Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne öljyssä, lisää riisit ja kuumenna sekoitellen, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi. Lisää valkoviini ja sekoita. Sen imeydyttyä lisää kauhallinen kuumaa kalalientä kerrallaan koko ajan sekoittaen.
Kun riisit ovat napakan pehmeitä, lisää kerma ja voi, kuumenna hetki. Kääntele risottoon ravunpyrstöt. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla. Lisää pinnalle parmesaaniraaste ja tillisilppu.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1955
467
25,8 g
10,5 g
33,5 g
1,5 g
1,3 g
20,3 g
1,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Valkosipulinkynttä,
Mustapippuria,
4 rkl Parmesaaniraastetta,
Tillisilppua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli