Paahdettu juuressalaatti | Salaatit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Paahdettu juuressalaatti

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Paahdettu juuriselleri antaa aromikkaan vivahteen salaattiin.

Ainekset

300 g
Juuriselleriä
300 g
Porkkanaa
3 rkl
Oliiviöljyä
1/2 tl
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
3 rkl
Appelsiinin mehua
1 rkl
Hunajaa
3 rkl
Saksanpähkinöitä
3 rkl
Kuivattuja karpaloita
50 g
Rucolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Pese, kuori ja leikkaa juuriselleri sekä porkkanat ohuiksi pitkiksi tikuiksi. Levitä juurekset uunipannulle ja pirskota päälle puolet öljystä sekä mausteet. Paahda juurestikkuja 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Kääntele puolessa välissä.
Sekoita lopusta öljystä, appelsiinimehusta ja hunajasta kastike. Rouhi pähkinät ja paahda pannulla kullanruskeiksi. Sekoita rucola, juurekset, pähkinät ja karpalot. Valuta kastike päälle.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 27.8.2016
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

917

219

14,0 g

2,0 g

18,3 g

16,3 g

5,3 g

3,0 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl Suolaa,

Rouhittua mustapippuria,

50 g Rucolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli