Sateenkaarivartaat ja yrttiöljy - Yhteishyvä

Sateenkaarivartaat ja yrttiöljy

Kokoa värikkäät kasvis-hedelmävartaat sateenkaaren värejä mukaillen ja mausta ne raikkaalla yrttiöljyllä.
Jaa Somessa

Ainekset

4 kpl
Paprikaa
2 kpl
Punasipulia
1 kpl
Kesäkurpitsa
400 g
Jimbeemelonia
400 g
Vesimelonia
3/10 kpl
(noin 400 g) tuoretta ananasta tai 2 tlk (à 220 g) ananasrenkaita
8 kpl
Tummaa viinirypälettä, halutessasi

YRTTIÖLJY

1 kpl
Ruukku basilikaa
1/2 kpl
Ruukku persiljaa
2 dl
Rypsiöljyä
1/2 kpl
Sitruunan mehu
1/2 tl
(½ tl) suolaa
1/2 tl
(½ tl) sokeria
1/4 tl
(¼ tl) rouhittua mustapippuria

LISÄKSI

Varrastikkuja

Näin teet

1

Liota puisia varrastikkuja kylmässä vedessä ½ tuntia.

Varrastikkuja
2

Leikkaa paprikat 5x5 cm:n paloiksi. Viipaloi sipulit ja kesäkurpitsa 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Poista hedelmistä kuoret ja leikkaa melonit ja ananas ensin 2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi ja sitten 5x5 cm:n paloiksi. Paina vihannekset ja hedelmät vartaisiin sateenkaaren värien mukaan.

4 kpl
Paprikaa
2 kpl
Punasipulia
1 kpl
Kesäkurpitsa
400 g
Vesimelonia
3/10 kpl
(noin 400 g) tuoretta ananasta tai 2 tlk (à 220 g) ananasrenkaita
8 kpl
Tummaa viinirypälettä, halutessasi
400 g
Jimbeemelonia
3

Tee yrttiöljy. Yhdistä kaikki öljyn ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimen kulhossa ja soseuta. Ohenna tarvittaessa tilkalla öljyä.

1 kpl
Ruukku basilikaa
1/2 kpl
Sitruunan mehu
1/2 tl
(½ tl) suolaa
1/2 kpl
Ruukku persiljaa
2 dl
Rypsiöljyä
1/2 tl
(½ tl) sokeria
1/4 tl
(¼ tl) rouhittua mustapippuria
4

Sivele vartaat yrttiöljyllä ja grillaa niitä kuumassa grillissä välillä käännellen 3–5 minuuttia. Sivele grillaamisen aikana lisää yrttiöljyä pintaan. Jos öljyä jää, se säilyy jääkaapissa noin viisi päivää.

5

Vinkki: Vältä hävikkiä ja hyödynnä nuupahtaneet pehmeävartiset yrtit yrttiöljyssä.

Resepti
Anu Brask
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 13.5.2018
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja11 g88 g
Proteiinia2 g15 g
Rasvaa23 g185 g
Kuituja2 g19 g
Energiaa kj1096 8767
Energiaa kcal262 2095

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Tummaa viinirypälettä, halutessasi

  • Ruukku basilikaa

  • 0,5 tl (½ tl) suolaa

  • 0,5 tl (½ tl) sokeria

  • 0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria

  • Varrastikkuja

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja11 g88 g
Proteiinia2 g15 g
Rasvaa23 g185 g
Kuituja2 g19 g
Energiaa kj1096 8767
Energiaa kcal262 2095

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Tummaa viinirypälettä, halutessasi

  • Ruukku basilikaa

  • 0,5 tl (½ tl) suolaa

  • 0,5 tl (½ tl) sokeria

  • 0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria

  • Varrastikkuja

Resepti
Anu Brask

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.