Texmex-kesäkurpitsaveneet
45 min

Nappaa talteen!
Tätä kesäkurpitsaruokaa rakastavat isot ja pienet! Mausta juustoinen jauhelihatäyte tacomausteella ja lastaa jokaiselle perheenjäsenelle oma kesäkurpitsavene. Täytetyt texmex-kesäkurpitsat maistuvat myös seuraavana päivänä, joten voit tehdä niitä kerralla enemmänkin.
| 500 g | (2 kpl) kesäkurpitsaa |
| Täyte | |
|---|---|
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 400 g | (1 pkt) jauhelihaa |
| 36 g | (1 ps) taco-mausteseosta |
| 70 g | (1 tlk) tomaattisosetta |
| 200 g | (1 prk) tuorejuustoa |
| 75 g | (1/2 ps) juustoraastetta |
- 1.
Huuhtele kesäkurpitsat. Halkaise ne ja koverra pehmeä sisus lusikalla pois. Säästä koverrettu osa. Siirrä kesäkurpitsaveneet uunivuokaan ja esipaista 200-asteisessa uunissa täytteen valmistamisen ajan, noin 10 minuuttia.
- 2.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Ruskista jauheliha pannulla sekoitellen. Lisää sipulit ja valkosipulit paistamisen loppuvaiheessa ja sekoittele, kunnes ne ovat kuullottuneet. Lisää kesäkurpitsan sisäosat, taco-mausteseos, tomaattisose ja tuorejuusto. Sekoittele, kunnes juusto on sulanut ja seos kiehahtaa.
- 3.
Ota vuoka uunista ja lusikoi täyte kesäkurpitsaveneisiin. Jos täytettä on enemmän kuin veneisiin mahtuu, jaa loppu täyte vuoan pohjalle. Ripottele juustoraaste pinnalle. Kypsennä kesäkurpitsaveneitä uunissa vielä noin 20 minuuttia tai kunnes pinnat ovat saaneet sopivasti väriä.
Tätä kesäkurpitsaruokaa rakastavat isot ja pienet! Mausta juustoinen jauhelihatäyte tacomausteella ja lastaa jokaiselle perheenjäsenelle oma kesäkurpitsavene. Täytetyt texmex-kesäkurpitsat maistuvat myös seuraavana päivänä, joten voit tehdä niitä kerralla enemmänkin.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | (2 kpl) kesäkurpitsaa |
Täyte | |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 400 g | (1 pkt) jauhelihaa |
| 36 g | (1 ps) taco-mausteseosta |
| 70 g | (1 tlk) tomaattisosetta |
| 200 g | (1 prk) tuorejuustoa |
| 75 g | (1/2 ps) juustoraastetta |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Huuhtele kesäkurpitsat. Halkaise ne ja koverra pehmeä sisus lusikalla pois. Säästä koverrettu osa. Siirrä kesäkurpitsaveneet uunivuokaan ja esipaista 200-asteisessa uunissa täytteen valmistamisen ajan, noin 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 500 g (2 kpl) kesäkurpitsaa - 2
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Ruskista jauheliha pannulla sekoitellen. Lisää sipulit ja valkosipulit paistamisen loppuvaiheessa ja sekoittele, kunnes ne ovat kuullottuneet. Lisää kesäkurpitsan sisäosat, taco-mausteseos, tomaattisose ja tuorejuusto. Sekoittele, kunnes juusto on sulanut ja seos kiehahtaa.
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 2 kpl valkosipulinkynttä 400 g (1 pkt) jauhelihaa 36 g (1 ps) taco-mausteseosta 70 g (1 tlk) tomaattisosetta 200 g (1 prk) tuorejuustoa - 3
Ota vuoka uunista ja lusikoi täyte kesäkurpitsaveneisiin. Jos täytettä on enemmän kuin veneisiin mahtuu, jaa loppu täyte vuoan pohjalle. Ripottele juustoraaste pinnalle. Kypsennä kesäkurpitsaveneitä uunissa vielä noin 20 minuuttia tai kunnes pinnat ovat saaneet sopivasti väriä.
Määrä Ainesosa 75 g (1/2 ps) juustoraastetta
Ravintosisältö
467
Energiaa kcal
1955
Energiaa kj
36,3 g
Rasvaa
18,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
8,5 g
Hiilihydraatteja
7,3 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
26,3 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
467
Energiaa kcal
1955
Energiaa kj
36,3 g
Rasvaa
18,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
8,5 g
Hiilihydraatteja
7,3 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
26,3 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli




















