Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Nauris-vuohenjuustopaistos

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Uunissa paahdetussa nauriissa on makea aromi, jota siirappi korostaa. Vastaparina nauriin makeudelle on reseptin paistoksessa suolaista vuohenjuustoa.

Ainekset

800 g
Nauriita
200 g
Vuohen valkohomejuustoa
50 g
Voita
1 rkl
Siirappia
1/2 dl
Vettä
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria
1 tl
Timjamia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Vuoraa irtopohjavuoka (halk. n. 20 cm) leivinpaperilla siten, että paperi ulottuu reilusti yli reunojen. Kuori nauriit ja leikkaa ne (leikkurilla) mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi vuohenjuusto.
Sulata voi ja sekoita joukkoon siirappi, vesi ja mausteet. Lado noin kolmannes naurisviipaleista vuokaan. Mausta liemellä. Lisää seuraava kerros ja mausta. Pane päälle puolet vuohenjuustosta ja lopuilla naurisviipaleilla. Mausta myös päällimmäinen kerros liemellä. Painele paistos tiiviiksi ja kääntele päälle vuokaan laitetun leivinpaperin reunat. Peitä foliolla.
Kypsennä paistosta 175-asteisessa uunissa reilu tunti. Poista folio ja paperi päältä, lisää pinnalle loppu vuohenjuusto ja jatka kypsennystä vielä noin 20 minuuttia.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 27.10.2016
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

339

1420

24,3 g

15,3 g

12,3 g

11,5 g

3,8 g

16,0 g

0,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 dl Vettä,

1 tl Suolaa,

0,5 tl Mustapippuria,

1 tl Timjamia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli