Tex-mex-salaatti nyhtökaurasta

Nappaa talteen!
Nyhtökaura kannattaa kuumentaa myös salaattiin. Ruokaisuutta lisäävät avokado ja nacholastut. Jos haluat lisää makua, käytä maustettua nyhtökauraa.
| 1 kpl | (250 g) nyhtökauraa |
| 1 kpl | iso sipuli |
| 2 - 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 - 3 rkl | öljyä |
| 1 kpl | taco-mausteseosta |
| Kastike | |
|---|---|
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1 rkl | valkoista balsamicoa |
| 1/4 tl | suolaa |
| mustapippuria | |
| Lisäksi | |
| 1 kpl | salaattisekoitusta tai pieni kerä rapeaa salaattia |
| 10 - 15 kpl | kirsikkatomaattia tai 2-3 tomaattia |
| 2 kpl | avokadoa |
| 1 dl | nacholastuja |
- 1.
Valmista salaattipohja. Sekoita öljy ja balsamico, mausta suolalla ja pippurilla. Jos käytät rapeaa salaattia, suikaloi salaatti. Pyöräytä salaatti kastikkeessa ja levitä laakealla vadille tai neljälle lautaselle.
Puolita ja kuutioi tomaatit. Halkaise avokado, poista kivi, irrota hedelmäliha kuoresta ja viipaloi se. Asettele ainekset salaatin päälle.
Viipaloi sipuli, hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulit ja valkosipulit. Lisää nyhtökaura pannulle ja jatka paistamista muutama minuutti. Lisää tacomauste ja paista vielä hetki koko ajan seosta käännellen. Jaa seos salaattipedille ja koristele nacholastuilla. Tarjoa heti.
Tex-mex-salaatti nyhtökaurasta
Nyhtökaura kannattaa kuumentaa myös salaattiin. Ruokaisuutta lisäävät avokado ja nacholastut. Jos haluat lisää makua, käytä maustettua nyhtökauraa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | (250 g) nyhtökauraa |
| 1 kpl | iso sipuli |
| 2 - 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 - 3 rkl | öljyä |
| 1 kpl | taco-mausteseosta |
Kastike | |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1 rkl | valkoista balsamicoa |
| 1/4 tl | suolaa |
| mustapippuria | |
Lisäksi | |
| 1 kpl | salaattisekoitusta tai pieni kerä rapeaa salaattia |
| 10 - 15 kpl | kirsikkatomaattia tai 2-3 tomaattia |
| 2 kpl | avokadoa |
| 1 dl | nacholastuja |
Valmistus
- 1
Valmista salaattipohja. Sekoita öljy ja balsamico, mausta suolalla ja pippurilla. Jos käytät rapeaa salaattia, suikaloi salaatti. Pyöräytä salaatti kastikkeessa ja levitä laakealla vadille tai neljälle lautaselle.
Puolita ja kuutioi tomaatit. Halkaise avokado, poista kivi, irrota hedelmäliha kuoresta ja viipaloi se. Asettele ainekset salaatin päälle.
Viipaloi sipuli, hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulit ja valkosipulit. Lisää nyhtökaura pannulle ja jatka paistamista muutama minuutti. Lisää tacomauste ja paista vielä hetki koko ajan seosta käännellen. Jaa seos salaattipedille ja koristele nacholastuilla. Tarjoa heti.
Ravintosisältö
319
Energiaa kcal
1336
Energiaa kj
27,3 g
Rasvaa
3,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
11,0 g
Hiilihydraatteja
10,3 g
Sokereita
7,5 g
Kuituja
3,0 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
319
Energiaa kcal
1336
Energiaa kj
27,3 g
Rasvaa
3,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
11,0 g
Hiilihydraatteja
10,3 g
Sokereita
7,5 g
Kuituja
3,0 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 paketti (250 g) nyhtökauraa, Valkosipulinkynttä, 1 pussi Taco-mausteseosta, 0,25 tl Suolaa, Mustapippuria, 1 dl Nacholastuja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























