Mustajuuri-panzanellasalaatti

Paahdetusta mustajuuresta syntyy ruokaisa salaatti.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
300 gmustajuurta
300 glanttua
300 gpunajuuria
300 gporkkanaa
2 rkloliiviöljyä
100 glehtikaalia
1/2 tlsuolaa
rouhittua mustapippuria
1/2 kplsitruunan mehu
1 rklvaahterasiirappia

Leipäkuutiot

3 kplvaaleaa leipää
2 rkloliiviöljyä
1/4 tl(1/4 tl) timjamia

Valmistus

  1. 1

    Kuori juurekset ja lohko paloiksi. Siirrä erikseen lohkoiksi leivinpaperoidulle uunipellille, jotta punajuuret eivät värjää muita juureksia. Pirskota päälle oliiviöljy. Paahda 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia.

    Paista leipäkuutiot. Poista reunat ja leikkaa leivät kuutioiksi. Paahda pannulla öljyssä. Mausta timjamilla.

    Riivi lehtikaalien lehdet irti lehtiruodista ja pilko lehdet pienemmiksi. Lisää lehtikaalit uuniin mausteiden, sitruunamehun ja vaahterasiirapin kanssa.

    Paahda vielä 5 minuuttia. Siirrä juurekset kulhoon leipäkuutioiden kanssa. Sekoita salaatin ainekset.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,5 tl Suolaa, Rouhittua mustapippuria, 0,25 tl (1/4 tl) timjamia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä