Lime-inkiväärisilakat | Tapakset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lime-inkiväärisilakat

Lime-inkiväärisilakat
Annokset
8
Valmistusaika
15 min
Silakat marinoidaan raikkaan mausteisessa lime-inkivääriliemessä. Pirteät ja helposti valmistuvat silakat sopivat vaikka vappubrunssille. Jos olet eteläamerikkalaisen cevichen tai espanjalaisten boquerones-kalojen ystävä, niin testaa tätä reseptiä.
Jaa Somessa

Ainekset

400 g
silakkafileitä

MAUSTELIEMI

3 - 4 kpl
limeä (1 dl mehua ja 2 limen kuori hienoksi raastettuna)
3 rkl
inkivääriä hienonnettuna
1 - 2 kpl
punaista chiliä
3 kpl
valkosipulinkynttä
1/2 dl
valkoviinietikkaa
1/2 dl
rypsiöljyä
1 1/2 rkl
sokeria
2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna

Voit tarjota silakat patonkiviipaleiden päällä tapaksien tapaan. Marinoidut silakat maistuvat myös uusien perunoiden kanssa.

Näin teet

1

Leikkaa silakkafileet kahteen osaan pituussuunnassa. Leikkaa selkäevät pois.

400 g
silakkafileitä
2

Pese limet ja raasta 2 limen kuori. Purista limeistä 1 desilitra mehua. Leikkaa chileistä ja valkosipuleista ohuita viipaleita. Sekoita kaikki mausteliemen ainekset keskenään.

3 kpl
valkosipulinkynttä
1 - 2 kpl
punaista chiliä
3 - 4 kpl
limeä (1 dl mehua ja 2 limen kuori hienoksi raastettuna)
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
2 tl
suolaa
1 1/2 rkl
sokeria
1/2 dl
rypsiöljyä
1/2 dl
valkoviinietikkaa
3 rkl
inkivääriä hienonnettuna
3

Nosta silakat tiiviiseen purkkiin ja kaada mausteliemi silakoiden sekaan. Sulje purkki ja kääntele, jotta marinadi leviää tasaisesti. Anna maustua jääkaapissa noin 1 ½ vuorokautta. Kääntele purkkia välillä.

Resepti
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Ninna Lindström
Julkaistu: 16.3.2020
Muokattu: 16.3.2020

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj595 4761
Energiaa kcal142 1137
Rasvaa10.5 g84.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa1.4 g11.0 g
Hiilihydraatteja3.5 g28.0 g
Sokereita2.5 g20.0 g
Kuituja0.1 g1.0 g
Proteiinia8.3 g66.0 g
Suolaa1.7 g13.5 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 3 - 4 kpl limeä (1 dl mehua ja 2 limen kuori hienoksi raastettuna)

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj595 4761
Energiaa kcal142 1137
Rasvaa10.5 g84.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa1.4 g11.0 g
Hiilihydraatteja3.5 g28.0 g
Sokereita2.5 g20.0 g
Kuituja0.1 g1.0 g
Proteiinia8.3 g66.0 g
Suolaa1.7 g13.5 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 3 - 4 kpl limeä (1 dl mehua ja 2 limen kuori hienoksi raastettuna)

Resepti
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Ninna Lindström

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.