Lime-inkiväärisilakat | Tapakset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Lime-inkiväärisilakat
Play

Lime-inkiväärisilakat

timer-icon15 min
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Silakat marinoidaan raikkaan mausteisessa lime-inkivääriliemessä. Pirteät ja helposti valmistuvat silakat sopivat vaikka vappubrunssille. Jos olet eteläamerikkalaisen cevichen tai espanjalaisten boquerones-kalojen ystävä, niin testaa tätä reseptiä.

Ainekset

400 g
silakkafileitä

mausteliemi

3 - 4 kpl
limeä (1 dl mehua ja 2 limen kuori hienoksi raastettuna)
3 rkl
inkivääriä hienonnettuna
1 - 2 kpl
punaista chiliä
3 kpl
valkosipulinkynttä
1/2 dl
valkoviinietikkaa
1/2 dl
rypsiöljyä
1 1/2 rkl
sokeria
2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Leikkaa silakkafileet kahteen osaan pituussuunnassa. Leikkaa selkäevät pois.

400 g
silakkafileitä
2

Pese limet ja raasta 2 limen kuori. Purista limeistä 1 desilitra mehua. Leikkaa chileistä ja valkosipuleista ohuita viipaleita. Sekoita kaikki mausteliemen ainekset keskenään.

3 kpl
valkosipulinkynttä
1 - 2 kpl
punaista chiliä
3 - 4 kpl
limeä (1 dl mehua ja 2 limen kuori hienoksi raastettuna)
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
2 tl
suolaa
1 1/2 rkl
sokeria
1/2 dl
rypsiöljyä
1/2 dl
valkoviinietikkaa
3 rkl
inkivääriä hienonnettuna
3

Nosta silakat tiiviiseen purkkiin ja kaada mausteliemi silakoiden sekaan. Sulje purkki ja kääntele, jotta marinadi leviää tasaisesti. Anna maustua jääkaapissa noin 1 ½ vuorokautta. Kääntele purkkia välillä.

Voit tarjota silakat patonkiviipaleiden päällä tapaksien tapaan. Marinoidut silakat maistuvat myös uusien perunoiden kanssa.

Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 16.3.2020
Muokattu: 22.4.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

595

142

10,5 g

1,4 g

3,5 g

2,5 g

0,1 g

8,3 g

1,7 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

3 - 4 kpl limeä (1 dl mehua ja 2 limen kuori hienoksi raastettuna).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli