Sateenkaarivartaat ja yrttiöljy | Vartaat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Sateenkaarivartaat ja yrttiöljy
Play

Sateenkaarivartaat ja yrttiöljy

Fork and knife
8 Kappaletta
Fork and knife
8 Kappaletta
Kokoa värikkäät kasvis-hedelmävartaat sateenkaaren värejä mukaillen ja mausta ne raikkaalla yrttiöljyllä.

Ainekset

4 kpl
Paprikaa
2 kpl
Punasipulia
1 kpl
Kesäkurpitsa
400 g
Jimbeemelonia
400 g
Vesimelonia
3/10 kpl
(noin 400 g) tuoretta ananasta tai 2 tlk (à 220 g) ananasrenkaita
8 kpl
Tummaa viinirypälettä, halutessasi

yrttiöljy

1 kpl
Ruukku basilikaa
1/2 kpl
Ruukku persiljaa
2 dl
Rypsiöljyä
1/2 kpl
Sitruunan mehu
1/2 tl
(½ tl) suolaa
1/2 tl
(½ tl) sokeria
1/4 tl
(¼ tl) rouhittua mustapippuria

lisäksi

Varrastikkuja

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Liota puisia varrastikkuja kylmässä vedessä ½ tuntia.

Varrastikkuja
2

Leikkaa paprikat 5x5 cm:n paloiksi. Viipaloi sipulit ja kesäkurpitsa 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Poista hedelmistä kuoret ja leikkaa melonit ja ananas ensin 2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi ja sitten 5x5 cm:n paloiksi. Paina vihannekset ja hedelmät vartaisiin sateenkaaren värien mukaan.

4 kpl
Paprikaa
2 kpl
Punasipulia
1 kpl
Kesäkurpitsa
400 g
Vesimelonia
3/10 kpl
(noin 400 g) tuoretta ananasta tai 2 tlk (à 220 g) ananasrenkaita
8 kpl
Tummaa viinirypälettä, halutessasi
400 g
Jimbeemelonia
3

Tee yrttiöljy. Yhdistä kaikki öljyn ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimen kulhossa ja soseuta. Ohenna tarvittaessa tilkalla öljyä.

1 kpl
Ruukku basilikaa
1/2 kpl
Sitruunan mehu
1/2 tl
(½ tl) suolaa
1/2 kpl
Ruukku persiljaa
2 dl
Rypsiöljyä
1/2 tl
(½ tl) sokeria
1/4 tl
(¼ tl) rouhittua mustapippuria
4

Sivele vartaat yrttiöljyllä ja grillaa niitä kuumassa grillissä välillä käännellen 3–5 minuuttia. Sivele grillaamisen aikana lisää yrttiöljyä pintaan. Jos öljyä jää, se säilyy jääkaapissa noin viisi päivää.

5

Vinkki: Vältä hävikkiä ja hyödynnä nuupahtaneet pehmeävartiset yrtit yrttiöljyssä.

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 13.5.2018
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1096

262

23,1 g

1,3 g

11,0 g

10,9 g

2,4 g

1,9 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Tummaa viinirypälettä, halutessasi,

Ruukku basilikaa,

0,5 tl (½ tl) suolaa,

0,5 tl (½ tl) sokeria,

0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria,

Varrastikkuja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli