Rapurisotto - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Rapurisotto

???
Annokset
4
Ruokavalio
Keitä maukas ja pehmeän makuinen rapurisotto hiljalleen keitellen. Lisää risoton pinnalle lopuksi parmesaaniraastetta ja tillisilppua. Katso helppo risotto-ohje.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
Punasipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
3 rkl
Öljyä
2 dl
Risottoriisiä
1 dl
Valkoviiniä
6 dl
Kuumaa kalalientä
1 dl
Kermaa
2 rkl
Voita
400 g
(1 iso tai 2 pientä prk) ravunpyrstöjä suolaliemessä
Mustapippuria
4 rkl
Parmesaaniraastetta
Tillisilppua

Näin teet

1

Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne öljyssä, lisää riisit ja kuumenna sekoitellen, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi. Lisää valkoviini ja sekoita. Sen imeydyttyä lisää kauhallinen kuumaa kalalientä kerrallaan koko ajan sekoittaen.

Kun riisit ovat napakan pehmeitä, lisää kerma ja voi, kuumenna hetki. Kääntele risottoon ravunpyrstöt. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla. Lisää pinnalle parmesaaniraaste ja tillisilppu.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 10.8.2015
Muokattu: 15.5.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja34 g134 g
Proteiinia20 g81 g
Rasvaa26 g103 g
Kuituja1 g5 g
Energiaa kj1955 7820
Energiaa kcal467 1869

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Valkosipulinkynttä

  • Mustapippuria

  • 4 rkl Parmesaaniraastetta

  • Tillisilppua

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja34 g134 g
Proteiinia20 g81 g
Rasvaa26 g103 g
Kuituja1 g5 g
Energiaa kj1955 7820
Energiaa kcal467 1869

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Valkosipulinkynttä

  • Mustapippuria

  • 4 rkl Parmesaaniraastetta

  • Tillisilppua

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.