Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Savujuusto-parsakeitto

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Mausta vihreä parsakeitto savujuustokermalla ja viimeistele rapealla pekonilla. Täyteläinen soppa on valmis alle puolessa tunnissa.

Ainekset

500 g
vihreää parsaa
1 kpl
sipuli
1 rkl
rypsiöljyä
8 dl
vettä
2 kpl
kasvisliemikuutiota (gluteenitonta)
2 1/2 dl
(1 tlk) savujuustoruokakermaa
1 rkl
maissitärkkelystä
1/4 tl
jauhettua valkopippuria
ripaus suolaa

Lisäksi

4 kpl
pekoniviipaletta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Katkaise parsoista pois kova tyvi ja kuori varret kevyesti nupusta alaspäin. Paloittele parsat. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota parsaa ja sipulia öljyssä kattilassa 1 minuutti.

1 rkl
rypsiöljyä
1 kpl
sipuli
500 g
vihreää parsaa
2

Lisää vesi ja liemikuutiot. Keitä hiljalleen 5 minuuttia. Poimi muutama parsannuppu liemestä ja säästä koristeeksi. Keitä loppuja parsoja vielä noin 10 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmeitä.

2 kpl
kasvisliemikuutiota (gluteenitonta)
3

Paahda pekoniviipaleet pannulla rapeiksi ja laita talouspaperille kuivumaan.

4 kpl
pekoniviipaletta
4

Soseuta parsat liemineen sauvasekoittimella. Sekoita maissitärkkelys kermaan. Vatkaa seos keittoon ja anna kiehua hiljalleen 3 minuuttia. Mausta pippurilla ja tarvittaessa ripauksella suolaa.

1 rkl
maissitärkkelystä
2 1/2 dl
(1 tlk) savujuustoruokakermaa
ripaus suolaa
1/4 tl
jauhettua valkopippuria
5

Silppua pekoni. Jaa keitto kulhoihin. Lisää parsannuput ja pekoni keiton pinnalle.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Kaisa Jouhki
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 14.3.2019
|
Muokattu: 14.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

217

909

15,3 g

6,5 g

7,5 g

5,0 g

4,8 g

10,0 g

3,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli