Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lämmin parsasalaatti

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Yhdistä uunissa paahdetut kasvikset ja mantelit rapean salaatin ja sitruunaisen mausteliemen kanssa ruokaisaksi salaatiksi. Nauti parsasalaatti on sellaisenaan tai lisukkeena.

Ainekset

500 g
(1 nippu) vihreää tankoparsaa
200 g
terttukirsikkatomaatteja
1 kpl
sitruuna (luomu)
2 kpl
punasipulia
50 g
manteleita
1 rkl
rypsiöljyä
1/4 tl
Suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
1 kpl
Ruukku jääsalaattia
50 g
(1 rs) rucolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele kasvikset ja pese sitruuna. Katkaise parsojen kova tyvi ja kuori varret tarvittaessa kevyesti. Paloittele parsat ja laita ne uunivuokaan. Halkaise sitruuna. Kuori ja lohko sipulit. Lisää sipulit ja tomaatit vuokaan. Lisää mantelit, öljy ja mausteet, sekoita hyvin. Paahda 225-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

500 g
(1 nippu) vihreää tankoparsaa
200 g
terttukirsikkatomaatteja
1 kpl
sitruuna (luomu)
2 kpl
punasipulia
50 g
manteleita
1 rkl
rypsiöljyä
1/4 tl
Suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
2

Huuhtele ja kuivaa salaatit. Levitä salaatit tarjoiluvadille. Ota vuoasta kasvikset ja mantelit ja lisää ne salaattiin. Purista lämpimistä sitruunoista mehu vuokaan ja sekoita vuoan pohjalle jääneet maut mehun joukkoon. Valuta mausteinen liemi salaattiin.

1 kpl
Ruukku jääsalaattia
50 g
(1 rs) rucolaa
Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 22.10.2018
|
Muokattu: 12.6.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

177

740

11,0 g

0,8 g

7,0 g

6,0 g

8,0 g

7,8 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli