
Savujuusto-parsakeitto
Ainekset
Valmistus
Katkaise parsoista pois kova tyvi ja kuori varret kevyesti nupusta alaspäin. Paloittele parsat. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota parsaa ja sipulia öljyssä kattilassa 1 minuutti.
Lisää vesi ja liemikuutiot. Keitä hiljalleen 5 minuuttia. Poimi muutama parsannuppu liemestä ja säästä koristeeksi. Keitä loppuja parsoja vielä noin 10 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmeitä.
Paahda pekoniviipaleet pannulla rapeiksi ja laita talouspaperille kuivumaan.
Soseuta parsat liemineen sauvasekoittimella. Sekoita maissitärkkelys kermaan. Vatkaa seos keittoon ja anna kiehua hiljalleen 3 minuuttia. Mausta pippurilla ja tarvittaessa ripauksella suolaa.
Kuutioi pekoni. Jaa keitto kulhoihin. Lisää parsannuput ja pekoni keiton pinnalle.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
220
921
15,3 g
6,5 g
8,0 g
5,3 g
4,8 g
10,3 g
3,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli