Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Nachopelti muurikalla

timer-icon30 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
5 Annosta
Fork and knife
5 Annosta
Kesäkeittiön helppo ja herkullinen nachopelti valmistuu näppärästi grillissä muurikalla. Tarjoa grillinachojen kanssa runsaasti raikkaita kasviksia.

Ainekset

400 g
(1 rs) jauhelihaa 10 %
1 kpl
sipuli
230 g
(1 tlk) mustapapuja
28 - 36 g
(1 ps) tacomausteseosta
1 1/2 dl
vettä
200 g
(1 rs) tuorejuustoa (maustamaton)
300 g
(1 prk) salsakastiketta
200 g
(1 ps) maissilastuja
50 g
(1 dl) juustoraastetta

Lisäksi

korianteria tai lehtipersiljaa
tomaattia tai tomaattisalsaa (ks. vinkki)
paprikaa
avokadoa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Ruskista jauheliha grillissä muurikkapannulla omassa rasvassaan. Kuori ja hienonna sipuli. Lisää se pannulle ja paista hetki. Sekoita valutetut pavut, mausteseos ja vesi jauhelihaan. Kypsennä noin 5 minuuttia. Siirrä puolet jauhelihaseoksesta pannun reunoille ja tasoita keskelle jääneen seoksen pinta.

400 g
(1 rs) jauhelihaa 10 %
1 kpl
sipuli
230 g
(1 tlk) mustapapuja
28 - 36 g
(1 ps) tacomausteseosta
1 1/2 dl
vettä
2

Sekoita tuorejuusto ja salsakastike kulhossa. Levitä puolet maissilastuista ja tuorejuustoseos nokareina jauhelihan päälle. Ripottele päälle loput jauhelihat reunoilta, loput maissilastut ja juustoraaste. Grillaa noin 5 minuuttia, kunnes juusto sulaa.

200 g
(1 rs) tuorejuustoa (maustamaton)
300 g
(1 prk) salsakastiketta
200 g
(1 ps) maissilastuja
50 g
(1 dl) juustoraastetta
3

Nosta pannu grillistä ja viimeistele nachot hienonnetulla korianterilla tai lehtipersiljalla. Tarjoa lisäksi pilkottuja kasviksia, kuten tomaattia tai tuoretta tomaattisalsaa, paprikaa ja avokadoa.

korianteria tai lehtipersiljaa
tomaattia tai tomaattisalsaa (ks. vinkki)
paprikaa
avokadoa

Vinkki: Tomaattisalsa on raikas lisuke nachopellille.

Vinkki: Muurikan sijaan voit paistaa jauhelihaseoksen pannulla liedellä ja kasata nachopellin grilli- tai foliovuokaan grillausta varten.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 22.4.2021
|
Muokattu: 28.3.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

507

2121

26,4 g

9,8 g

35,4 g

4,4 g

5,2 g

28,6 g

3,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

korianteria tai lehtipersiljaa,

tomaattia tai tomaattisalsaa (ks, vinkki),

paprikaa,

avokadoa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli