Nauris-vuohenjuustopaistos

arvosana3/5

(1)arvio
4 Annosta

Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Uunissa paahdetussa nauriissa on makea aromi, jota siirappi korostaa. Vastaparina nauriin makeudelle on suolainen ja täyteläinen vuohenjuusto.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
800 gnauriita
200 gvuohenjuustoa
50 gvoita
1 rklsiirappia
1/2 dlvettä
1 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
1 tltimjamia

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vuoraa irtopohjavuoka (halk. n. 20 cm) leivinpaperilla siten, että paperi ulottuu reilusti yli reunojen.

  2. 2

    Kuori nauriit ja leikkaa ne mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi vuohenjuusto.

    MääräAinesosa
    800 gnauriita
    200 gvuohenjuustoa
  3. 3

    Sulata voi ja sekoita joukkoon siirappi, vesi ja mausteet.

    MääräAinesosa
    50 gvoita
    1 rklsiirappia
    1/2 dlvettä
    1 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    1 tltimjamia
  4. 4

    Lado noin kolmannes naurisviipaleista vuokaan ja mausta kolmanneksella liemellä. Toista toinen kerros samalla tavalla. Pane päälle puolet vuohenjuustosta ja loput naurisviipaleet. Mausta päällimmäinen kerros lopulla liemellä. Painele paistos tiiviiksi ja kääntele päälle vuokaan laitetun leivinpaperin reunat. Peitä foliolla.

  5. 5

    Kypsennä paistosta 175-asteisessa uunissa reilu tunti. Poista folio ja paperi päältä, lisää pinnalle loppu vuohenjuusto ja jatka kypsennystä vielä noin 20 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 6.11.2025

Samankaltaisia reseptejä