Pizza frittata | Munakkaat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pizza frittata

Pizza frittata
Paloja
6
Valmistusaika
30 min
Uunin lämpötila
200°C
Frittata eli italialainen uunimunakas kätkee sisäänsä pizzasta tutut täytteet. Frittata saa makua täyteläisestä juustosta, ilmakuivatusta kinkusta, tomaatista ja vihreistä oliiveista. Uunivuoassa tai paistinpannussa kypsennetystä munakkaasta on helppo leikata paloja ja tarjota kuten pannupizzaa.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
punasipuli
1 kpl
valkosipulinkynsi
250 g
(1 rs) minitomaatteja
100 g
(1 pkt) parmankinkkua
150 g
kivetöntä vihreää oliivia
150 g
(1 ps) voimakasta juustoraastetta
1/2 rkl
rypsiöljyä
6 kpl
kananmunaa
1 dl
kermaa tai maitoa

VOITELUUN

1/2 rkl
rypsiöljyä

LISÄKSI

basilikaa

Vinkki: Tapaspöytään sopivat annosmunakkaat (12 kpl) valmistuvat kätevästi muffinipellin koloissa.

Frittata sopii tapaspöydän tarjottavaksi, alkuruoaksi tai brunssiherkuksi.

Näin teet

1

Kuori ja hienonna punasipuli sekä valkosipuli. Halkaise tomaatit, suikaloi kinkku ja viipaloi oliivit.

1 kpl
punasipuli
1 kpl
valkosipulinkynsi
250 g
(1 rs) minitomaatteja
100 g
(1 pkt) parmankinkkua
150 g
kivetöntä vihreää oliivia
2

Kuullota sipulit öljyssä. Lisää kinkkusuikaleet ja puolet tomaateista. Kääntele hetki. Vatkaa munat kevyesti kulhossa. Lisää kerma ja juustoraaste munien joukkoon.

1/2 rkl
rypsiöljyä
6 kpl
kananmunaa
1 dl
kermaa tai maitoa
150 g
(1 ps) voimakasta juustoraastetta
3

Voitele uuninkestävä vuoka tai paistinpannu (halkaisija 24 cm). Kaada munakasmassa paistoastiaan. Nostele päälle paistetut sipulit, kinkut ja tomaatit. Ripottele oliivit pinnalle. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia kauniin kullanruskeaksi.

1/2 rkl
rypsiöljyä
4

Koristele lopuilla tomaatinpuolikkailla ja basilikalla.

basilikaa
Resepti
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Mikko Hannula
Julkaistu: 2.3.2020
Muokattu: 2.3.2020

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj1611 9664
Energiaa kcal385 2310
Rasvaa28.8 g173.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa9.2 g55.0 g
Hiilihydraatteja3.5 g21.0 g
Sokereita3.0 g18.0 g
Kuituja1.7 g10.0 g
Proteiinia28.2 g169.0 g
Suolaa1.6 g9.9 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 100 g (1 pkt) parmankinkkua

  • basilikaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj1611 9664
Energiaa kcal385 2310
Rasvaa28.8 g173.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa9.2 g55.0 g
Hiilihydraatteja3.5 g21.0 g
Sokereita3.0 g18.0 g
Kuituja1.7 g10.0 g
Proteiinia28.2 g169.0 g
Suolaa1.6 g9.9 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 100 g (1 pkt) parmankinkkua

  • basilikaa

Resepti
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Mikko Hannula

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.