Paahdetut uunitomaatit | Uuniruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Paahdetut uunitomaatit

Paahdetut uunitomaatit
Paloja
16
Valmistusaika
30 min
Uunin lämpötila
225°C
Ruokavalio
Uunissa paahdetut tomaatit hurmaavat mehukkaalla maullaan. Rapeaksi kuorrutetuissa tomaateissa maistuu juuston lisäksi valkosipuli ja vihreät oliivit. Mehevät juustokuorrutteiset uunitomaatit sopivat ihanasti tapas-tyyliseen illanistujaispöytään.
Jaa Somessa

Ainekset

8 kpl
tomaattia
1 kpl
sipuli (pieni)
1 kpl
valkosipulinkynsi
12 kpl
valkosipulitäytteistä oliivia
1/2 dl
korppujauhoja
1/2 dl
persiljaa hienonnettuna
2 rkl
oliiviöljyä
1/2 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria rouhittuna
150 g
(1 ps) juustoraastetta

Vinkki: Uunitomaatit on helppo valmistaa lisukkeeksi pääruoille tai grilliruokien kaveriksi. Paista tomaatteja porukan koon mukaan vaikka koko uunipellillinen!

Hyvästi hävikki: Sekoita ylijääneet tomaatit pastan tai salaatin joukkoon.

Näin teet

1

Huuhtele ja leikkaa tomaatit puoliksi. Nosta leikkauspinta ylöspäin vuokaan tai pellille leivinpaperin päälle.

8 kpl
tomaattia
2

Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynsi. Hienonna oliivit. Yhdistä sipulit, oliivit, korppujauho, persilja, oliiviöljy, mausteet ja juustoraaste kulhossa. Lusikoi seos tomaattien päälle.

1 kpl
valkosipulinkynsi
1 kpl
sipuli (pieni)
1/2 dl
korppujauhoja
1/2 dl
persiljaa hienonnettuna
2 rkl
oliiviöljyä
1/2 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria rouhittuna
150 g
(1 ps) juustoraastetta
3

Paahda uunissa 225 asteessa noin 20 minuuttia.

Resepti
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Mikko Hannula
Julkaistu: 20.7.2018
Muokattu: 9.3.2020

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj505 8078
Energiaa kcal121 1930
Rasvaa10.4 g166.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa2.9 g46.0 g
Hiilihydraatteja2.6 g42.0 g
Sokereita1.3 g21.0 g
Kuituja1.9 g31.0 g
Proteiinia3.4 g54.0 g
Suolaa1.8 g28.2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0.5 dl persiljaa hienonnettuna

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj505 8078
Energiaa kcal121 1930
Rasvaa10.4 g166.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa2.9 g46.0 g
Hiilihydraatteja2.6 g42.0 g
Sokereita1.3 g21.0 g
Kuituja1.9 g31.0 g
Proteiinia3.4 g54.0 g
Suolaa1.8 g28.2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0.5 dl persiljaa hienonnettuna

Resepti
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Mikko Hannula

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.