Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mustajuuri-panzanellasalaatti

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Paahdetusta mustajuuresta syntyy ruokaisa salaatti.

Ainekset

300 g
Mustajuurta
300 g
Lanttua
300 g
Punajuuria
300 g
Porkkanaa
2 rkl
Oliiviöljyä
100 g
Lehtikaalia
1/2 tl
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
1/2 kpl
Sitruunan mehu
1 rkl
Vaahterasiirappia

Leipäkuutiot

3 kpl
Vaaleaa leipää
2 rkl
Oliiviöljyä
1/4 tl
(1/4 tl) timjamia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori juurekset ja lohko paloiksi. Siirrä erikseen lohkoiksi leivinpaperoidulle uunipellille, jotta punajuuret eivät värjää muita juureksia. Pirskota päälle oliiviöljy. Paahda 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia.

Paista leipäkuutiot. Poista reunat ja leikkaa leivät kuutioiksi. Paahda pannulla öljyssä. Mausta timjamilla.

Riivi lehtikaalien lehdet irti lehtiruodista ja pilko lehdet pienemmiksi. Lisää lehtikaalit uuniin mausteiden, sitruunamehun ja vaahterasiirapin kanssa.

Paahda vielä 5 minuuttia. Siirrä juurekset kulhoon leipäkuutioiden kanssa. Sekoita salaatin ainekset.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.10.2018
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

315

1317

15,5 g

2,3 g

34,3 g

22,5 g

12,0 g

4,8 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl Suolaa,

Rouhittua mustapippuria,

0,25 tl (1/4 tl) timjamia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli