Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Makkara-tuoretomaattipasta

timer-icon30 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Raikkaan tomaattinen ja reilun yrttinen kesäinen pasta saa ruokaisuutta raakamakkarasta. Valmista raakamakkara uudella tavalla ja paista se pieninä paloina pannulla.

Ainekset

400 g
(2 rs) helmitomaatteja
1 - 2 kpl
varhaissipulia varsineen
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 kpl
ruukku oreganoa
1/2 dl
rypsiöljyä
1 rkl
balsamiviinietikkaa
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
250 g
täysjyväspagettia
240 g
(1 pkt) raakamakkaraa (esim. Kotimaista bratwurst)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele kasvikset. Kuutioi tomaatit ja hienonna sipuli. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna oregano. Sekoita tomaatit, sipulit, puolet oreganosta, öljy, etikka ja mausteet keskenään. Jätä maustumaan.

400 g
(2 rs) helmitomaatteja
1 - 2 kpl
varhaissipulia varsineen
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 kpl
ruukku oreganoa
1/2 dl
rypsiöljyä
1 rkl
balsamiviinietikkaa
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
2

Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (½ tl suolaa/2 l vettä) pakkauksen keittoajan mukaan.

250 g
täysjyväspagettia
3

Purista raakamakkaramassaa varovasti kuorestaan pieniksi paloiksi pannulle. Paista käännellen noin 10 minuuttia tai kunnes makkarat ovat kypsiä.

240 g
(1 pkt) raakamakkaraa (esim. Kotimaista bratwurst)
4

Yhdistä pastan ainekset. Viimeistele lopulla oreganolla.

Vinkki: Oreganon tilalla voit käyttää myös timjamia tai basilikaa.

Miltä maistui?(6 arviota)
Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 9.5.2022
|
Muokattu: 9.5.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

459

1922

20,8 g

3,5 g

47,5 g

5,0 g

4,0 g

16,8 g

2,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli