Texmex-kesäkurpitsaveneet | Uuniruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Texmex-kesäkurpitsaveneet

timer-icon30 min
Fork and knife
5 Annosta
Fork and knife
5 Annosta
Täytä kesäkurpitsat taco-maustetulla jauhelihalla ja juustolla.

Ainekset

2 kpl
Kesäkurpitsaa
Suolaa

täyte

1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 rkl
Oliiviöljyä
400 g
Jauhelihaa
3 rkl
Taco-mausteseosta
2 rkl
Tomaattisosetta
1 kpl
(100 g) tacomaustettua tuorejuustoa
1 dl
Juustoraastetta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Halkaise kesäkurpitsat ja koverra niistä pehmeä sisus pois. Ripottele leikkuupinnoille hieman suolaa. Hienonna sisukset.

2

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Ruskista jauheliha ja sipulit öljyssä pannulla. Lisää taco-mausteseos, kesäkurpitsan sisukset ja tomaattisose. Kääntele hetki. Nosta pannu syrjään ja anna jäähtyä.

3

Kuivaa kesäkurpitsoiden pinnat talouspaperilla. Sekoita jauhelihaseoksen joukkoon tuorejuusto ja juustoraaste. Täytä kesäkurpitsat seoksella ja kypsennä 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.7.2014
Muokattu: 1.8.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1076

257

21,2 g

8,0 g

2,2 g

2,2 g

0,8 g

14,4 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Suolaa,

Valkosipulinkynttä,

3 rkl Taco-mausteseosta,

2 rkl Tomaattisosetta,

1 dl Juustoraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli