Lime-inkiväärisilakat

arvosana5/5

(2)arviota
8 Annosta

Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)

Silakat marinoidaan raikkaan mausteisessa lime-inkivääriliemessä. Pirteät ja helposti valmistuvat silakat sopivat alkupalaksi ja brunssille. Jos olet eteläamerikkalaisen cevichen tai espanjalaisten boquerones-kalojen ystävä, niin testaa tätä reseptiä.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
400 gsilakkafileitä

MAUSTELIEMI

3 - 4 kpllimeä (1 dl mehua ja 2 limen kuori hienoksi raastettuna)
3 rklinkivääriä hienonnettuna
1 - 2 kplpunaista chiliä
3 kplvalkosipulinkynttä
1/2 dlvalkoviinietikkaa
1/2 dlrypsiöljyä
1 1/2 rklsokeria
2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna

Valmistus

  1. 1

    Leikkaa silakkafileet kahteen osaan pituussuunnassa. Leikkaa selkäevät pois.

    MääräAinesosa
    400 gsilakkafileitä
  2. 2

    Pese limet ja raasta 2 limen kuori. Purista limeistä 1 desilitra mehua. Leikkaa chileistä ja valkosipuleista ohuita viipaleita. Sekoita kaikki mausteliemen ainekset keskenään.

    MääräAinesosa
    3 kplvalkosipulinkynttä
    1 - 2 kplpunaista chiliä
    3 - 4 kpllimeä (1 dl mehua ja 2 limen kuori hienoksi raastettuna)
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    2 tlsuolaa
    1 1/2 rklsokeria
    1/2 dlrypsiöljyä
    1/2 dlvalkoviinietikkaa
    3 rklinkivääriä hienonnettuna
  3. 3

    Nosta silakat tiiviiseen purkkiin ja kaada mausteliemi silakoiden sekaan. Sulje purkki ja kääntele, jotta marinadi leviää tasaisesti. Anna maustua jääkaapissa noin 1 ½ vuorokautta. Kääntele purkkia välillä.

Voit tarjota silakat patonkiviipaleiden päällä tapaksien tapaan. Marinoidut silakat maistuvat myös uusien perunoiden kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 3 - 4 kpl limeä (1 dl mehua ja 2 limen kuori hienoksi raastettuna), 3 rkl inkivääriä hienonnettuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Ninna Lindström
16.3.2020
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä