Rapurisotto

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

30 min

Keitä maukas ja pehmeän makuinen rapurisotto hiljalleen keitellen. Lisää risoton pinnalle lopuksi parmesaaniraastetta ja tillisilppua. Katso helppo risotto-ohje.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplpunasipuli
2 kplvalkosipulinkynttä
3 rklöljyä
2 dlrisottoriisiä
1 dlvalkoviiniä
6 dlkuumaa kalalientä
1 dlkermaa
2 rklvoita
400 gravunpyrstöjä suolaliemessä
1/2 tlmustapippuria
4 rklparmesaaniraastetta
1/4 kplruukkua tilliä

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne öljyssä, lisää riisit ja kuumenna sekoitellen, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi.

    MääräAinesosa
    1 kplpunasipuli
    2 kplvalkosipulinkynttä
    3 rklöljyä
    2 dlrisottoriisiä
  2. 2

    Lisää valkoviini ja sekoita. Sen imeydyttyä lisää kauhallinen kuumaa kalalientä vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen. Lisää lientä edellisen kauhallisen imeydyttyä, kunnes riisi on kypsää eli napakan pehmeää.

    MääräAinesosa
    1 dlvalkoviiniä
    6 dlkuumaa kalalientä
  3. 3

    Lisää kerma ja voi, kuumenna hetki. Kääntele risottoon ravunpyrstöt. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla. Lisää pinnalle parmesaaniraaste ja hienonnettua tilliä.

    MääräAinesosa
    1 dlkermaa
    2 rklvoita
    400 gravunpyrstöjä suolaliemessä
    1/2 tlmustapippuria
    4 rklparmesaaniraastetta
    1/4 kplruukkua tilliä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynttä, 4 rkl Parmesaaniraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä