Ponzulohi ja fenkoli-omenaslaw
30 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Rapea seesamikuorrutettu lohi maustetaan japanilaisittain sitruunaisella soijakastikkeella. Rouskuvasta fenkolista ja happaman makeasta omenasta syntyy lohen kanssa nautittavaksi raikas syksyinen fenkoli-omenaslawsalaatti.
| 700 g | kirjolohifileetä |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/2 dl | seesaminsiemeniä |
| 1/2 dl | soijakastiketta |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 1 rkl | juoksevaa hunajaa |
| Fenkoli-omenaslaw | |
|---|---|
| 1 kpl | fenkoli |
| 2 kpl | vihreää omenaa |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 3 rkl | timjamia hienonnettuna |
| 2 rkl | sitruunanmehua |
| 1 rkl | juoksevaa hunajaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/4 tl | suolaa |
| Lisäksi | |
| 2 rkl | rypsiöljyä paistamiseen |
| timjamia | |
- 1.
Aloita salaatista. Huuhtele fenkoli. Halkaise ja poista kanta. Leikkaa fenkoli erittäin ohuiksi suikaleiksi esimerkiksi juustohöylällä. Pese omenat. Halkaise ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi.
- 2.
Sekoita ranskankerma, timjami, sitruunanmehu, hunaja, pippuri ja suola isossa kulhossa. Kääntele fenkolit ja omenat kastikkeeseen. Siirrä jääkaappiin maustumaan.
- 3.
Fileoi lohi nahattomaksi ja poista ruodot. Leikkaa lohi neljäksi annospalaksi. Mausta palat kevyesti suolalla. Levitä seesaminsiemenet isolle lautaselle. Kääntele lohipalat siemenissä. Sekoita soija, sitruunanmehu ja hunaja kulhossa.
- 4.
Paista lohipalat öljyssä pannulla. Kun käännät palat, valuta soijakastikeseos kalojen päälle. Anna kastikkeen hieman keittyä kasaan. Tarjoa lohi fenkoli-omenaslaw’n kanssa. Viimeistele annokset timjamilla.
Ponzulohi ja fenkoli-omenaslaw
arvosana5/5
30 min (josta 30 min aktiivista)
Rapea seesamikuorrutettu lohi maustetaan japanilaisittain sitruunaisella soijakastikkeella. Rouskuvasta fenkolista ja happaman makeasta omenasta syntyy lohen kanssa nautittavaksi raikas syksyinen fenkoli-omenaslawsalaatti.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 700 g | kirjolohifileetä |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/2 dl | seesaminsiemeniä |
| 1/2 dl | soijakastiketta |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 1 rkl | juoksevaa hunajaa |
Fenkoli-omenaslaw | |
| 1 kpl | fenkoli |
| 2 kpl | vihreää omenaa |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 3 rkl | timjamia hienonnettuna |
| 2 rkl | sitruunanmehua |
| 1 rkl | juoksevaa hunajaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/4 tl | suolaa |
Lisäksi | |
| 2 rkl | rypsiöljyä paistamiseen |
| timjamia | |
Valmistus
- 1
Aloita salaatista. Huuhtele fenkoli. Halkaise ja poista kanta. Leikkaa fenkoli erittäin ohuiksi suikaleiksi esimerkiksi juustohöylällä. Pese omenat. Halkaise ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi.
Määrä Ainesosa 1 kpl fenkoli 2 kpl vihreää omenaa - 2
Sekoita ranskankerma, timjami, sitruunanmehu, hunaja, pippuri ja suola isossa kulhossa. Kääntele fenkolit ja omenat kastikkeeseen. Siirrä jääkaappiin maustumaan.
Määrä Ainesosa 150 g (1 prk) ranskankermaa 3 rkl timjamia hienonnettuna 2 rkl sitruunanmehua 1 rkl juoksevaa hunajaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna 1/4 tl suolaa - 3
Fileoi lohi nahattomaksi ja poista ruodot. Leikkaa lohi neljäksi annospalaksi. Mausta palat kevyesti suolalla. Levitä seesaminsiemenet isolle lautaselle. Kääntele lohipalat siemenissä. Sekoita soija, sitruunanmehu ja hunaja kulhossa.
Määrä Ainesosa 700 g kirjolohifileetä 1/4 tl suolaa 1/2 dl seesaminsiemeniä 1/2 dl soijakastiketta 1 rkl sitruunanmehua 1 rkl juoksevaa hunajaa - 4
Paista lohipalat öljyssä pannulla. Kun käännät palat, valuta soijakastikeseos kalojen päälle. Anna kastikkeen hieman keittyä kasaan. Tarjoa lohi fenkoli-omenaslaw’n kanssa. Viimeistele annokset timjamilla.
Määrä Ainesosa 2 rkl rypsiöljyä paistamiseen timjamia
Ravintosisältö
520
Energiaa kcal
2178
Energiaa kj
34,3 g
Rasvaa
8,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
17,3 g
Hiilihydraatteja
15,8 g
Sokereita
3,8 g
Kuituja
32,5 g
Proteiinia
3,4 g
Suolaa
520
Energiaa kcal
2178
Energiaa kj
34,3 g
Rasvaa
8,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
17,3 g
Hiilihydraatteja
15,8 g
Sokereita
3,8 g
Kuituja
32,5 g
Proteiinia
3,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: timjamia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























