-asteisessa uunissa 1 tunti.

4 dl
Puna- tai valkoviiniä
2 dl
Paseerattua tomaattia
1 dl
Vettä
1 kpl
Kanaliemikuutio
1 kpl
Laakerinlehti
2 rkl
Timjamia
3 kpl
Valkosipulinkynttä
4

Lisää herkkusienet ja kypsennä vielä ilman kantta puolisen tuntia. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Silppua pinnalle persiljaa.

1 kpl
Tuoreita herkkusieniä
Persiljasilppua
Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 20.2.2015
Muokattu: 15.5.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja11 g66 g
Proteiinia48 g288 g
Rasvaa50 g300 g
Kuituja1 g7 g
Energiaa kj3045 18272
Energiaa kcal728 4365

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Suolaa

  • 0,5 tl Mustapippuria

  • 1 dl Vettä

  • Laakerinlehti

  • 2 rkl Timjamia

  • Persiljasilppua

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja11 g66 g
Proteiinia48 g288 g
Rasvaa50 g300 g
Kuituja1 g7 g
Energiaa kj3045 18272
Energiaa kcal728 4365

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Suolaa

  • 0,5 tl Mustapippuria

  • 1 dl Vettä

  • Laakerinlehti

  • 2 rkl Timjamia

  • Persiljasilppua

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.