Paahdettu juuressalaatti

Arvostele resepti
4 Annosta

45 min (josta 20 min aktiivista)

Paahdettu juuriselleri antaa aromikkaan vivahteen salaattiin. Viimeistele salaatti rouskuvilla pähkinöillä, karpaloilla ja hunajaisella kastikkeella.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
300 gjuuriselleriä
300 gporkkanaa
1 1/2 rkloliiviöljyä
1/2 tlsuolaa
1/4 tlrouhittua mustapippuria

Kastike

3 rklappelsiinimehua
1 1/2 rkloliiviöljyä
1 rklhunajaa

Lisäksi

50 gsaksanpähkinöitä
50 gkuivattuja karpaloita
50 grucolaa

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Pese, kuori ja leikkaa juuriselleri sekä porkkanat ohuiksi pitkiksi tikuiksi. Levitä juurekset uunipannulle ja pirskota päälle puolet öljystä sekä mausteet. Paahda juurestikkuja 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Kääntele puolessa välissä.

    MääräAinesosa
    300 gjuuriselleriä
    300 gporkkanaa
    1 1/2 rkloliiviöljyä
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlrouhittua mustapippuria
  2. 2

    Rouhi pähkinät ja paahda pannulla kullanruskeiksi.

    MääräAinesosa
    50 gsaksanpähkinöitä
  3. 3

    Sekoita kastike appelsiinimehusta, öljystä ja hunajasta.

    MääräAinesosa
    3 rklappelsiinimehua
    1 1/2 rkloliiviöljyä
    1 rklhunajaa
  4. 4

    Nostele tarjoiluastialle huuhdeltu rucola, paahdetut juurekset, pähkinät ja karpalot. Valuta kastike päälle.

    MääräAinesosa
    50 grucolaa
    50 gkuivattuja karpaloita

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,5 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025