Rapurisotto
30 min

Nappaa talteen!
Keitä maukas ja pehmeän makuinen rapurisotto hiljalleen keitellen. Lisää risoton pinnalle lopuksi parmesaaniraastetta ja tillisilppua. Katso helppo risotto-ohje.
| 1 kpl | punasipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 3 rkl | öljyä |
| 2 dl | risottoriisiä |
| 1 dl | valkoviiniä |
| 6 dl | kuumaa kalalientä |
| 1 dl | kermaa |
| 2 rkl | voita |
| 400 g | ravunpyrstöjä suolaliemessä |
| 1/2 tl | mustapippuria |
| 4 rkl | parmesaaniraastetta |
| 1/4 kpl | ruukkua tilliä |
- 1.
Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne öljyssä, lisää riisit ja kuumenna sekoitellen, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi.
- 2.
Lisää valkoviini ja sekoita. Sen imeydyttyä lisää kauhallinen kuumaa kalalientä vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen. Lisää lientä edellisen kauhallisen imeydyttyä, kunnes riisi on kypsää eli napakan pehmeää.
- 3.
Lisää kerma ja voi, kuumenna hetki. Kääntele risottoon ravunpyrstöt. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla. Lisää pinnalle parmesaaniraaste ja hienonnettua tilliä.
Keitä maukas ja pehmeän makuinen rapurisotto hiljalleen keitellen. Lisää risoton pinnalle lopuksi parmesaaniraastetta ja tillisilppua. Katso helppo risotto-ohje.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | punasipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 3 rkl | öljyä |
| 2 dl | risottoriisiä |
| 1 dl | valkoviiniä |
| 6 dl | kuumaa kalalientä |
| 1 dl | kermaa |
| 2 rkl | voita |
| 400 g | ravunpyrstöjä suolaliemessä |
| 1/2 tl | mustapippuria |
| 4 rkl | parmesaaniraastetta |
| 1/4 kpl | ruukkua tilliä |
Valmistus
- 1
Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne öljyssä, lisää riisit ja kuumenna sekoitellen, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi.
Määrä Ainesosa 1 kpl punasipuli 2 kpl valkosipulinkynttä 3 rkl öljyä 2 dl risottoriisiä - 2
Lisää valkoviini ja sekoita. Sen imeydyttyä lisää kauhallinen kuumaa kalalientä vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen. Lisää lientä edellisen kauhallisen imeydyttyä, kunnes riisi on kypsää eli napakan pehmeää.
Määrä Ainesosa 1 dl valkoviiniä 6 dl kuumaa kalalientä - 3
Lisää kerma ja voi, kuumenna hetki. Kääntele risottoon ravunpyrstöt. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla. Lisää pinnalle parmesaaniraaste ja hienonnettua tilliä.
Määrä Ainesosa 1 dl kermaa 2 rkl voita 400 g ravunpyrstöjä suolaliemessä 1/2 tl mustapippuria 4 rkl parmesaaniraastetta 1/4 kpl ruukkua tilliä
Ravintosisältö
471
Energiaa kcal
1970
Energiaa kj
25,8 g
Rasvaa
10,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
34,0 g
Hiilihydraatteja
1,8 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
20,5 g
Proteiinia
1,1 g
Suolaa
471
Energiaa kcal
1970
Energiaa kj
25,8 g
Rasvaa
10,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
34,0 g
Hiilihydraatteja
1,8 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
20,5 g
Proteiinia
1,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynttä, 4 rkl Parmesaaniraastetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























