Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Paahdettu juuressalaatti

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Paahdettu juuriselleri antaa aromikkaan vivahteen salaattiin.

Ainekset

300 g
Juuriselleriä
300 g
Porkkanaa
3 rkl
Oliiviöljyä
1/2 tl
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
3 rkl
Appelsiinin mehua
1 rkl
Hunajaa
3 rkl
Saksanpähkinöitä
3 rkl
Kuivattuja karpaloita
50 g
Rucolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese, kuori ja leikkaa juuriselleri sekä porkkanat ohuiksi pitkiksi tikuiksi. Levitä juurekset uunipannulle ja pirskota päälle puolet öljystä sekä mausteet. Paahda juurestikkuja 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Kääntele puolessa välissä.
Sekoita lopusta öljystä, appelsiinimehusta ja hunajasta kastike. Rouhi pähkinät ja paahda pannulla kullanruskeiksi. Sekoita rucola, juurekset, pähkinät ja karpalot. Valuta kastike päälle.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 27.8.2016
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

219

917

14,0 g

2,0 g

18,3 g

16,3 g

5,3 g

3,0 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl Suolaa,

Rouhittua mustapippuria,

50 g Rucolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli