Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Rapurisotto

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Keitä maukas ja pehmeän makuinen rapurisotto hiljalleen keitellen. Lisää risoton pinnalle lopuksi parmesaaniraastetta ja tillisilppua. Katso helppo risotto-ohje.

Ainekset

1 kpl
Punasipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
3 rkl
Öljyä
2 dl
Risottoriisiä
1 dl
Valkoviiniä
6 dl
Kuumaa kalalientä
1 dl
Kermaa
2 rkl
Voita
400 g
(1 iso tai 2 pientä prk) ravunpyrstöjä suolaliemessä
Mustapippuria
4 rkl
Parmesaaniraastetta
Tillisilppua

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne öljyssä, lisää riisit ja kuumenna sekoitellen, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi. Lisää valkoviini ja sekoita. Sen imeydyttyä lisää kauhallinen kuumaa kalalientä kerrallaan koko ajan sekoittaen.

Kun riisit ovat napakan pehmeitä, lisää kerma ja voi, kuumenna hetki. Kääntele risottoon ravunpyrstöt. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla. Lisää pinnalle parmesaaniraaste ja tillisilppu.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 10.8.2015
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

467

1955

25,8 g

10,5 g

33,5 g

1,5 g

1,3 g

20,3 g

1,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynttä,

Mustapippuria,

4 rkl Parmesaaniraastetta,

Tillisilppua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli