Savujuusto-parsakeitto

arvosana5/5

(2)arviota
4 Annosta

30 min

Mausta vihreä parsakeitto savujuustokermalla ja viimeistele rapealla pekonilla. Täyteläinen soppa on valmis alle puolessa tunnissa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 gvihreää parsaa
1 kplsipuli
1 rklrypsiöljyä
8 dlvettä
2 kplkasvisliemikuutiota (gluteenitonta)
2 1/2 dl(1 tlk) savujuustoruokakermaa
1 rklmaissitärkkelystä
1/4 tljauhettua valkopippuria
ripaus suolaa

Lisäksi

4 kplpekoniviipaletta

Valmistus

  1. 1

    Katkaise parsoista pois kova tyvi ja kuori varret kevyesti nupusta alaspäin. Paloittele parsat. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota parsaa ja sipulia öljyssä kattilassa 1 minuutti.

    MääräAinesosa
    500 gvihreää parsaa
    1 kplsipuli
    1 rklrypsiöljyä
  2. 2

    Lisää vesi ja liemikuutiot. Keitä hiljalleen 5 minuuttia. Poimi muutama parsannuppu liemestä ja säästä koristeeksi. Keitä loppuja parsoja vielä noin 10 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmeitä.

    MääräAinesosa
    2 kplkasvisliemikuutiota (gluteenitonta)
  3. 3

    Paahda pekoniviipaleet pannulla rapeiksi ja laita talouspaperille kuivumaan.

    MääräAinesosa
    4 kplpekoniviipaletta
  4. 4

    Soseuta parsat liemineen sauvasekoittimella. Sekoita maissitärkkelys kermaan. Vatkaa seos keittoon ja anna kiehua hiljalleen 3 minuuttia. Mausta pippurilla ja tarvittaessa ripauksella suolaa.

    MääräAinesosa
    1 rklmaissitärkkelystä
    2 1/2 dl(1 tlk) savujuustoruokakermaa
    1/4 tljauhettua valkopippuria
    ripaus suolaa
  5. 5

    Kuutioi pekoni. Jaa keitto kulhoihin. Lisää parsannuput ja pekoni keiton pinnalle.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Kaisa Jouhki
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
14.3.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä