Sitruunaiset siikapuikot
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Valmista maukkaat, rapeat kalapuikot vaihteeksi siiasta. Itse tehdyt kalapuikot kypsyvät uunissa samalla pellillä tomaattien ja kesäkurpitsan kanssa.
| 700 g | siikafileetä (suomustettua tai nahatonta) |
| 1 dl | korppujauhoja |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
| 1 rkl | raastettua sitruunankuorta |
| 1 kpl | kananmuna |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 200 g | (1 kpl) kesäkurpitsa |
| 200 g | (1 rs) minitomaatteja |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
- 1.
Poista kalasta ruodot tarvittaessa. Suomustetusta fileestä ei tarvitse poistaa nahkaa. Leikkaa kala noin 2 x 6 cm kokoisiksi puikoiksi.
- 2.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Mittaa korppujauhot, suola ja pippuri kulhoon. Pese sitruuna. Raasta 1 rkl sitruunankuoren keltaista osaa hienoksi. Lisää raaste kulhoon. Riko kananmuna toiseen kulhoon ja sekoita rakenne rikki haarukalla.
- 3.
Kasta kalapalat ensin kananmunaan ja pyörittele sen jälkeen korppujauhoseoksessa. Laita kalat leivinpaperille pellille.
- 4.
Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi. Lisää kesäkurpitsaviipaleet ja tomaatit pellille. Valuta kasvisten ja kalapuikkojen päälle öljyä. Kypsennä uunissa noin 25 minuuttia. Tarjoa siikapuikot esimerkiksi perunamuusin kanssa.
Sitruunaiset siikapuikot
Valmista maukkaat, rapeat kalapuikot vaihteeksi siiasta. Itse tehdyt kalapuikot kypsyvät uunissa samalla pellillä tomaattien ja kesäkurpitsan kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 700 g | siikafileetä (suomustettua tai nahatonta) |
| 1 dl | korppujauhoja |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
| 1 rkl | raastettua sitruunankuorta |
| 1 kpl | kananmuna |
Lisäksi | |
| 200 g | (1 kpl) kesäkurpitsa |
| 200 g | (1 rs) minitomaatteja |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Poista kalasta ruodot tarvittaessa. Suomustetusta fileestä ei tarvitse poistaa nahkaa. Leikkaa kala noin 2 x 6 cm kokoisiksi puikoiksi.
Määrä Ainesosa 700 g siikafileetä (suomustettua tai nahatonta) - 2
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Mittaa korppujauhot, suola ja pippuri kulhoon. Pese sitruuna. Raasta 1 rkl sitruunankuoren keltaista osaa hienoksi. Lisää raaste kulhoon. Riko kananmuna toiseen kulhoon ja sekoita rakenne rikki haarukalla.
Määrä Ainesosa 1 dl korppujauhoja 1 tl suolaa 1/4 tl rouhittua mustapippuria 1 rkl raastettua sitruunankuorta 1 kpl kananmuna - 3
Kasta kalapalat ensin kananmunaan ja pyörittele sen jälkeen korppujauhoseoksessa. Laita kalat leivinpaperille pellille.
- 4
Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi. Lisää kesäkurpitsaviipaleet ja tomaatit pellille. Valuta kasvisten ja kalapuikkojen päälle öljyä. Kypsennä uunissa noin 25 minuuttia. Tarjoa siikapuikot esimerkiksi perunamuusin kanssa.
Määrä Ainesosa 200 g (1 kpl) kesäkurpitsa 200 g (1 rs) minitomaatteja 2 rkl rypsiöljyä
Vinkki: Voit tehdä kalapuikot myös kuhasta tai lohesta.
Ravintosisältö
324
Energiaa kcal
1354
Energiaa kj
12,8 g
Rasvaa
1,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
12,3 g
Hiilihydraatteja
3,3 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
39,0 g
Proteiinia
1,8 g
Suolaa
324
Energiaa kcal
1354
Energiaa kj
12,8 g
Rasvaa
1,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
12,3 g
Hiilihydraatteja
3,3 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
39,0 g
Proteiinia
1,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























