Sitruunaiset siikapuikot
Ainekset
Valmistus
Poista kalasta ruodot tarvittaessa. Suomustetusta fileestä ei tarvitse poistaa nahkaa. Leikkaa kala noin 2 x 6 cm kokoisiksi puikoiksi.
Säädä uuni 200 asteeseen. Mittaa korppujauhot, suola ja pippuri kulhoon. Pese sitruuna. Raasta 1 rkl sitruunankuoren keltaista osaa hienoksi. Lisää raaste kulhoon. Riko kananmuna toiseen kulhoon ja sekoita rakenne rikki haarukalla.
Kasta kalapalat ensin kananmunaan ja pyörittele sen jälkeen korppujauhoseoksessa. Laita kalat leivinpaperille pellille.
Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi. Lisää kesäkurpitsaviipaleet ja tomaatit pellille. Valuta kasvisten ja kalapuikkojen päälle juoksevaa margariinia tai öljyä. Kypsennä uunissa noin 25 minuuttia. Tarjoa siikapuikot esimerkiksi perunamuusin kanssa.
Vinkki: Voit tehdä kalapuikot myös kuhasta tai lohesta.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
324
1354
12,8 g
1,8 g
12,3 g
3,3 g
1,5 g
39,0 g
1,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli