Nauris-vuohenjuustopaistos | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Nauris-vuohenjuustopaistos -resepti

Nauris-vuohenjuustopaistos

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Uunissa paahdetussa nauriissa on makea aromi, jota siirappi korostaa. Vastaparina nauriin makeudelle on reseptin paistoksessa suolaista vuohenjuustoa.

Ainekset

800 g
Nauriita
200 g
Vuohen valkohomejuustoa
50 g
Voita
1 rkl
Siirappia
1/2 dl
Vettä
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria
1 tl
Timjamia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Vuoraa irtopohjavuoka (halk. n. 20 cm) leivinpaperilla siten, että paperi ulottuu reilusti yli reunojen. Kuori nauriit ja leikkaa ne (leikkurilla) mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi vuohenjuusto.
Sulata voi ja sekoita joukkoon siirappi, vesi ja mausteet. Lado noin kolmannes naurisviipaleista vuokaan. Mausta liemellä. Lisää seuraava kerros ja mausta. Pane päälle puolet vuohenjuustosta ja lopuilla naurisviipaleilla. Mausta myös päällimmäinen kerros liemellä. Painele paistos tiiviiksi ja kääntele päälle vuokaan laitetun leivinpaperin reunat. Peitä foliolla.
Kypsennä paistosta 175-asteisessa uunissa reilu tunti. Poista folio ja paperi päältä, lisää pinnalle loppu vuohenjuusto ja jatka kypsennystä vielä noin 20 minuuttia.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 27.10.2016
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1420

339

24,3 g

15,3 g

12,3 g

11,5 g

3,8 g

16,0 g

0,9 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 dl Vettä,

1 tl Suolaa,

0,5 tl Mustapippuria,

1 tl Timjamia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli