Nachopelti muurikalla
30 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kesäkeittiön helppo ja herkullinen nachopelti valmistuu näppärästi grillissä muurikalla. Tarjoa grillinachojen kanssa runsaasti raikkaita kasviksia.
| 400 g | (1 rs) jauhelihaa 10 % |
| 1 kpl | sipuli |
| 230 g | (1 tlk) mustapapuja |
| 28 - 36 g | (1 ps) tacomausteseosta |
| 1 1/2 dl | vettä |
| 200 g | (1 rs) tuorejuustoa (maustamaton) |
| 300 g | (1 prk) salsakastiketta |
| 200 g | (1 ps) maissilastuja |
| 50 g | (1 dl) juustoraastetta |
| Lisäksi | |
|---|---|
| korianteria tai lehtipersiljaa | |
| tomaattia | |
| paprikaa | |
| avokadoa | |
- 1.
Ruskista jauheliha grillissä muurikkapannulla omassa rasvassaan. Kuori ja hienonna sipuli. Lisää se pannulle ja paista hetki. Sekoita valutetut pavut, mausteseos ja vesi jauhelihaan. Kypsennä noin 5 minuuttia. Siirrä puolet jauhelihaseoksesta pannun reunoille ja tasoita keskelle jääneen seoksen pinta.
- 2.
Sekoita tuorejuusto ja salsakastike kulhossa. Levitä puolet maissilastuista ja tuorejuustoseos nokareina jauhelihan päälle. Ripottele päälle loput jauhelihat reunoilta, loput maissilastut ja juustoraaste. Grillaa noin 5 minuuttia, kunnes juusto sulaa.
- 3.
Nosta pannu grillistä ja viimeistele nachot hienonnetulla korianterilla tai lehtipersiljalla. Tarjoa lisäksi pilkottuja kasviksia, kuten tomaattia, paprikaa ja avokadoa.
Nachopelti muurikalla
arvosana5/5
30 min (josta 30 min aktiivista)
Kesäkeittiön helppo ja herkullinen nachopelti valmistuu näppärästi grillissä muurikalla. Tarjoa grillinachojen kanssa runsaasti raikkaita kasviksia.
Ainekset (5 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | (1 rs) jauhelihaa 10 % |
| 1 kpl | sipuli |
| 230 g | (1 tlk) mustapapuja |
| 28 - 36 g | (1 ps) tacomausteseosta |
| 1 1/2 dl | vettä |
| 200 g | (1 rs) tuorejuustoa (maustamaton) |
| 300 g | (1 prk) salsakastiketta |
| 200 g | (1 ps) maissilastuja |
| 50 g | (1 dl) juustoraastetta |
Lisäksi | |
| korianteria tai lehtipersiljaa | |
| tomaattia | |
| paprikaa | |
| avokadoa | |
Valmistus
- 1
Ruskista jauheliha grillissä muurikkapannulla omassa rasvassaan. Kuori ja hienonna sipuli. Lisää se pannulle ja paista hetki. Sekoita valutetut pavut, mausteseos ja vesi jauhelihaan. Kypsennä noin 5 minuuttia. Siirrä puolet jauhelihaseoksesta pannun reunoille ja tasoita keskelle jääneen seoksen pinta.
Määrä Ainesosa 400 g (1 rs) jauhelihaa 10 % 1 kpl sipuli 230 g (1 tlk) mustapapuja 28 - 36 g (1 ps) tacomausteseosta 1 1/2 dl vettä - 2
Sekoita tuorejuusto ja salsakastike kulhossa. Levitä puolet maissilastuista ja tuorejuustoseos nokareina jauhelihan päälle. Ripottele päälle loput jauhelihat reunoilta, loput maissilastut ja juustoraaste. Grillaa noin 5 minuuttia, kunnes juusto sulaa.
Määrä Ainesosa 200 g (1 rs) tuorejuustoa (maustamaton) 300 g (1 prk) salsakastiketta 200 g (1 ps) maissilastuja 50 g (1 dl) juustoraastetta - 3
Nosta pannu grillistä ja viimeistele nachot hienonnetulla korianterilla tai lehtipersiljalla. Tarjoa lisäksi pilkottuja kasviksia, kuten tomaattia, paprikaa ja avokadoa.
Määrä Ainesosa korianteria tai lehtipersiljaa tomaattia paprikaa avokadoa
Vinkki: Tomaattisalsa on raikas lisuke nachopellille.
Vinkki: Muurikan sijaan voit paistaa jauhelihaseoksen pannulla liedellä ja kasata nachopellin grilli- tai foliovuokaan grillausta varten.
Ravintosisältö
509
Energiaa kcal
2130
Energiaa kj
26,4 g
Rasvaa
9,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
35,8 g
Hiilihydraatteja
4,6 g
Sokereita
5,2 g
Kuituja
28,8 g
Proteiinia
3,2 g
Suolaa
509
Energiaa kcal
2130
Energiaa kj
26,4 g
Rasvaa
9,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
35,8 g
Hiilihydraatteja
4,6 g
Sokereita
5,2 g
Kuituja
28,8 g
Proteiinia
3,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: korianteria tai lehtipersiljaa, tomaattia, paprikaa, avokadoa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























