Savujuusto-parsakeitto - Yhteishyvä

Savujuusto-parsakeitto

Savujuusto-parsakeitto
Annokset
4
Valmistusaika
30 min
Ruokavalio
Mausta vihreä parsakeitto savujuustokermalla ja viimeistele rapealla pekonilla. Täyteläinen soppa on valmis alle puolessa tunnissa.
Jaa Somessa

Ainekset

500 g
vihreää parsaa
1 kpl
sipuli
1 rkl
rypsiöljyä
8 dl
vettä
2 kpl
kasvisliemikuutiota (gluteenitonta)
2 1/2 dl
(1 tlk) savujuustoruokakermaa
1 rkl
maissitärkkelystä
1/4 tl
jauhettua valkopippuria
ripaus suolaa

LISÄKSI

Näin teet

1

Katkaise parsoista pois kova tyvi ja kuori varret kevyesti nupusta alaspäin. Paloittele parsat. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota parsaa ja sipulia öljyssä kattilassa 1 minuutti.

1 rkl
rypsiöljyä
1 kpl
sipuli
500 g
vihreää parsaa
2

Lisää vesi ja liemikuutiot. Keitä hiljalleen 5 minuuttia. Poimi muutama parsannuppu liemestä ja säästä koristeeksi. Keitä loppuja parsoja vielä noin 10 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmeitä.

2 kpl
kasvisliemikuutiota (gluteenitonta)
3

Paahda pekoniviipaleet pannulla rapeiksi ja laita talouspaperille kuivumaan.

4

Soseuta parsat liemineen sauvasekoittimella. Sekoita maissitärkkelys kermaan. Vatkaa seos keittoon ja anna kiehua hiljalleen 3 minuuttia. Mausta pippurilla ja tarvittaessa ripauksella suolaa.

1 rkl
maissitärkkelystä
2 1/2 dl
(1 tlk) savujuustoruokakermaa
ripaus suolaa
1/4 tl
jauhettua valkopippuria
5

Silppua pekoni. Jaa keitto kulhoihin. Lisää parsannuput ja pekoni keiton pinnalle.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt
Kaisa Jouhki
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 14.3.2019
Muokattu: 14.3.2019
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja5 g20 g
Proteiinia4 g17 g
Rasvaa6 g22 g
Kuituja5 g19 g
Energiaa kj400 1599
Energiaa kcal96 382

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja5 g20 g
Proteiinia4 g17 g
Rasvaa6 g22 g
Kuituja5 g19 g
Energiaa kj400 1599
Energiaa kcal96 382
Resepti
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt
Kaisa Jouhki
Kuvat
Tuomas Kolehmainen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.