Pese, kuori ja leikkaa juuriselleri sekä porkkanat ohuiksi pitkiksi tikuiksi. Levitä juurekset uunipannulle ja pirskota päälle puolet öljystä sekä mausteet. Paahda juurestikkuja 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Kääntele puolessa välissä.
Sekoita lopusta öljystä, appelsiinimehusta ja hunajasta kastike. Rouhi pähkinät ja paahda pannulla kullanruskeiksi. Sekoita rucola, juurekset, pähkinät ja karpalot. Valuta kastike päälle.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
917
219
14,0 g
2,0 g
18,3 g
16,3 g
5,3 g
3,0 g
0,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 tl Suolaa,
Rouhittua mustapippuria,
50 g Rucolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli