Pizza frittata

Arvostele resepti
6 Palaa

30 min (josta 10 min aktiivista)

Frittata eli italialainen uunimunakas saa makua täyteläisestä juustosta, ilmakuivatusta kinkusta, tomaatista ja vihreistä oliiveista. Uunivuoassa tai paistinpannussa kypsennetystä munakkaasta on helppo leikata paloja ja tarjota kuten pannupizzaa.

Ainekset

MääräAinesosa
1 kplpunasipuli
1 kplvalkosipulinkynsi
250 g(1 rs) minitomaatteja
100 g(1 pkt) parmankinkkua
150 gkivetöntä vihreää oliivia
150 g(1 ps) voimakasta juustoraastetta
1/2 rklrypsiöljyä
6 kplkananmunaa
1 dlkermaa tai maitoa

VOITELUUN

1/2 rklrypsiöljyä

LISÄKSI

basilikaa

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Kuori ja hienonna punasipuli sekä valkosipuli. Halkaise tomaatit, suikaloi kinkku ja viipaloi oliivit.

    MääräAinesosa
    1 kplpunasipuli
    1 kplvalkosipulinkynsi
    250 g(1 rs) minitomaatteja
    100 g(1 pkt) parmankinkkua
    150 gkivetöntä vihreää oliivia
  2. 2

    Kuullota sipulit öljyssä. Lisää kinkkusuikaleet ja puolet tomaateista. Kääntele hetki. Vatkaa munat kevyesti kulhossa. Lisää kerma ja juustoraaste munien joukkoon.

    MääräAinesosa
    1/2 rklrypsiöljyä
    6 kplkananmunaa
    1 dlkermaa tai maitoa
    150 g(1 ps) voimakasta juustoraastetta
  3. 3

    Voitele uuninkestävä vuoka tai paistinpannu (halkaisija 24 cm). Kaada munakasmassa paistoastiaan. Nostele päälle paistetut sipulit, kinkut ja tomaatit. Ripottele oliivit pinnalle. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia kauniin kullanruskeaksi.

    MääräAinesosa
    1/2 rklrypsiöljyä
  4. 4

    Koristele lopuilla tomaatinpuolikkailla ja basilikalla.

    MääräAinesosa
    basilikaa

Vinkki: Tapaspöytään sopivat annosmunakkaat (12 kpl) valmistuvat kätevästi muffinipellin koloissa.

Frittata sopii tapaspöydän tarjottavaksi, alkuruoaksi tai brunssiherkuksi.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: basilikaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Mikko Hannula
2.3.2020
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä