Huuhtele kasvikset ja pese sitruuna. Katkaise parsojen kova tyvi ja kuori varret tarvittaessa kevyesti. Paloittele parsat ja laita ne uunivuokaan. Halkaise sitruuna. Kuori ja lohko sipulit. Lisää sipulit ja tomaatit vuokaan. Lisää mantelit, öljy ja mausteet, sekoita hyvin. Paahda 225-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
Huuhtele ja kuivaa salaatit. Levitä salaatit tarjoiluvadille. Ota vuoasta kasvikset ja mantelit ja lisää ne salaattiin. Purista lämpimistä sitruunoista mehu vuokaan ja sekoita vuoan pohjalle jääneet maut mehun joukkoon. Valuta mausteinen liemi salaattiin.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
177
743
11,0 g
0,8 g
7,5 g
6,3 g
8,0 g
7,5 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
50 g (1 rs) rucolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli