Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Ponzulohi ja fenkoli-omenaslaw

timer-icon30 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Rapea seesamikuorrutettu lohi maustetaan japanilaisittain sitruunaisella soijakastikkeella. Rouskuvasta fenkolista ja happaman makeasta omenasta syntyy lohen kanssa nautittavaksi raikas syksyinen fenkoli-omenaslawsalaatti.

Ainekset

700 g
kirjolohifileetä
1/4 tl
suolaa
1/2 dl
seesaminsiemeniä
1/2 dl
soijakastiketta
1 rkl
sitruunanmehua
1 rkl
juoksevaa hunajaa

Fenkoli-omenaslaw

1 kpl
fenkoli
2 kpl
vihreää omenaa
150 g
(1 prk) ranskankermaa
3 rkl
timjamia hienonnettuna
2 rkl
sitruunanmehua
1 rkl
juoksevaa hunajaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
1/4 tl
suolaa

Lisäksi

2 rkl
rypsiöljyä paistamiseen
timjamia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Aloita salaatista. Huuhtele fenkoli. Halkaise ja poista kanta. Leikkaa fenkoli erittäin ohuiksi suikaleiksi esimerkiksi juustohöylällä. Pese omenat. Halkaise ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi.

1 kpl
fenkoli
2 kpl
vihreää omenaa
2

Sekoita ranskankerma, timjami, sitruunanmehu, hunaja, pippuri ja suola isossa kulhossa. Kääntele fenkolit ja omenat kastikkeeseen. Siirrä jääkaappiin maustumaan.

150 g
(1 prk) ranskankermaa
3 rkl
timjamia hienonnettuna
2 rkl
sitruunanmehua
1 rkl
juoksevaa hunajaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
1/4 tl
suolaa
3

Fileoi lohi nahattomaksi ja poista ruodot. Leikkaa lohi neljäksi annospalaksi. Mausta palat kevyesti suolalla. Levitä seesaminsiemenet isolle lautaselle. Kääntele lohipalat siemenissä. Sekoita soija, sitruunanmehu ja hunaja kulhossa.

700 g
kirjolohifileetä
1/4 tl
suolaa
1/2 dl
seesaminsiemeniä
1/2 dl
soijakastiketta
1 rkl
sitruunanmehua
1 rkl
juoksevaa hunajaa
4

Paista lohipalat öljyssä pannulla. Kun käännät palat, valuta soijakastikeseos kalojen päälle. Anna kastikkeen hieman keittyä kasaan. Tarjoa lohi fenkoli-omenaslaw’n kanssa. Viimeistele annokset timjamilla.

2 rkl
rypsiöljyä paistamiseen
timjamia
Miltä maistui?(4 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 19.7.2023
|
Muokattu: 19.7.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

520

2178

34,3 g

8,8 g

17,3 g

15,8 g

3,8 g

32,5 g

3,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

timjamia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli