Halkaise kesäkurpitsat ja koverra niistä pehmeä sisus pois. Ripottele leikkuupinnoille hieman suolaa. Hienonna sisukset.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Ruskista jauheliha ja sipulit öljyssä pannulla. Lisää taco-mausteseos, kesäkurpitsan sisukset ja tomaattisose. Kääntele hetki. Nosta pannu syrjään ja anna jäähtyä.
Kuivaa kesäkurpitsoiden pinnat talouspaperilla. Sekoita jauhelihaseoksen joukkoon tuorejuusto ja juustoraaste. Täytä kesäkurpitsat seoksella ja kypsennä 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
257
1076
21,2 g
8,0 g
2,2 g
2,2 g
0,8 g
14,4 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Suolaa,
Valkosipulinkynttä,
3 rkl Taco-mausteseosta,
2 rkl Tomaattisosetta,
1 dl Juustoraastetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli