Lämmin parsasalaatti

arvosana5/5

(3)arviota
4 Annosta

30 min

Yhdistä uunissa paahdetut kasvikset ja mantelit rapean salaatin ja sitruunaisen mausteliemen kanssa ruokaisaksi salaatiksi. Nauti parsasalaatti on sellaisenaan tai lisukkeena.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 g(1 nippu) vihreää tankoparsaa
200 gterttukirsikkatomaatteja
1 kplsitruuna (luomu)
2 kplpunasipulia
50 gmanteleita
1 rklrypsiöljyä
1/4 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna
1 kplruukku jääsalaattia
50 g(1 rs) rucolaa

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Huuhtele kasvikset ja pese sitruuna. Katkaise parsojen kova tyvi ja kuori varret tarvittaessa kevyesti. Paloittele parsat ja laita ne uunivuokaan. Halkaise sitruuna. Kuori ja lohko sipulit. Lisää sipulit ja tomaatit vuokaan. Lisää mantelit, öljy ja mausteet, sekoita hyvin. Paahda 225-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    500 g(1 nippu) vihreää tankoparsaa
    200 gterttukirsikkatomaatteja
    1 kplsitruuna (luomu)
    2 kplpunasipulia
    50 gmanteleita
    1 rklrypsiöljyä
    1/4 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
  2. 2

    Huuhtele ja kuivaa salaatit. Levitä salaatit tarjoiluvadille. Ota vuoasta kasvikset ja mantelit ja lisää ne salaattiin. Purista lämpimistä sitruunoista mehu vuokaan ja sekoita vuoan pohjalle jääneet maut mehun joukkoon. Valuta mausteinen liemi salaattiin.

    MääräAinesosa
    1 kplruukku jääsalaattia
    50 g(1 rs) rucolaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Ninna Lindström
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä