Makkara-tuoretomaattipasta

arvosana5/5

(6)arviota
4 Annosta

30 min (josta 30 min aktiivista)

Raikkaan tomaattinen ja reilun yrttinen pasta saa ruokaisuutta raakamakkarasta. Valmista raakamakkara uudella tavalla ja paista se pieninä paloina pannulla.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 g(2 rs) helmitomaatteja
1 - 2 kplvarhaissipulia varsineen
1 kplvalkosipulinkynsi
1 kplruukku oreganoa
1/2 dlrypsiöljyä
1 rklbalsamiviinietikkaa
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna
250 gtäysjyväspagettia
240 g(1 pkt) raakamakkaraa (esim. kotimaista bratwurst)

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele kasvikset. Kuutioi tomaatit ja hienonna sipuli. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna oregano. Sekoita tomaatit, sipulit, puolet oreganosta, öljy, etikka ja mausteet keskenään. Jätä maustumaan.

    MääräAinesosa
    400 g(2 rs) helmitomaatteja
    1 - 2 kplvarhaissipulia varsineen
    1 kplvalkosipulinkynsi
    1 kplruukku oreganoa
    1/2 dlrypsiöljyä
    1 rklbalsamiviinietikkaa
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
  2. 2

    Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (½ tl suolaa/2 l vettä) pakkauksen keittoajan mukaan.

    MääräAinesosa
    250 gtäysjyväspagettia
  3. 3

    Purista raakamakkaramassaa varovasti kuorestaan pieniksi paloiksi pannulle. Paista käännellen noin 10 minuuttia tai kunnes makkarat ovat kypsiä.

    MääräAinesosa
    240 g(1 pkt) raakamakkaraa (esim. kotimaista bratwurst)
  4. 4

    Yhdistä pastan ainekset. Viimeistele lopulla oreganolla.

Vinkki: Oreganon tilalla voit käyttää myös timjamia tai basilikaa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
9.5.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä