Rapurisotto | Risotot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Rapurisotto

Rapurisotto

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Keitä maukas ja pehmeän makuinen rapurisotto hiljalleen keitellen. Lisää risoton pinnalle lopuksi parmesaaniraastetta ja tillisilppua. Katso helppo risotto-ohje.

Ruokavaliot

Ainekset

1 kpl
Punasipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
3 rkl
Öljyä
2 dl
Risottoriisiä
1 dl
Valkoviiniä
6 dl
Kuumaa kalalientä
1 dl
Kermaa
2 rkl
Voita
400 g
(1 iso tai 2 pientä prk) ravunpyrstöjä suolaliemessä
Mustapippuria
4 rkl
Parmesaaniraastetta
Tillisilppua

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne öljyssä, lisää riisit ja kuumenna sekoitellen, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi. Lisää valkoviini ja sekoita. Sen imeydyttyä lisää kauhallinen kuumaa kalalientä kerrallaan koko ajan sekoittaen.

Kun riisit ovat napakan pehmeitä, lisää kerma ja voi, kuumenna hetki. Kääntele risottoon ravunpyrstöt. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla. Lisää pinnalle parmesaaniraaste ja tillisilppu.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 10.8.2015
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1955

467

25,8 g

10,5 g

33,5 g

1,5 g

1,3 g

20,3 g

1,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynttä,

Mustapippuria,

4 rkl Parmesaaniraastetta,

Tillisilppua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli