Lime-inkiväärisilakat
Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Silakat marinoidaan raikkaan mausteisessa lime-inkivääriliemessä. Pirteät ja helposti valmistuvat silakat sopivat alkupalaksi ja brunssille. Jos olet eteläamerikkalaisen cevichen tai espanjalaisten boquerones-kalojen ystävä, niin testaa tätä reseptiä.
| 400 g | silakkafileitä |
| MAUSTELIEMI | |
|---|---|
| 3 - 4 kpl | limeä (1 dl mehua ja 2 limen kuori hienoksi raastettuna) |
| 3 rkl | inkivääriä hienonnettuna |
| 1 - 2 kpl | punaista chiliä |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1/2 dl | valkoviinietikkaa |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
| 1 1/2 rkl | sokeria |
| 2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
- 1.
Leikkaa silakkafileet kahteen osaan pituussuunnassa. Leikkaa selkäevät pois.
- 2.
Pese limet ja raasta 2 limen kuori. Purista limeistä 1 desilitra mehua. Leikkaa chileistä ja valkosipuleista ohuita viipaleita. Sekoita kaikki mausteliemen ainekset keskenään.
- 3.
Nosta silakat tiiviiseen purkkiin ja kaada mausteliemi silakoiden sekaan. Sulje purkki ja kääntele, jotta marinadi leviää tasaisesti. Anna maustua jääkaapissa noin 1 ½ vuorokautta. Kääntele purkkia välillä.
Silakat marinoidaan raikkaan mausteisessa lime-inkivääriliemessä. Pirteät ja helposti valmistuvat silakat sopivat alkupalaksi ja brunssille. Jos olet eteläamerikkalaisen cevichen tai espanjalaisten boquerones-kalojen ystävä, niin testaa tätä reseptiä.
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | silakkafileitä |
MAUSTELIEMI | |
| 3 - 4 kpl | limeä (1 dl mehua ja 2 limen kuori hienoksi raastettuna) |
| 3 rkl | inkivääriä hienonnettuna |
| 1 - 2 kpl | punaista chiliä |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1/2 dl | valkoviinietikkaa |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
| 1 1/2 rkl | sokeria |
| 2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
Valmistus
- 1
Leikkaa silakkafileet kahteen osaan pituussuunnassa. Leikkaa selkäevät pois.
Määrä Ainesosa 400 g silakkafileitä - 2
Pese limet ja raasta 2 limen kuori. Purista limeistä 1 desilitra mehua. Leikkaa chileistä ja valkosipuleista ohuita viipaleita. Sekoita kaikki mausteliemen ainekset keskenään.
Määrä Ainesosa 3 kpl valkosipulinkynttä 1 - 2 kpl punaista chiliä 3 - 4 kpl limeä (1 dl mehua ja 2 limen kuori hienoksi raastettuna) 1/2 tl mustapippuria rouhittuna 2 tl suolaa 1 1/2 rkl sokeria 1/2 dl rypsiöljyä 1/2 dl valkoviinietikkaa 3 rkl inkivääriä hienonnettuna - 3
Nosta silakat tiiviiseen purkkiin ja kaada mausteliemi silakoiden sekaan. Sulje purkki ja kääntele, jotta marinadi leviää tasaisesti. Anna maustua jääkaapissa noin 1 ½ vuorokautta. Kääntele purkkia välillä.
Voit tarjota silakat patonkiviipaleiden päällä tapaksien tapaan. Marinoidut silakat maistuvat myös uusien perunoiden kanssa.
Ravintosisältö
136
Energiaa kcal
567
Energiaa kj
10,1 g
Rasvaa
1,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,8 g
Hiilihydraatteja
2,4 g
Sokereita
—
Kuituja
8,1 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
136
Energiaa kcal
567
Energiaa kj
10,1 g
Rasvaa
1,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,8 g
Hiilihydraatteja
2,4 g
Sokereita
—
Kuituja
8,1 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 3 - 4 kpl limeä (1 dl mehua ja 2 limen kuori hienoksi raastettuna), 3 rkl inkivääriä hienonnettuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























