Paahdetut uunitomaatit | Uuniruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Paahdetut uunitomaatit

Paahdetut uunitomaatit

timer-icon30 min
Fork and knife
16 Palaa
Fork and knife
16 Palaa
Uunissa paahdetut tomaatit hurmaavat mehukkaalla maullaan. Rapeaksi kuorrutetuissa tomaateissa maistuu juuston lisäksi valkosipuli ja vihreät oliivit. Mehevät juustokuorrutteiset uunitomaatit sopivat ihanasti tapas-tyyliseen illanistujaispöytään.

Ruokavaliot

Ainekset

8 kpl
tomaattia
1 kpl
sipuli (pieni)
1 kpl
valkosipulinkynsi
12 kpl
valkosipulitäytteistä oliivia
1/2 dl
korppujauhoja
1/2 dl
persiljaa hienonnettuna
2 rkl
oliiviöljyä
1/2 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria rouhittuna
150 g
(1 ps) juustoraastetta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Huuhtele ja leikkaa tomaatit puoliksi. Nosta leikkauspinta ylöspäin vuokaan tai pellille leivinpaperin päälle.

8 kpl
tomaattia
2

Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynsi. Hienonna oliivit. Yhdistä sipulit, oliivit, korppujauho, persilja, oliiviöljy, mausteet ja juustoraaste kulhossa. Lusikoi seos tomaattien päälle.

1 kpl
valkosipulinkynsi
1 kpl
sipuli (pieni)
1/2 dl
korppujauhoja
1/2 dl
persiljaa hienonnettuna
2 rkl
oliiviöljyä
1/2 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria rouhittuna
150 g
(1 ps) juustoraastetta
3

Paahda uunissa 225 asteessa noin 20 minuuttia.

Vinkki: Uunitomaatit on helppo valmistaa lisukkeeksi pääruoille tai grilliruokien kaveriksi. Paista tomaatteja porukan koon mukaan vaikka koko uunipellillinen!

Hyvästi hävikki: Sekoita ylijääneet tomaatit pastan tai salaatin joukkoon.

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Mikko Hannula
Julkaistu: 20.7.2018
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

505

121

10,4 g

2,9 g

2,6 g

1,3 g

1,9 g

3,4 g

1,8 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 dl persiljaa hienonnettuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli