Katkaise parsoista pois kova tyvi ja kuori varret kevyesti nupusta alaspäin. Paloittele parsat. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota parsaa ja sipulia öljyssä kattilassa 1 minuutti.
Lisää vesi ja liemikuutiot. Keitä hiljalleen 5 minuuttia. Poimi muutama parsannuppu liemestä ja säästä koristeeksi. Keitä loppuja parsoja vielä noin 10 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmeitä.
Paahda pekoniviipaleet pannulla rapeiksi ja laita talouspaperille kuivumaan.
Soseuta parsat liemineen sauvasekoittimella. Sekoita maissitärkkelys kermaan. Vatkaa seos keittoon ja anna kiehua hiljalleen 3 minuuttia. Mausta pippurilla ja tarvittaessa ripauksella suolaa.
Silppua pekoni. Jaa keitto kulhoihin. Lisää parsannuput ja pekoni keiton pinnalle.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
400
96
5,5 g
0,8 g
5,0 g
2,8 g
4,8 g
4,3 g
2,5 g
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli