Nauris-vuohenjuustopaistos - Yhteishyvä

Nauris-vuohenjuustopaistos

???
Annokset
4
Ruokavalio
Uunissa paahdetussa nauriissa on makea aromi, jota siirappi korostaa. Vastaparina nauriin makeudelle on paistoksessa suolaista vuohenjuustoa.
Jaa Somessa

Ainekset

800 g
Nauriita
200 g
Vuohen valkohomejuustoa
50 g
Voita
1 rkl
Siirappia
1/2 dl
Vettä
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria
1 tl
Timjamia

Näin teet

1

Vuoraa irtopohjavuoka (halk. n. 20 cm) leivinpaperilla siten, että paperi ulottuu reilusti yli reunojen. Kuori nauriit ja leikkaa ne (leikkurilla) mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi vuohenjuusto.
Sulata voi ja sekoita joukkoon siirappi, vesi ja mausteet. Lado noin kolmannes naurisviipaleista vuokaan. Mausta liemellä. Lisää seuraava kerros ja mausta. Pane päälle puolet vuohenjuustosta ja lopuilla naurisviipaleilla. Mausta myös päällimmäinen kerros liemellä. Painele paistos tiiviiksi ja kääntele päälle vuokaan laitetun leivinpaperin reunat. Peitä foliolla.
Kypsennä paistosta 175-asteisessa uunissa reilu tunti. Poista folio ja paperi päältä, lisää pinnalle loppu vuohenjuusto ja jatka kypsennystä vielä noin 20 minuuttia.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 27.10.2016
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja12 g49 g
Proteiinia16 g64 g
Rasvaa24 g97 g
Kuituja4 g15 g
Energiaa kj1420 5681
Energiaa kcal339 1356

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0,5 dl Vettä

  • 1 tl Suolaa

  • 0,5 tl Mustapippuria

  • 1 tl Timjamia

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja12 g49 g
Proteiinia16 g64 g
Rasvaa24 g97 g
Kuituja4 g15 g
Energiaa kj1420 5681
Energiaa kcal339 1356

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0,5 dl Vettä

  • 1 tl Suolaa

  • 0,5 tl Mustapippuria

  • 1 tl Timjamia

Resepti
Taina Salovaara

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.