Makkara-tuoretomaattipasta
30 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Raikkaan tomaattinen ja reilun yrttinen pasta saa ruokaisuutta raakamakkarasta. Valmista raakamakkara uudella tavalla ja paista se pieninä paloina pannulla.
| 400 g | (2 rs) helmitomaatteja |
| 1 - 2 kpl | varhaissipulia varsineen |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 kpl | ruukku oreganoa |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | balsamiviinietikkaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 250 g | täysjyväspagettia |
| 240 g | (1 pkt) raakamakkaraa (esim. kotimaista bratwurst) |
- 1.
Huuhtele kasvikset. Kuutioi tomaatit ja hienonna sipuli. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna oregano. Sekoita tomaatit, sipulit, puolet oreganosta, öljy, etikka ja mausteet keskenään. Jätä maustumaan.
- 2.
Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (½ tl suolaa/2 l vettä) pakkauksen keittoajan mukaan.
- 3.
Purista raakamakkaramassaa varovasti kuorestaan pieniksi paloiksi pannulle. Paista käännellen noin 10 minuuttia tai kunnes makkarat ovat kypsiä.
- 4.
Yhdistä pastan ainekset. Viimeistele lopulla oreganolla.
Raikkaan tomaattinen ja reilun yrttinen pasta saa ruokaisuutta raakamakkarasta. Valmista raakamakkara uudella tavalla ja paista se pieninä paloina pannulla.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | (2 rs) helmitomaatteja |
| 1 - 2 kpl | varhaissipulia varsineen |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 kpl | ruukku oreganoa |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | balsamiviinietikkaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 250 g | täysjyväspagettia |
| 240 g | (1 pkt) raakamakkaraa (esim. kotimaista bratwurst) |
Valmistus
- 1
Huuhtele kasvikset. Kuutioi tomaatit ja hienonna sipuli. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna oregano. Sekoita tomaatit, sipulit, puolet oreganosta, öljy, etikka ja mausteet keskenään. Jätä maustumaan.
Määrä Ainesosa 400 g (2 rs) helmitomaatteja 1 - 2 kpl varhaissipulia varsineen 1 kpl valkosipulinkynsi 1 kpl ruukku oreganoa 1/2 dl rypsiöljyä 1 rkl balsamiviinietikkaa 1/2 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 2
Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (½ tl suolaa/2 l vettä) pakkauksen keittoajan mukaan.
Määrä Ainesosa 250 g täysjyväspagettia - 3
Purista raakamakkaramassaa varovasti kuorestaan pieniksi paloiksi pannulle. Paista käännellen noin 10 minuuttia tai kunnes makkarat ovat kypsiä.
Määrä Ainesosa 240 g (1 pkt) raakamakkaraa (esim. kotimaista bratwurst) - 4
Yhdistä pastan ainekset. Viimeistele lopulla oreganolla.
Vinkki: Oreganon tilalla voit käyttää myös timjamia tai basilikaa.
Ravintosisältö
459
Energiaa kcal
1922
Energiaa kj
20,8 g
Rasvaa
3,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
47,5 g
Hiilihydraatteja
5,0 g
Sokereita
4,0 g
Kuituja
16,8 g
Proteiinia
2,1 g
Suolaa
459
Energiaa kcal
1922
Energiaa kj
20,8 g
Rasvaa
3,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
47,5 g
Hiilihydraatteja
5,0 g
Sokereita
4,0 g
Kuituja
16,8 g
Proteiinia
2,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























