Pizza frittata | Munakkaat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Pizza frittata

Pizza frittata

timer-icon30 min
Fork and knife
6 Palaa
Fork and knife
6 Palaa
Frittata eli italialainen uunimunakas kätkee sisäänsä pizzasta tutut täytteet. Frittata saa makua täyteläisestä juustosta, ilmakuivatusta kinkusta, tomaatista ja vihreistä oliiveista. Uunivuoassa tai paistinpannussa kypsennetystä munakkaasta on helppo leikata paloja ja tarjota kuten pannupizzaa.

Ainekset

1 kpl
punasipuli
1 kpl
valkosipulinkynsi
250 g
(1 rs) minitomaatteja
100 g
(1 pkt) parmankinkkua
150 g
kivetöntä vihreää oliivia
150 g
(1 ps) voimakasta juustoraastetta
1/2 rkl
rypsiöljyä
6 kpl
kananmunaa
1 dl
kermaa tai maitoa

voiteluun

1/2 rkl
rypsiöljyä

lisäksi

basilikaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja hienonna punasipuli sekä valkosipuli. Halkaise tomaatit, suikaloi kinkku ja viipaloi oliivit.

1 kpl
punasipuli
1 kpl
valkosipulinkynsi
250 g
(1 rs) minitomaatteja
100 g
(1 pkt) parmankinkkua
150 g
kivetöntä vihreää oliivia
2

Kuullota sipulit öljyssä. Lisää kinkkusuikaleet ja puolet tomaateista. Kääntele hetki. Vatkaa munat kevyesti kulhossa. Lisää kerma ja juustoraaste munien joukkoon.

1/2 rkl
rypsiöljyä
6 kpl
kananmunaa
1 dl
kermaa tai maitoa
150 g
(1 ps) voimakasta juustoraastetta
3

Voitele uuninkestävä vuoka tai paistinpannu (halkaisija 24 cm). Kaada munakasmassa paistoastiaan. Nostele päälle paistetut sipulit, kinkut ja tomaatit. Ripottele oliivit pinnalle. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia kauniin kullanruskeaksi.

1/2 rkl
rypsiöljyä
4

Koristele lopuilla tomaatinpuolikkailla ja basilikalla.

basilikaa

Vinkki: Tapaspöytään sopivat annosmunakkaat (12 kpl) valmistuvat kätevästi muffinipellin koloissa.

Frittata sopii tapaspöydän tarjottavaksi, alkuruoaksi tai brunssiherkuksi.

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Mikko Hannula
Julkaistu: 2.3.2020
Muokattu: 2.3.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1611

385

28,8 g

9,2 g

3,5 g

3,0 g

1,7 g

28,2 g

1,6 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

100 g (1 pkt) parmankinkkua,

basilikaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli