Nauris-vuohenjuustopaistos
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Uunissa paahdetussa nauriissa on makea aromi, jota siirappi korostaa. Vastaparina nauriin makeudelle on suolainen ja täyteläinen vuohenjuusto.
| 800 g | nauriita |
| 200 g | vuohenjuustoa |
| 50 g | voita |
| 1 rkl | siirappia |
| 1/2 dl | vettä |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1 tl | timjamia |
- 1.
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vuoraa irtopohjavuoka (halk. n. 20 cm) leivinpaperilla siten, että paperi ulottuu reilusti yli reunojen.
- 2.
Kuori nauriit ja leikkaa ne mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi vuohenjuusto.
- 3.
Sulata voi ja sekoita joukkoon siirappi, vesi ja mausteet.
- 4.
Lado noin kolmannes naurisviipaleista vuokaan ja mausta kolmanneksella liemellä. Toista toinen kerros samalla tavalla. Pane päälle puolet vuohenjuustosta ja loput naurisviipaleet. Mausta päällimmäinen kerros lopulla liemellä. Painele paistos tiiviiksi ja kääntele päälle vuokaan laitetun leivinpaperin reunat. Peitä foliolla.
- 5.
Kypsennä paistosta 175-asteisessa uunissa reilu tunti. Poista folio ja paperi päältä, lisää pinnalle loppu vuohenjuusto ja jatka kypsennystä vielä noin 20 minuuttia.
Nauris-vuohenjuustopaistos
arvosana3/5
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)
Uunissa paahdetussa nauriissa on makea aromi, jota siirappi korostaa. Vastaparina nauriin makeudelle on suolainen ja täyteläinen vuohenjuusto.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 800 g | nauriita |
| 200 g | vuohenjuustoa |
| 50 g | voita |
| 1 rkl | siirappia |
| 1/2 dl | vettä |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1 tl | timjamia |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vuoraa irtopohjavuoka (halk. n. 20 cm) leivinpaperilla siten, että paperi ulottuu reilusti yli reunojen.
- 2
Kuori nauriit ja leikkaa ne mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi vuohenjuusto.
Määrä Ainesosa 800 g nauriita 200 g vuohenjuustoa - 3
Sulata voi ja sekoita joukkoon siirappi, vesi ja mausteet.
Määrä Ainesosa 50 g voita 1 rkl siirappia 1/2 dl vettä 1 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna 1 tl timjamia - 4
Lado noin kolmannes naurisviipaleista vuokaan ja mausta kolmanneksella liemellä. Toista toinen kerros samalla tavalla. Pane päälle puolet vuohenjuustosta ja loput naurisviipaleet. Mausta päällimmäinen kerros lopulla liemellä. Painele paistos tiiviiksi ja kääntele päälle vuokaan laitetun leivinpaperin reunat. Peitä foliolla.
- 5
Kypsennä paistosta 175-asteisessa uunissa reilu tunti. Poista folio ja paperi päältä, lisää pinnalle loppu vuohenjuusto ja jatka kypsennystä vielä noin 20 minuuttia.
Ravintosisältö
340
Energiaa kcal
1425
Energiaa kj
24,3 g
Rasvaa
15,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
12,3 g
Hiilihydraatteja
11,5 g
Sokereita
3,8 g
Kuituja
16,0 g
Proteiinia
2,5 g
Suolaa
340
Energiaa kcal
1425
Energiaa kj
24,3 g
Rasvaa
15,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
12,3 g
Hiilihydraatteja
11,5 g
Sokereita
3,8 g
Kuituja
16,0 g
Proteiinia
2,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























