Pese, kuori ja leikkaa juuriselleri sekä porkkanat ohuiksi pitkiksi tikuiksi. Levitä juurekset uunipannulle ja pirskota päälle puolet öljystä sekä mausteet. Paahda juurestikkuja 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Kääntele puolessa välissä.
Sekoita lopusta öljystä, appelsiinimehusta ja hunajasta kastike. Rouhi pähkinät ja paahda pannulla kullanruskeiksi. Sekoita rucola, juurekset, pähkinät ja karpalot. Valuta kastike päälle.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
219
917
14,0 g
2,0 g
18,3 g
16,3 g
5,3 g
3,0 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 tl Suolaa,
Rouhittua mustapippuria,
50 g Rucolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli