Pizza frittata
30 min (josta 10 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Frittata eli italialainen uunimunakas saa makua täyteläisestä juustosta, ilmakuivatusta kinkusta, tomaatista ja vihreistä oliiveista. Uunivuoassa tai paistinpannussa kypsennetystä munakkaasta on helppo leikata paloja ja tarjota kuten pannupizzaa.
| 1 kpl | punasipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 250 g | (1 rs) minitomaatteja |
| 100 g | (1 pkt) parmankinkkua |
| 150 g | kivetöntä vihreää oliivia |
| 150 g | (1 ps) voimakasta juustoraastetta |
| 1/2 rkl | rypsiöljyä |
| 6 kpl | kananmunaa |
| 1 dl | kermaa tai maitoa |
| VOITELUUN | |
|---|---|
| 1/2 rkl | rypsiöljyä |
| LISÄKSI | |
| basilikaa | |
- 1.
Kuori ja hienonna punasipuli sekä valkosipuli. Halkaise tomaatit, suikaloi kinkku ja viipaloi oliivit.
- 2.
Kuullota sipulit öljyssä. Lisää kinkkusuikaleet ja puolet tomaateista. Kääntele hetki. Vatkaa munat kevyesti kulhossa. Lisää kerma ja juustoraaste munien joukkoon.
- 3.
Voitele uuninkestävä vuoka tai paistinpannu (halkaisija 24 cm). Kaada munakasmassa paistoastiaan. Nostele päälle paistetut sipulit, kinkut ja tomaatit. Ripottele oliivit pinnalle. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia kauniin kullanruskeaksi.
- 4.
Koristele lopuilla tomaatinpuolikkailla ja basilikalla.
Pizza frittata
Frittata eli italialainen uunimunakas saa makua täyteläisestä juustosta, ilmakuivatusta kinkusta, tomaatista ja vihreistä oliiveista. Uunivuoassa tai paistinpannussa kypsennetystä munakkaasta on helppo leikata paloja ja tarjota kuten pannupizzaa.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | punasipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 250 g | (1 rs) minitomaatteja |
| 100 g | (1 pkt) parmankinkkua |
| 150 g | kivetöntä vihreää oliivia |
| 150 g | (1 ps) voimakasta juustoraastetta |
| 1/2 rkl | rypsiöljyä |
| 6 kpl | kananmunaa |
| 1 dl | kermaa tai maitoa |
VOITELUUN | |
| 1/2 rkl | rypsiöljyä |
LISÄKSI | |
| basilikaa | |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Kuori ja hienonna punasipuli sekä valkosipuli. Halkaise tomaatit, suikaloi kinkku ja viipaloi oliivit.
Määrä Ainesosa 1 kpl punasipuli 1 kpl valkosipulinkynsi 250 g (1 rs) minitomaatteja 100 g (1 pkt) parmankinkkua 150 g kivetöntä vihreää oliivia - 2
Kuullota sipulit öljyssä. Lisää kinkkusuikaleet ja puolet tomaateista. Kääntele hetki. Vatkaa munat kevyesti kulhossa. Lisää kerma ja juustoraaste munien joukkoon.
Määrä Ainesosa 1/2 rkl rypsiöljyä 6 kpl kananmunaa 1 dl kermaa tai maitoa 150 g (1 ps) voimakasta juustoraastetta - 3
Voitele uuninkestävä vuoka tai paistinpannu (halkaisija 24 cm). Kaada munakasmassa paistoastiaan. Nostele päälle paistetut sipulit, kinkut ja tomaatit. Ripottele oliivit pinnalle. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia kauniin kullanruskeaksi.
Määrä Ainesosa 1/2 rkl rypsiöljyä - 4
Koristele lopuilla tomaatinpuolikkailla ja basilikalla.
Määrä Ainesosa basilikaa
Vinkki: Tapaspöytään sopivat annosmunakkaat (12 kpl) valmistuvat kätevästi muffinipellin koloissa.
Frittata sopii tapaspöydän tarjottavaksi, alkuruoaksi tai brunssiherkuksi.
Ravintosisältö
292
Energiaa kcal
1223
Energiaa kj
22,0 g
Rasvaa
8,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,2 g
Hiilihydraatteja
2,7 g
Sokereita
1,7 g
Kuituja
20,2 g
Proteiinia
2,1 g
Suolaa
292
Energiaa kcal
1223
Energiaa kj
22,0 g
Rasvaa
8,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,2 g
Hiilihydraatteja
2,7 g
Sokereita
1,7 g
Kuituja
20,2 g
Proteiinia
2,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: basilikaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























