Lämmin parsasalaatti
30 min

Nappaa talteen!
Yhdistä uunissa paahdetut kasvikset ja mantelit rapean salaatin ja sitruunaisen mausteliemen kanssa ruokaisaksi salaatiksi. Nauti parsasalaatti on sellaisenaan tai lisukkeena.
| 500 g | (1 nippu) vihreää tankoparsaa |
| 200 g | terttukirsikkatomaatteja |
| 1 kpl | sitruuna (luomu) |
| 2 kpl | punasipulia |
| 50 g | manteleita |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1 kpl | ruukku jääsalaattia |
| 50 g | (1 rs) rucolaa |
- 1.
Huuhtele kasvikset ja pese sitruuna. Katkaise parsojen kova tyvi ja kuori varret tarvittaessa kevyesti. Paloittele parsat ja laita ne uunivuokaan. Halkaise sitruuna. Kuori ja lohko sipulit. Lisää sipulit ja tomaatit vuokaan. Lisää mantelit, öljy ja mausteet, sekoita hyvin. Paahda 225-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
- 2.
Huuhtele ja kuivaa salaatit. Levitä salaatit tarjoiluvadille. Ota vuoasta kasvikset ja mantelit ja lisää ne salaattiin. Purista lämpimistä sitruunoista mehu vuokaan ja sekoita vuoan pohjalle jääneet maut mehun joukkoon. Valuta mausteinen liemi salaattiin.
Yhdistä uunissa paahdetut kasvikset ja mantelit rapean salaatin ja sitruunaisen mausteliemen kanssa ruokaisaksi salaatiksi. Nauti parsasalaatti on sellaisenaan tai lisukkeena.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | (1 nippu) vihreää tankoparsaa |
| 200 g | terttukirsikkatomaatteja |
| 1 kpl | sitruuna (luomu) |
| 2 kpl | punasipulia |
| 50 g | manteleita |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1 kpl | ruukku jääsalaattia |
| 50 g | (1 rs) rucolaa |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Huuhtele kasvikset ja pese sitruuna. Katkaise parsojen kova tyvi ja kuori varret tarvittaessa kevyesti. Paloittele parsat ja laita ne uunivuokaan. Halkaise sitruuna. Kuori ja lohko sipulit. Lisää sipulit ja tomaatit vuokaan. Lisää mantelit, öljy ja mausteet, sekoita hyvin. Paahda 225-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 500 g (1 nippu) vihreää tankoparsaa 200 g terttukirsikkatomaatteja 1 kpl sitruuna (luomu) 2 kpl punasipulia 50 g manteleita 1 rkl rypsiöljyä 1/4 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 2
Huuhtele ja kuivaa salaatit. Levitä salaatit tarjoiluvadille. Ota vuoasta kasvikset ja mantelit ja lisää ne salaattiin. Purista lämpimistä sitruunoista mehu vuokaan ja sekoita vuoan pohjalle jääneet maut mehun joukkoon. Valuta mausteinen liemi salaattiin.
Määrä Ainesosa 1 kpl ruukku jääsalaattia 50 g (1 rs) rucolaa
Ravintosisältö
177
Energiaa kcal
740
Energiaa kj
11,0 g
Rasvaa
0,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
7,0 g
Hiilihydraatteja
6,0 g
Sokereita
8,0 g
Kuituja
7,8 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
177
Energiaa kcal
740
Energiaa kj
11,0 g
Rasvaa
0,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
7,0 g
Hiilihydraatteja
6,0 g
Sokereita
8,0 g
Kuituja
7,8 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























