Leikkaa silakkafileet kahteen osaan pituussuunnassa. Leikkaa selkäevät pois.
Pese limet ja raasta 2 limen kuori. Purista limeistä 1 desilitra mehua. Leikkaa chileistä ja valkosipuleista ohuita viipaleita. Sekoita kaikki mausteliemen ainekset keskenään.
Nosta silakat tiiviiseen purkkiin ja kaada mausteliemi silakoiden sekaan. Sulje purkki ja kääntele, jotta marinadi leviää tasaisesti. Anna maustua jääkaapissa noin 1 ½ vuorokautta. Kääntele purkkia välillä.
Voit tarjota silakat patonkiviipaleiden päällä tapaksien tapaan. Marinoidut silakat maistuvat myös uusien perunoiden kanssa.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
595
142
10,5 g
1,4 g
3,5 g
2,5 g
0,1 g
8,3 g
1,7 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
3 - 4 kpl limeä (1 dl mehua ja 2 limen kuori hienoksi raastettuna).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli