Sateenkaarivartaat ja yrttiöljy

arvosana2/5

(1)arvio
8 Kappaletta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Kokoa värikkäät kasvis-hedelmävartaat sateenkaaren värejä mukaillen ja mausta ne raikkaalla yrttiöljyllä.

Ainekset

MääräAinesosa
2 kplpunaista paprikaa
2 kplkeltaista paprikaa
2 kplpunasipulia
1 kplkesäkurpitsa
400 gcantaloupemelonia
400 gvesimelonia
400 gananasta
8 kpltummaa viinirypälettä

Yrttiöljy

1 kplruukku basilikaa
1/2 kplruukku persiljaa
2 dlrypsiöljyä
1/2 kplsitruunan mehu
1/2 tlsuolaa
1/2 tlsokeria
1/4 tlrouhittua mustapippuria

Lisäksi

varrastikkuja

Valmistus

  1. 1

    Liota puisia varrastikkuja kylmässä vedessä ½ tuntia.

    MääräAinesosa
    varrastikkuja
  2. 2

    Leikkaa paprikat 5x5 cm:n paloiksi. Viipaloi sipulit ja kesäkurpitsa 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Poista hedelmistä kuoret ja leikkaa melonit ja ananas ensin 2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi ja sitten 5x5 cm:n paloiksi. Paina vihannekset ja hedelmät vartaisiin sateenkaaren värien mukaan.

    MääräAinesosa
    2 kplpunaista paprikaa
    2 kplkeltaista paprikaa
    2 kplpunasipulia
    1 kplkesäkurpitsa
    400 gcantaloupemelonia
    400 gvesimelonia
    400 gananasta
    8 kpltummaa viinirypälettä
  3. 3

    Tee yrttiöljy. Yhdistä kaikki öljyn ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimen kulhossa ja soseuta. Ohenna tarvittaessa tilkalla öljyä.

    MääräAinesosa
    1 kplruukku basilikaa
    1/2 kplruukku persiljaa
    2 dlrypsiöljyä
    1/2 kplsitruunan mehu
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlsokeria
    1/4 tlrouhittua mustapippuria
  4. 4

    Sivele vartaat yrttiöljyllä ja grillaa niitä kuumassa grillissä välillä käännellen 3–5 minuuttia. Sivele grillaamisen aikana lisää yrttiöljyä pintaan. Jos öljyä jää, se säilyy jääkaapissa noin viisi päivää.

Vinkki: Vältä hävikkiä ja hyödynnä nuupahtaneet pehmeävartiset yrtit yrttiöljyssä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Varrastikkuja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
9.7.2018
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä