Papas arrugadas ja Mojo Rojo -kastike

Arvostele resepti
4 Annosta

Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Kanarialaiset ryppyperunat eli papas arrugadas keitetään runsaan suolaisessa vedessä kuorineen. Kun keitinvesi haihtuu, perunoiden pintaan ilmestyy ryppyinen suolakuori. Perinteisesti ryppyperunat tarjotaan pehmeän tulisen, valkosipulilla maustetun mojo rojo -kastikkeen kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa

RYPPYPERUNAT

800 gpieniä perunoita (kiinteä lajike)
4 rklsuolaa
vettä (keittämiseen)

MOJO ROJO -KASTIKE

2 kplvaaleaa paahtoleipäviipaletta
2 kplpunaista paprikaa
1/2 kplpunaista chiliä
1 - 2 kplvalkosipulinkynttä
1/2 dloliiviöljyä
2 rklpunaviinietikkaa
1 tlsokeria
1/2 tlsuolaa

Valmistus

  1. 1

    Valmista ensin mojo rojo -kastike. Paahda leipäviipaleet ja anna niiden jäähtyä. Huuhtele paprikat ja chili, poista kannat ja siemenet. Kuori valkosipulinkynsi. Leikkaa leipäviipaleet, paprika, chili ja valkosipuli karkeasti muutamaan osaan.

    MääräAinesosa
    2 kplvaaleaa paahtoleipäviipaletta
    2 kplpunaista paprikaa
    1/2 kplpunaista chiliä
    1 - 2 kplvalkosipulinkynttä
    1/2 dloliiviöljyä
    2 rklpunaviinietikkaa
    1 tlsokeria
    1/2 tlsuolaa
  2. 2

    Lisää kaikki ainekset kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi. Anna kastikkeen maustua jääkaapissa yön yli tai vähintään 4 tuntia.

  3. 3

    Aloita ryppyperunoiden valmistus pesemällä perunat. Pane perunat ja suola kattilaan. Lisää kylmää vettä niin, että perunat peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä perunoita noin 15 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä.

    MääräAinesosa
    vettä (keittämiseen)
    4 rklsuolaa
    800 gpieniä perunoita (kiinteä lajike)
  4. 4

    Valuta suurin osa vedestä pois, mutta jätä kattilan pohjalle noin 1 cm vettä ja nosta kattila takaisin liedelle. Haihduta loppu vesi keittämällä ja ravistele kattilaa välillä, kunnes perunat ovat kuivia.

  5. 5

    Tarjoa ryppyperunat kuumina kuorineen mojo rojo -kastikkeen kanssa.

Espanjassa suolaperunoita syödään alkupaloina tapasten kanssa, mutta perunat maistuvat yhtä hyvin grilliruoan lisukkeena.

Vinkki: Jos mojo rojo -kastiketta jää yli, kastike sopii hyvin dipiksi.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Mikko Hannula
2.3.2020
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä