Huuhtele kesäkurpitsat. Halkaise ne ja koverra pehmeä sisus lusikalla pois. Säästä koverrettu osa. Siirrä kesäkurpitsaveneet uunivuokaan ja esipaista 200-asteisessa uunissa täytteen valmistamisen ajan, noin 10 minuuttia.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Ruskista jauheliha pannulla sekoitellen. Lisää sipulit ja valkosipulit paistamisen loppuvaiheessa ja sekoittele, kunnes ne ovat kuullottuneet. Lisää kesäkurpitsan sisäosat, taco-mausteseos, tomaattisose ja tuorejuusto. Sekoittele, kunnes juusto on sulanut ja seos kiehahtaa.
Ota vuoka uunista ja lusikoi täyte kesäkurpitsaveneisiin. Jos täytettä on enemmän kuin veneisiin mahtuu, jaa loppu täyte vuoan pohjalle. Ripottele juustoraaste pinnalle. Kypsennä kesäkurpitsaveneitä uunissa vielä noin 20 minuuttia tai kunnes pinnat ovat saaneet sopivasti väriä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
464
1943
36,3 g
18,5 g
8,0 g
7,0 g
2,0 g
26,0 g
0,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli