Ruskista jauheliha grillissä muurikkapannulla omassa rasvassaan. Kuori ja hienonna sipuli. Lisää se pannulle ja paista hetki. Sekoita valutetut pavut, mausteseos ja vesi jauhelihaan. Kypsennä noin 5 minuuttia. Siirrä puolet jauhelihaseoksesta pannun reunoille ja tasoita keskelle jääneen seoksen pinta.
Sekoita tuorejuusto ja salsakastike kulhossa. Levitä puolet maissilastuista ja tuorejuustoseos nokareina jauhelihan päälle. Ripottele päälle loput jauhelihat reunoilta, loput maissilastut ja juustoraaste. Grillaa noin 5 minuuttia, kunnes juusto sulaa.
Nosta pannu grillistä ja viimeistele nachot hienonnetulla korianterilla tai lehtipersiljalla. Tarjoa lisäksi pilkottuja kasviksia, kuten tomaattia tai tuoretta tomaattisalsaa, paprikaa ja avokadoa.
Vinkki: Tomaattisalsa on raikas lisuke nachopellille.
Vinkki: Muurikan sijaan voit paistaa jauhelihaseoksen pannulla liedellä ja kasata nachopellin grilli- tai foliovuokaan grillausta varten.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
507
2121
26,4 g
9,8 g
35,4 g
4,4 g
5,2 g
28,6 g
3,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
korianteria tai lehtipersiljaa,
tomaattia tai tomaattisalsaa (ks, vinkki),
paprikaa,
avokadoa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli