Savujuusto-parsakeitto
30 min

Nappaa talteen!
Mausta vihreä parsakeitto savujuustokermalla ja viimeistele rapealla pekonilla. Täyteläinen soppa on valmis alle puolessa tunnissa.
| 500 g | vihreää parsaa |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 8 dl | vettä |
| 2 kpl | kasvisliemikuutiota (gluteenitonta) |
| 2 1/2 dl | (1 tlk) savujuustoruokakermaa |
| 1 rkl | maissitärkkelystä |
| 1/4 tl | jauhettua valkopippuria |
| ripaus suolaa | |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 4 kpl | pekoniviipaletta |
- 1.
Katkaise parsoista pois kova tyvi ja kuori varret kevyesti nupusta alaspäin. Paloittele parsat. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota parsaa ja sipulia öljyssä kattilassa 1 minuutti.
- 2.
Lisää vesi ja liemikuutiot. Keitä hiljalleen 5 minuuttia. Poimi muutama parsannuppu liemestä ja säästä koristeeksi. Keitä loppuja parsoja vielä noin 10 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmeitä.
- 3.
Paahda pekoniviipaleet pannulla rapeiksi ja laita talouspaperille kuivumaan.
- 4.
Soseuta parsat liemineen sauvasekoittimella. Sekoita maissitärkkelys kermaan. Vatkaa seos keittoon ja anna kiehua hiljalleen 3 minuuttia. Mausta pippurilla ja tarvittaessa ripauksella suolaa.
- 5.
Kuutioi pekoni. Jaa keitto kulhoihin. Lisää parsannuput ja pekoni keiton pinnalle.
Mausta vihreä parsakeitto savujuustokermalla ja viimeistele rapealla pekonilla. Täyteläinen soppa on valmis alle puolessa tunnissa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | vihreää parsaa |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 8 dl | vettä |
| 2 kpl | kasvisliemikuutiota (gluteenitonta) |
| 2 1/2 dl | (1 tlk) savujuustoruokakermaa |
| 1 rkl | maissitärkkelystä |
| 1/4 tl | jauhettua valkopippuria |
| ripaus suolaa | |
Lisäksi | |
| 4 kpl | pekoniviipaletta |
Valmistus
- 1
Katkaise parsoista pois kova tyvi ja kuori varret kevyesti nupusta alaspäin. Paloittele parsat. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota parsaa ja sipulia öljyssä kattilassa 1 minuutti.
Määrä Ainesosa 500 g vihreää parsaa 1 kpl sipuli 1 rkl rypsiöljyä - 2
Lisää vesi ja liemikuutiot. Keitä hiljalleen 5 minuuttia. Poimi muutama parsannuppu liemestä ja säästä koristeeksi. Keitä loppuja parsoja vielä noin 10 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmeitä.
Määrä Ainesosa 2 kpl kasvisliemikuutiota (gluteenitonta) - 3
Paahda pekoniviipaleet pannulla rapeiksi ja laita talouspaperille kuivumaan.
Määrä Ainesosa 4 kpl pekoniviipaletta - 4
Soseuta parsat liemineen sauvasekoittimella. Sekoita maissitärkkelys kermaan. Vatkaa seos keittoon ja anna kiehua hiljalleen 3 minuuttia. Mausta pippurilla ja tarvittaessa ripauksella suolaa.
Määrä Ainesosa 1 rkl maissitärkkelystä 2 1/2 dl (1 tlk) savujuustoruokakermaa 1/4 tl jauhettua valkopippuria ripaus suolaa - 5
Kuutioi pekoni. Jaa keitto kulhoihin. Lisää parsannuput ja pekoni keiton pinnalle.
Ravintosisältö
220
Energiaa kcal
921
Energiaa kj
15,3 g
Rasvaa
6,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
8,0 g
Hiilihydraatteja
5,3 g
Sokereita
4,8 g
Kuituja
10,3 g
Proteiinia
3,1 g
Suolaa
220
Energiaa kcal
921
Energiaa kj
15,3 g
Rasvaa
6,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
8,0 g
Hiilihydraatteja
5,3 g
Sokereita
4,8 g
Kuituja
10,3 g
Proteiinia
3,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























