Paahdetut uunitomaatit

Arvostele resepti
16 Kappaletta

30 min

Uunissa paahdetut tomaatit hurmaavat mehukkaalla maullaan. Rapeaksi kuorrutetuissa tomaateissa maistuu juuston lisäksi valkosipuli ja vihreät oliivit. Mehevät juustokuorrutteiset uunitomaatit sopivat ihanasti tapas-tyyliseen illanistujaispöytään.

Ainekset

MääräAinesosa
8 kpltomaattia
1 kplsipuli (pieni)
1 kplvalkosipulinkynsi
12 kplvalkosipulitäytteistä oliivia
1/2 dlkorppujauhoja
1/2 dlpersiljaa hienonnettuna
2 rkloliiviöljyä
1/2 tlsuolaa
1 tlmustapippuria rouhittuna
150 g(1 ps) juustoraastetta

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Huuhtele ja leikkaa tomaatit puoliksi. Nosta leikkauspinta ylöspäin vuokaan tai pellille leivinpaperin päälle.

    MääräAinesosa
    8 kpltomaattia
  2. 2

    Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynsi. Hienonna oliivit. Yhdistä sipulit, oliivit, korppujauho, persilja, oliiviöljy, mausteet ja juustoraaste kulhossa. Lusikoi seos tomaattien päälle.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli (pieni)
    1 kplvalkosipulinkynsi
    12 kplvalkosipulitäytteistä oliivia
    1/2 dlkorppujauhoja
    1/2 dlpersiljaa hienonnettuna
    2 rkloliiviöljyä
    1/2 tlsuolaa
    1 tlmustapippuria rouhittuna
    150 g(1 ps) juustoraastetta
  3. 3

    Paahda uunissa 225 asteessa noin 20 minuuttia.

Vinkki: Uunitomaatit on helppo valmistaa lisukkeeksi pääruoille tai grilliruokien kaveriksi. Paista tomaatteja porukan koon mukaan vaikka koko uunipellillinen!

Hyvästi hävikki: Lisää ylijääneet tomaatit pastan tai salaatin joukkoon.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 dl persiljaa hienonnettuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Mikko Hannula
2.3.2020
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä